30 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 20:20

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Van Gogh in het Plaza Hotel’

Volgens De Boer gaat het in eerste instantie om 1500 nieuwe banen | ANP

De nieuwe eigenaren van het Plaza Hotel werken aan een plan om in de bovenste verdiepingen van het hotel een Rijksmuseum in te richten met een vaste collectie kunst.

Verder zouden ook evenementen moeten worden georganiseerd op het gebied van kunst en cultuur uit Curaçao, het Caribisch gebied en Latijns-Amerika. Cruisetoerisme naar Curaçao zou daarmee een enorme boost moeten krijgen.

Het Algemeen Pensioenfonds Curaçao is de nieuwe eigenaar van het Plaza Hotel. Samen met het Heritage Plaza Consortium hebben ze een visie ontwikkeld, die werd gisteren gepresenteerd. Hans de Boer, namens het Heritage Plaza Consortium, zei onder meer te denken aan kunst van Vincent van Gogh in het Plaza Hotel.

- Advertentie -

Verder werd gisteren aangegeven dat het project met het Plaza Hotel veel banen zal opleveren. Volgens De Boer gaat het in eerste instantie om 1500 nieuwe banen. ‘En als het eenmaal gaat lopen, verwachten we dat het tussen de drieduizend en vijfduizend structurele nieuwe banen oplevert als gevolg van de toeristische groei’, aldus De Boer.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Brom, brom, pruttel, grom, snak en sneer, stel je voor dat iemand zijn nek durft uitsteken; kunst en cultuur ? Hè, wasda? Daar heb je toch niets aan, stelt niets voor, is onzin pruttel, hmmph, sjonge, hoe kèn da nouw. Dat kan toch nie goed gaan, wat een ellende, miserie hier, allemaal zakkenvullers, bla bla bla, bla, beter weten is van ons, pruttel, grom, brom etc., enz.
  Have a nice day, and remember always look at the bright side of life!

 2. Lol
  Hebben de Boer en Martina niet te vergeten wel eens gezien wat er hier van de cruise schepen komt??
  Van figuren achter een rollator, tot overweight cruise touristen en alles wat van boord hobbelt. Tokkies in de ruimste zin van het woord.
  Ik durf te stellen dat niemand in Vincent Van Gogh is geïnteresseerd, ergo ze weten niet eens wie hij was.
  So keep on dreaming guys.

 3. Nou, dhr. de Boer kan in ieder geval luchtkastelen bouwen. Ik hoop dat hij zijn ambities gaat waarmaken maar ik pak de popcorn vast. Met de nauwe betrokkenheid van onze zeer deskundige minister van VVRP kan het bijna niet mis gaan zou je zeggen. Ze was bij TV-direct bijna net zo enthousiast over dit plan als een paar weken geleden over de rolstoelhelling bij Knip. Kan dus zijn dat ze over 2 weken opeens weer van niets wist.

 4. Opmerkelijk dat er op verschillende eilanden hotels gekocht zijn door pensioenfondsen. En dan ook nog in de hoogconjunctuur van de corona. Met een bezettingsgraad van 2 nullen. Helaas geen 100%, maar 0,0%.
  En wij maar denken dat het de bedoeling van een pensioenfonds is om later geld uit te betalen aan mensen die met pensioen gaan. Tsja, maar dan is het op!

  En dan ook nog willen gaan investeren in zoiets persoonlijks en gemakkelijk verdwijnbaars als kunst. Wedden dat er hiermee zwart geld gewit kan worden? En dat er vervolgens een inbraak plaats vind, waar toevallig de duurste stukken verdwijnen.

  In China executeren ze directeuren van verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen die hun werk niet goed doen. Dat zou dan het enige goede uit China zijn.

 5. We hadden ook nog ‘n ander museum, slavenmuseum. Door ‘n weldoener J G Geldt Decker geschonken. Deze weldoener is door c cooper weggejaagd. Die wist véél te veel van fraudeur dief c cooper mfk.

 6. Heb je het woordje positief wel in je verstand zitten,ik betwijfeld heel erg je heb niet in de gaten dat je meer kapot maak van ons mooie eiland ga is nadenken.

 7. In dat museum mogen de CV’s van onze voormalige premiers Anthony en Myrna Godett, Gerrit Schotte en Pik Pisas natuurlijk niet ontbreken.

  De voormalige eigenaar van Miles verzoekt hun strafbladen ernaast te hangen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -