PBC | Geen rechters uit Nederland voor hoger beroep Babel

Babel-Cicely van der Dijs-Gerrit Schotte | Persbureau Curacao

Geen rechters uit Nederland voor Schotte en Van der Dijs | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Er komen geen Nederlandse rechters over om de hoger beroepzaak van Gerrit Schotte en Cicely van der Dijs te leiden. Dat zegt de president van het Hof, mr. Evert Jan van der Poel.

Peppie Sulvaran had daarom gevraagd. Het team van Gerrit Schotte vertrouwt de lokale rechters niet. Maar volgens van der Poel zijn rechters uit Nederland zonder benoeming niet bevoegd op de eilanden.

Er is nog geen datum gepland voor de zitting van Babel in hoger beroep. Schotte werd in Eerste Aanleg veroordeeld, onder meer voor ambtelijke omkoping.

Bron: Persbureau Curacao

9 Reacties op “PBC | Geen rechters uit Nederland voor hoger beroep Babel

 1. Que, Als politiek persoon kan je een prive fotograaf in dienst nemen en een mantelpakje secretaresse. Je kan de hele wereld rondvliegen met vriendjes en bysides. Je geeft vriendjes leuke opdrachten en trekt ze voor. Je kan mensen als ambtenaar in dienst nemen. mensen die hun hele leven niet zullen werken maar wel elke maand 10.000 pakken.

 2. Zoals op 21 maart 2016 reeds aangegeven: Het overvliegen van rechters uit NL zal m.b.t. het argument dat, “de heer Gumbs handelde in directe opdracht van het openbaar ministerie die zich al dan niet hebben samengespannen om cliënten vervolgd te krijgen”, zal geen gehoor vinden daar sinds 2006 de wet ‘Toezeggingen aan Getuigen in Strafzaken’ in werking is getreden en nu onderdeel is van het Nederlandse strafrecht.

 3. het is volkomen normaal dat de lokale rechters deze zaak doen ,ze kennen immers de normen en waarden van ons volk.
  Als deze zaak voorbij is verwacht ik wel een vervolging op het lekken van staatsgeheimen.
  Ook de GVCuracao kan nog bijdragen door de opgebouwde pensioenen niet toe te kennen conform de staatsregeling.
  Ook het team van in beslagname moet optreden, want als hij veroordeeld word is het zo dat bezittingen zijn verkregen door misdaad.
  Als laatste kan alsnog de belastingdienst een fikse aanslag geven aan de veroordeelde want ik denk dat de uitenlandse rekeningen nooit zijn opgegeven aan de belastingdienst.

 4. zoals ik vaker heb gezegd: zonder controle wordt iedereen een dief.
  daarom wil men in de politiek; Weinig tot geen controle.
  iedere poging daartoe vanuit NL zullen ze dwarsbomen en roepen meteen: KOLONISATIE…. het sleutelwoord om controle te vermijden.
  en de massa trapt hierin…

 5. Joep Meloen

  Politiek op dit eiland is een manier om snel veel geld te verdienen. Een olietanker welke olie komt brengen ? Gewoon eisen dat ze voor ieder vat een dubbeltje op jouw rekening storten.
  Pandje aankopen en dat vervolgens verhuren aan de overheid, welke besluit je zelf neemt.
  Bij alle aanbestedingen kun je geld onder de tafel vragen of beter gezegd eisen. Je kunt ook gewoon rechtstreeks een bedrijf benaderen en vragen om een bijdrage. Het bedrijf moet wel betalen, omdat ze anders weten dat er geen opdrachten meer gaan komen.
  Terreinen weggeven aan vrienden en kennissen, die daarvoor natuurlijk hun dank duidelijk laten blijken.
  Dus ja, je kunt ongelofelijk veel geld binnenharken door in de politiek te gaan. Hier in het Caribisch gebied is dat de hoofdreden om in de politiek te gaan.

 6. Niemand wil de kastanjes uit het vuur halen. Ik begin de verhalen van dhr. Baselmans langzamerhand te geloven. Zou er echt meer aan de hand zijn dan dat we vermoeden? Maar waarom willen ze allemaal de politiek in? Waarom gaan ze tot het uiterste om in de politiek te blijven?
  Voor de miljoenen die aan de strijkstok blijven hangen? Er is toch niemand die de specificaties van de rekeningen controleert? Anno 2016?

 7. Opsluiten die Rat en heel snel !!! voordat hij nog meer slachtoffers maakt, waar hij nu al druk mee bezig is.

 8. Natuurlijk komen er geen rechters van elders voor een zaak die gewoon klip en klaar is. Men heeft de kluit belazerd en wordt daar voor gestraft. Dat peppie en kokkie alle mogelijke moeite doen om er een politiek proces van te maken is volkomen belachelijk. Het feit dat men zelfs maar oppert om andere rechters hier naar toe te halen in een eenvoudige zaak zoals deze, is alleen maar om bij (terechte) weigering te kunnen zeggen: Zie je wel, ze zijn bang dat ze verliezen, en de domme massa die al dan niet betaalt komt protesteren die trapt er wel weer in.

  Iedereen weet natuurlijk dat “Nederland” het geld bij gerrit heeft neergelegd en zijn diplomatieke paspoort bij van dis in de kluis heeft gelegd en ook dat Nederland overschrijvingen heeft gedaan van gerrit en zijn huidige byside hun buitenlandse rekeningen. Zo was het toch peppie en kokkie? nee? Dan gewoon mond houden en 3 jaar gaan zitten. Onvoorstelbaar zoals hier ordinaire misdadigers tot cult figuren worden verheven.

 9. Abraham Mossel

  Hoger beroep Gerrit deRaaf: 2-0 voor het OM.
  Er zullen zeker net zoals in eerste recht zaak Babel ( waar Pietje Bell de hoofd rol speeld ) door de marioneten advocaten van de maffia de ene na de andere lul verhalen en klachten worden ingediend om de boel maar zo lang mogelijk te kunnen rekken zodat Gerrit de raaf als nog via de achter deur de staatskas kan leeg roven,wat dan ook de opzet was van de hele oprichting van de MFK/REFORMA. Of niet dan Gerrit & Caralo?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *