30 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

PBC | Chirurg De Windt vrijgesproken

HomeMediaPBC | Chirurg De Windt vrijgesproken
Chirurg Paul de Windt vrijgesproken: OM in beroep | Persbureau Curacao

Paul de Windt is vrijgesproken. De chirurg zou bij zijn aanhouding in 2014 twee politieagenten mishandeld hebben. De Windt was staande gehouden omdat-ie dronken achter het stuur zat.

De rechter was niet overtuigd van de verklaring van de agenten. Die waren onderling tegenstrijdig. Bovendien was De Windt zelf gewond, dus mogelijk is juist hij mishandeld door de agenten. Het Openbaar Ministerie gaat in beroep.

Bron: Persbureau Curacao

9 reacties

 1. Is dit de orthopeed waar iedereen op Curaçao bang voor was destijds?
  In volksmond had ”hij” de bijnaam, dokter kitado di pia. Benen werden te snel geamputeerd door hem? Kassa?

 2. Zou me niets verbazen als de rechter Irma Lips was.

  Paul de Windt moet zich doodschamen voor zijn wangedrag bij de Heeren, maar deze ordinaire zuiplap kent geen enkele schaamte.

 3. Zoals er corrupte douaniers, tegelzetters, ambtenaren, politici, ondernemers , kortom personen in welke beroepsgroep dan ook zijn, zijn er ook corrupte rechters.
  Waarbij niet gezegd is dat deze blaam de rechter in kwestie treft. Misschien is hij/zij gewoon onbekwaam. Ook dat komt in elke beroepsgroep voor. Rechters : het zijn net mensen.
  (of de rechter was bang ooit in het ziekenhuis te belanden en ja, wat dan?).

 4. Ik heb de overtredingen van Monk en Blaauw opgeteld, en Blaauw was inderdaad alleen stomdronken. Maar de ratvocaat kwam daarmee weg met een laf en flauw verhaal over medicijngebruik.

  Je hebt gelijk dat het triest gesteld is met de alcoholcontroles. En dat terwijl iedereen weet dat wanneer je een politiefuik opzet rond Zuikertuintje op vrijdag- of zaterdagavond je 2 van de 3 bestuurders kunt arresteren wegens dr0nken rijden.

  Maar daar zitten ook de Eric Garcias, Chos Romeros en Paul de Windts tussen, die boven de wet staan.

 5. Wat ik gelezen heb is dat de Windt is vrijgesproken omdat er tegenstrijdige verklaringen van de betrokken politie agenten zijn. Een van de agenten of liegt, of vergist zich of ervaart de hele situatie anders.
  Welke agent de juiste versie vertelt is niet bekend.

 6. Feiten Chris. Blaauw had rijbewijs, auto was gekeurd en verzekerd. En als je alle DUI’s in Curacao wil gaan vervolgen mogen er wel 3 OVJ’s en rechters bijkomen. En dan moeten ze eerst nog aangehouden worden, maar dat gaat niet omdat er niet wordt gecontroleerd. En dat komt weer omdat opsporing van dronken rijders niet breed door maatschappij en politiek wordt gedragen. Ra ra waarom ?

 7. De agenten hadden doktersverklaringen van hun verwondingen.

  Dit is pure klassejustitie, zoals ook Monk en Blaauw nooit bestraft zijn toen ze dronken, zonder rijbewijs, ongekeurd en onverzekerd langs de weg werden gevonden.

  Om van doodrijder Schotte nog niet eens te spreken.

  Schande.

 8. Wat een poppenkast. Met andere woorden, wanneer je dronken wordt aangehouden moet je er vooral voorzorgen dat je een gevecht aangaat met de politie en dat je gewond raak, dan ben je gelijk vrijgesproken van alles wat je verkeerd gedaan hebt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties