PB | Historische eenheid tussen alle Arubaanse politieke partijen

Aanwezig waren RED Partijleider Ricardo Croes, Raiz Partijleider Ursell Arends, POR partijleider Andin Bikker, UPP/PPA Lijsttrekker Booshi Wever, MEP Voorzitter Hendrik Tevreden en Robert Candelaria namens de AVP

Premier Evelyn Wever-Croes heeft de leiders van de politieke partijen uitgenodigd voor een historische top in Aruba. Voor het eerst waren de politieke leiders allemaal samen aan tafel.

Aanwezig waren RED Partijleider Ricardo Croes, Raiz Partijleider Ursell Arends, POR partijleider Andin Bikker, UPP/PPA Lijsttrekker Booshi Wever, MEP Voorzitter Hendrik Tevreden en Robert Candelaria namens de AVP.

Tijdens de top werd door de directeuren van Directie Financien en Directie Wetgeving en Juridische Zaken informatie uitgewisseld over de huidige financiële situatie en over de nieuwe voorwaarden aan de derde tranche liquiditeitssteun.

De politieke leiders hebben verklaard tegen de handelswijze van Nederland te zijn, en dringen aan op de Regering om onderhandelingsruimte te creëren over de voorwaarden.

De politieke leiders waren tevreden dat zij in dit proces worden betrokken. Dit is de eerste keer dat politieke leiders samen aan tafel komen, en als het aan Premier Evelyn Wever-Croes ligt, zal het ook niet de laatste zijn.

Bron: Persbericht Kabinet Wever Croes

9 Reacties op “PB | Historische eenheid tussen alle Arubaanse politieke partijen

 1. Tijden kunnen veranderen hè. Curacao, sint Maarten en Aruba zijn nu goede maatjes “geworden”, terwijl zij vroeger elkaars bloed wel konden drinken. Maar ja, kinderen worden groot. Of niet! Nu zijn het geen twee of vier, no sir. Nu zijn het zes handen op één buik, of zes billen in één broek. Geld opent alle deuren jongens.

 2. ericlapas

  Natuurlijk zij ze unaniem tegen de maatregelen van Nederland want het zijn allemaal graaiers.

 3. Ambulant

  Ja allemaal naar een eigen restaurant zit er niet meer in.
  Dus allemaal eten wat de kantine schept.

 4. Triest dat die mini partijtjes hier aan meedoen

 5. Tja, alle eilanden hebben een vergelijkbare, elitair, systeem. Waar ze vroeger elkaar beconcurreren om fondsen. Krijgen ze nu fondsen toebedeeld en voor allemaal zijn die fondsen in gevaar, maar is het elitaire stelsel het ook. Dus nu kiezen of het elitaire stelsel en geen fondsen, waar ook de elite onder gaat lijden of fondsen maar elite die hun systeem kwijt raken en de kans lopen dat zij, bij onderzoek, strafrechtelijk vervolgd kunnen worden.
  Bij optie 1 hebben ze kans op een volksopstand, door gebrek.
  Bij optie 2 komt er een einde aan hun verdien model. (En dat is wat ze bedoelen met “aantasting van de democratische autonomie”). Er is nog steeds een mogelijkheid dat ze voor optie 1 gaan. En als de volksopstand komt dat ze vluchten. Of er komt geen volksopstand en alle drie de eilanden volgen het Haïti traject.

 6. Zullen ze allemaal hetzelfde te verbergen hebben?

 7. Curacao revisited

  nu het er alle schijn naar heeft dat Sinterklaas niet meer op Aruba langskomt met een grote zak met geld, gaat men opeens met elkaar in gesprek

 8. Postman441

  @Tuna, precies! Het is best triest eigenlijk.

 9. “Voor het EERST waren de politieke leiders allemaal samen aan tafel”. Wat een triest bericht. Zo zie je maar weer hoe groot de verdeeldheid is en de normale onderlinge `vijandschap`, want een ander woord is er niet voor hier binnen de politiek. De verdeeldheid loopt via kleur en partijlijnen en dan vinden we het gek dat er nooit eens ergens wat van terecht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *