29 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 13:57

DKR | Curaçaose goksector incasseert pijnlijke nederlaag

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – In een poging een criticaster de mond te snoeren, heeft de online gambling-sector op Curaçao, vanwege illegale praktijken vaak aangeduid als ‘gokmaffia’, zichzelf lelijk...

NRC | Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord

Noor Zwolsman | Met vonnis Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord Misdaad George Jamaloodin stond volgens het hof „aan de wieg” van de moordaanslag op...

ParadiseFM | File in aanvragen Statenvergadering

De oppositie heeft zoveel aanvragen ingediend voor openbare vergaderingen dat er een enorme wachtlijst is ontstaan. Volgens Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta is het systeem volledig vastgelopen. Van benadeling...

WNL | Hoekstra wil drugscriminelen harder aanpakken: ‘Stevenen stap voor stap af op halve narcostaat’

Peter Visser Het is hoog tijd dat we de georganiseerde misdaad in Nederland harder gaan aanpakken. Doen we dat niet, dan wordt Nederland “een soort halve narcostaat”. Dat...

NTR | Scholen op eilanden hebben voortaan wat te zeggen over opleiden van nieuwe leraren

Marit Severijnse KRALENDIJK – Scholen op Bonaire, en ook Curaçao en Aruba, hebben nu ook wat te zeggen over het opleiden van nieuwe leerkrachten. Deze samenwerking met lerarenopleidingen...

DH | Netherlands lifts COVID-19 testing requirements for Dutch Caribbean

AMSTERDAM--Royal Dutch Airlines KLM announced on Thursday that the Netherlands has lifted its coronavirus COVID-19 testing requirements for all six islands of the Dutch Caribbean. Travellers checking in...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Classificatie PBC | Curaçao past wetgeving witwassen en terrorismefinanciering aan

PBC | Curaçao past wetgeving witwassen en terrorismefinanciering aan

Persbureau Curacao

Justitie minister Quincy Girigorie | Persbureau Curacao

Curaçao heeft zijn wetgeving ter bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering aangepast. Voornaamste doel daarvan is dat in het financiële verkeer aandeelhouders traceerbaar worden.

Zo kunnen commissarissen en toezichthouders van rechtspersonen op dezelfde voet aansprakelijk worden gesteld als bestuurders. Dit betekent dat zij bij onbehoorlijke taakvervulling aansprakelijk kunnen worden gehouden voor de schade, indien hun daarvan een ernstig verwijt kan worden gemaakt.

Als tweede wijziging moet het bestuur van een SPF in een register de gegevens van de begunstigden vastleggen: namen, adressen en wat hun toekomt. De nationale autoriteiten kunnen inzicht vragen in dit register.

Een houder van toonderaandelen in een NV kan – als derde maatregel – de rechten op dat aandeel niet meer uitoefenen zolang hij de aandelen aan toonder niet heeft omgewisseld in aandelen op naam.

Enquêterecht

De regeling van het enquêterecht is op enkele punten aangepast aan de wijzigingen die in 2013 in het Nederlandse enquêterecht zijn doorgevoerd.

Nieuw is dat de rechtspersoon aan het Gemeenschappelijk Hof een onderzoek en ook voorzieningen bij zichzelf kan vragen. Het verzoek wordt dan ingediend door het bestuur of de raad van commissarissen, een zogenaamde ‘zelfenquête’.

Ook nieuw is dat de curator in faillissement een enquêteverzoek kan indienen.

Met deze Landsverordening is de raadsheer-commissaris geïntroduceerd. Het Gemeenschappelijk Hof kan één van de raadsheren aanwijzen die tot taak heeft de meer praktische kanten van het onderzoek te faciliteren en eventueel met betrekking tot de praktische kanten beslissingen te nemen.

Bron: Persbureau Curacao

1 reactie

  1. Je kan een aap uit de hoogsteboom halen, hem op een ministerstoel zetten, maar na een tijdje begint het te kriebelen en klimt ie toch weer terug naar de top van die boom.

    Maw mondi ta keda mondi!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties