PBC | Justitie doet inval bij Isla en Asfalt Lake Recovery

RST inval bij Asfalt Lake Recovery | Persbureau Curacao

6 RST invallen bij o.a. raffinaderij Isla en Asfalt Lake Recovery | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Vanochtend vroeg heeft Justitie een inval gedaan op zes locaties. Onder meer bij de raffinaderij Isla op het Isla-terrein, de Asfalt Lake Recovery en het woonhuis van de directeur Karel Aster.

De actie is uitgevoerd na een rechtshulpverzoek van het functioneel pakket in Rotterdam. Dat doet al sinds 2013 onderzoek in een zaak, genaamd Andante. Daarbij zijn criminelen betrokken bij het illegaal vermengen van stookolie met afvalproducten.

De blend die daaruit ontstaat wordt vooral gebruikt in de motoren van grote zeeschepen. Vermenging is illegaal, levert een zwaardere milieubelasting op, maar is winstgevend voor afvalbedrijven. Die hoeven op deze manier geen verwerkingskosten te betalen en kunnen goedkopere stookolie leveren.

Het Functioneel Parket in Nederland is een specialistisch, landelijk opererend onderdeel van het Openbaar Ministerie, dat zich toelegt op de bestrijding van complexe fraude en milieucriminaliteit.

Bron: Persbureau Curacao

2 Reacties op “PBC | Justitie doet inval bij Isla en Asfalt Lake Recovery

 1. John Amarica

  Solution? Drive an electric car!

 2. John baselmans-Oracle

  Oplichting in de lokale olie en benzine handel op Curaçao

  Ja, olie is maar een glad goedje wat overal tussendoor kruipt en moeilijk te pakken is. Nu hebben we een plaatselijke compagnie die Curoil heet en alles wat rond olie en benzine regelt op deze eilanden.

  We weten ook dat er vreselijk gesjoemeld wordt met benzine in zowel de kwaliteit als de prijs. Het is al heel wat jaren geleden dat er een heer Wedervoort onderzoek liet doen over de kwaliteit van deze benzine. Uit deze resultaten bleek dat het werkelijk troep is wat Curoil levert. Dat verklaarde voor hem toen ook waarom er zoveel problemen waren met de nieuwere wagenmodellen en het goed afstellen van deze wagens. Als autocoureur heeft hij toen vele lokale publicaties gedaan over de slechte kwaliteit van de toen nog twee benzine producten die we hadden. Op een gegeven moment liep het zo hoog op dat heer Wedervoort nog meer bewijzen vrij liet over deze producten. Omdat deze man nog actief was in de autosport was hij blijkbaar een gemakkelijke prooi. Want wat gebeurde er? Hij kreeg een ongeluk op de dragstrip en overleed aan zijn verwondingen. Alles was perfect want een lastig iemand die de vuile was van de olie industrie naar buiten bracht, was op die manier opgeruimd. Het was geen ongeluk maar regelrechte moord op deze man omdat hij te veel bewijzen had hoe deze wereld in elkaar zat. Wat ook later bleek, want niemand, noch familie noch buitenstaander pakte deze zaak weer op en zijn strijd bleek voor niets geweest te zijn.

  Later was er op dit eiland een man genaamd Brekelmans die heel zijn leven handelde in chemische producten en waaronder ook olie en benzine. Wonend op dit eiland als gepensioneerde merkte hij dat er een zeer slechte kwaliteit benzine was. Hij contacteerde zijn oude leveranciers en hij vond er een die benzine en olieproducten kon leveren tegen zeer goede prijzen voor zowel de groothandel als de detailhandel. Deze heer Brekelmans nam contact op met de lokale leverancier en kreeg nee op zijn aanbod. Wat deze man ook probeerde het lukte hem niet om de goede benzine op de markt te brengen. Ondertussen was hij bezig om via andere wegen de betere en goedkopere benzine hier op het eiland te krijgen maar de tegenwerking was enorm. Plotsklaps hoorde zijn zonen, wonend in het buitenland, niets meer van vader en kwamen snel naar Curaçao om te kijken wat er met pa aan de hand was. Pa lag dood in zijn huis. Er was, wat later bleek, enkele zeer gevoelige informatie verdwenen zo ook zijn laptop waar alles opgeslagen stond over de benzine van Curaçao en de eventuele nieuwe handel. Het was een ware chaos wat er toen verder gebeurde.

  De zonen deden aangifte maar wat bleek, het huis wat pa huurde was van een politieagent en deze had al zelf wat zaken toe geëigend. Aangiftes werden niet uitgezocht en op een nacht toen deze zonen sliepen in het huis werd er wederom ingebroken en werden deze jongens “onder handen genomen”. Ook dit maal was het niet de politie die de burger beschermde. Nee, erger nog de politie vertelde hen beter het eiland te verlaten omdat ze niet veilig waren op dit eiland. Om de laptop en de papieren terug te vorderen, die blijkbaar bij de politie waren, werd ook niet ingewilligd en enkele dagen daarna was de situatie zo erg dat de zonen moesten vluchten.

  Twee gevallen van moord en dat omdat er naar buiten is gekomen dat er een ware oplichting bezig is in de lokale olie en benzine handel. En dat beschermd door de overheid en hun justitieel apparaat. Twee mensen die de dood gevonden hebben omdat zij de bewijzen hadden van deze oplichting en al deze bewijzen zijn verdwenen en de slechte kwaliteit benzine is blijven bestaan.

  Wie gaat dit verder aanpakken? Zal deze de derde, vierde of meerdere zijn die vermoord gaan worden? Het is duidelijk bewezen dat er iets vreselijk mis is in deze handel en dan praten we nog niet over de miljoenen die verkregen worden om rotzooi lokaal op de markt te brengen onder astronomische lokale prijzen. Wie gaat nummer 3 worden die dat aan gaat pakken?

  John H Baselmans-Oracle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *