27 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

ParadiseFM | Giselle McWilliam wil werk maken van Ferryverbinding Aruba

Eind vorig jaar tekenden Aruba en Curacao hiervoor een overeenkomst | Extra

Volgens de nieuwe minister van Economische Ontwikkeling Giselle McWilliam wordt er momenteel op Curaçao hard gewerkt aan het bij elkaar krijgen van voldoende fondsen om samen met Aruba het project van een Fast Ferry tussen de twee landen op te zetten.

Eind vorig jaar tekende de twee landen hiervoor een overeenkomst. McWilliam zegt werk te willen maken van een vaste ferry verbinding tussen de twee eilanden. Het is volgens haar goed voor de toerisme en de economie van beide landen.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

38 reacties

 1. “1,000 koeien, veerboot Bonaire, veerboot Aruba, Plaza hotel, red carpet… alle MAN plannen zijn al mislukt voor ze geschreven zijn.”
  nou niet zo negatief Trui: ik vond het space travel project best realistisch. Space travel is ook een van die eerste levensbehoeften waar die 33% van onze bevolking die onder de armoede grens leven behoefte aan hebben

 2. ….”1,000 koeien, veerboot Bonaire, veerboot Aruba, Plaza hotel, red carpet… alle MAN plannen zijn al mislukt voor ze geschreven zijn”…..

  En dat wil een land regeren?
  Ze maken niets af, krijgen niets rond, zetten niets door, en het is allemaal de schuld van iemand anders.

  Onder tussen zijn alle partij bonzen miljonair…en hun vrienden en familieleden ook…

 3. 1,000 koeien, veerboot Bonaire, veerboot Aruba, Plaza hotel, red carpet… alle MAN plannen zijn al mislukt voor ze geschreven zijn.

  Maar als die boot er komt zetten we er Chanel Thijssen meteen op, enkele reis. Vanessa Gijsbertha brengt haar wel naar de terminal.

 4. Zou ‘Martina’ niet in mei op zijn post terugkeren. Heb het wel enigszins gehad met McW, ze is niet al te intelligent.
  Martina wel, maar dat is meer sluwheid
  Het Commedia del’Arte wordt vervolgd.

 5. Dit is het automatische telefoonbeantwoordsysteem van Fred Olsen Lines. Toets op 1 voor meer informatie over ons voornemen om tussen Aruba en Curaçao een veerdienst op te starten. “Drukt op 1”. Tuut, tuut, tuut, tuut…….

 6. is er nog voortgang geboekt met dit project? of valt dit project weer in de categorie van 1000 koeien, spacetravel, en talrijke andere fata morgana trajecten van onze toppers?

 7. Ahh correctie, mijn moeder die al twintig jaar is terug gekeerd naar haar schepper, had nooit een GSM, laat staan tippelen voor een belkaart.

  Afijn, dat wij een potje van maken kan ik niet ontkennen, maar iedere keer uitmonden omdat het domme zwarten zijn? Of worden ze keer op keer uitgebuit?

  Ga lekker het non-discriminerend feestje van sinterklaas vieren, zou ik zeggen.

  En graag Asporaat ook meenemen.

 8. Ik kan de hieronder opgesomde Afro Curaçaose burgers die (ooit) een positie met autoriteit bekleden in de regering, parlement, overheids nv’s etc en de stelling: “Land waar kennelijk de zwarten nog moeten vechten voor hun bestaansrecht” niet echt goed met elkaar rijmen:

  1. Wout
  2. Gijsbertha
  3. Girigori
  4. Konket
  5. Alcala
  6. Koeiman
  7. Jesus
  8. Begina
  9. Cleopa
  10. Calmes
  11. Walraud
  12. Pisas
  13. Menki
  14. Constancia
  15. Millerson
  16. Daal
  17. Francis de Lanoy
  18. Zus de Lannooy
  19. Tromp
  20. De Geus
  21. Jonis
  22. Franklin Sluis
  23. Gilbert Martina
  24. Rosalia
  25. Cooper
  26. Ys
  27. Liberia Peters
  28. Don Martina
  29. M. Wiels
  30. A. Wiels
  31. M.Godett
  32. A.Godett
  Etc etc ……

  En wat wordt er precies bedoelt met ” het land van Tula en overige opstandelingen” ?

  Was Curaçao oorspronkelijk niet het land van de Arowakken en daarna het land van volkeren afkomstig uit alle windstreken?

 9. @Trolletje: “Ik wil me er niet te veel mee bemoeien als we het over woordjes gaan hebben op dit forum die we wel of niet mogen gebruiken.”

  Nee, daar ben ik voor.

  @Allen: ik (misschien een neger, misschien ook niet) heb niets tegen het woord “neger”. Dus “neger” blijft gewoon mogen. Let wel, niet in combinatie met bepaalde bijvoeglijk naamwoorden. (En ook niet in de vorm van bepaalde berichten van bepaalde reaguurders om te kijken hoe ver ze kunnen gaan.)

  Commentpolis

 10. Als ik met “macamba” wordt aangesproken mag ik anderen toch ook als “neger” aanspreken? Waarom de dubbele standaarden?

 11. Ik wil me er niet te veel mee bemoeien als we het over woordjes gaan hebben op dit forum die we wel of niet mogen gebruiken.

  Maar is het niet een beetje cynisch als je pleit voor het strikte verbod van een woord die de Afro Curacaose bevolkingsgroep minder prettig en
  kuis beschrijft, door het bezigen van uitgerekend het woord “Flikker” dat de homo gemeenschap van Curacao minstens net zo onprettig en laaghartig (om even de terminologie van Hennie Harrinck vast te houden) beschrijft?

  Je weet toch dat het op ons dushi Korsow niet gebruikelijk is om te meten met twee maten?

 12. Mooie woorden, ‘flikker dan toch op’, schrijft De Rechtsstaat.

  Ongetwijfeld een Curacaose Rechtsstaat, die geen enkele opvoeding heeft genoten. Kind van een belkaartmoeder wellicht.

  On topic: dat er onderzoek wordt gedaan naar een ferry is prima, maar geen prioriteit.

  Dat pogingen daartoe de afgelopen 20 jaar mislukt zijn, is echter een indicatie dat het niet haalbaar is.

 13. Begrijpend lezen is voor menigeen te veel gevraagd.

  Ik had het over het gebruik van dat woord.

  Nu u het wilt afwimpelen op de z.g. lage productiviteit van de Curaçaoënaars, heb ik nieuws voor u.

  Wat doet u op het eiland, flikker dan toch op.

 14. Zolang de ministerfunctie als een soort erebaantje gezien wordt waar je gewaardeerd wordt op het aantal keer dat je met je guitige tronie glimlachend bij een opening, afscheid of congress gefotografeerd bent zal er niet veel veranderen aan de diepgang van de kandidaten die de post bekleden en de diepte waarmee er met de graaigrage tengels in de staatsbuidel getast wordt.

 15. Zo lang er nog niks gedaan kan aan terrorisme door tv pro FLO is er totaal ??????? op dit k.t eiland sinds gisteren nederland 1 tot nu zaterdag 2.30 uur dito kanaal 261 op zwart, juist net die kanalen waar het nederlands voetbal elftal moest spelen Nederland- Duitsland 4-2
  en later de tennis de kwart finalen wel toevalig elkekeer het zelfde, zit daar iemand aan de stekertjes te klojanen als het met NL US te maken heeft, of ben ik de enige die hier last van heeft???? svp een antwoord.

 16. @ de Groot,

  Ik ken dat model, doch helaas……..die is niet geschikt voor deze wateren. Dat model is voor een rustige zee of zelfs binnenwateren. Wat je hier hebt is een extreem ruwe zee en dan heb je toch wel het formaat nodig wat lange tijd bij de Caracasbaai heeft gelegen. En die verbruikt dus 16000 liter per overtocht naar Aruba.

 17. Helemaal eens wim: de ydk vult zonder gene zijn zakken en als je de drechis en hendes van deze wereld er op aan spreekt ben je een racist

 18. De Rechtstaat: vochten de zwarten maar voor hun bestaansrecht zoals jij het noemt.

  De meesten die ik ken zijn namelijk niet vooruit te branden.

  Ik ken Antillianse huis eigenaren die niet aan
  Antillianen willen verhuren omdat die de huur niet betalen.

  Ik ken Antillianse werkgevers die in plaats va. 5 Antillianen 1 latino in dienst nemen.

 19. Ik vind dat er echt een keer een einde moet komen aan het gebruik van dat woord “neger”.

  Waarom gebruiken, omdat je jezelf verheven voelt jegens zwarten?

  Erg laag voor een land waar kennelijk de zwarten nog moeten vechten voor hun bestaansrecht, het land van Tula (en overige opstandelingen) desalniettemin.

 20. Deze vrouw heeft alle kenmerken van narcisme, egocentrisme, ijdelheid en zelfingenomenheid.

  Ze voelt zich waarschijnlijk superieur en overdrijft zichzelf om te denken dat ze als eks verpleegster minister van economische zaken moet zijn.

  Het geeft aan hoeveel bepaalde negers in dit land zich verheven voelen boven het klootjes volk.

 21. @Joep Meloen, ben een beetje gaan googlen en heb een fast ferry van 300 passagiers gevonden met 4 Caterpillar motoren. Bij 72% vermogen verbruiken ze 140 gallon/uur. Vaart ie 30 knopen. +/- 3 uur varen is 420 gallon. een kleine 1600 liter en geen 16ooo.
  Betekent natuurlijk nog steeds niet dat het een halbare kaart is.

 22. Makkelijk werk te maken met het geld van de belastingbetaler wat er nauwelijks is.
  Er ligt een aanwijzing McW, of stapt deze non econome daar overheen? Verbazingwekkend waar haalt de MAN dit soort nitwits vandaan!! Ze was aktijd goed in het opblazen van balonnetjes?

 23. “Oftewel het zou leuk zijn wanneer McWilliam eens wat visie gaat tonen”
  en dat is nu juist het onderliggende probleem Joep: deze minister heeft in het verleden nooit enige affiniteit met het onderwerp economie getoond. Ze zal net zoals haar voorgangers met allerlei projectjes aan de slag gaan, varierend van koeien, ferries, supermarkten, en wie weet nog wat

 24. En ik maar denken dat deze regering moet bezuinigen ?
  Wellicht denkt deze muts dat het bezuinigen voor amateurs is, want echte idioten gaan gewoon stug door met dit ten dode opgeschreven project. Kom, laten we er nog wat miljoenen doorjassen, kunnen wij (de politici) er nog iets aan verdienen en na een paar maanden gaat zo’n fast ferry weer failliet.

  Laat ik het simpel stellen, een fast ferry heeft nooit bestaansrecht tussen deze eilanden gehad, zal dat ook niet krijgen en met een brandstofverbruik van 16.000 liter diesel per overtocht zul je heel wat passagiers moeten zien te vinden die keer op keer op die boot willen stappen.
  Bij 300 passagiers zit je dan nog steeds op 75 NAF per persoon en dan hebben we het nog niet gehad over alle overige kosten. Tickprijzen zullen dan ook zeker om en nabij de 250 a 300 NAF enkele reis komen te liggen en dat is ver boven een vliegticket. Succes met zo’n onzinnig project.

  Dit project is een beetje als Sambil. Sambil dacht iedere dag 8000 bezoekers aan te kunnen trekken, als het er 800 zijn geworden dan is het veel. Zefls Carrefour kan geen kooplustigen aantrekken en zo blijft Sambil een komen en gaan van huurders.

  Wanneer men bij een ferry uit zou gaan van 300 man per trip dan praat je per maand al snel over meer dan 12.000 personen die van Curacao naar Aruba zouden moeten willen en omgekeerd. Zoveel reislustigen zijn er niet eens voor de vliegverbindingen………………die inderdaad meteen kunnen worden afgeschreven.
  En het eindresultaat ?
  De airlines zijn failliet en de ferry blijkt niet rendabel, gaat dus ook failliet en zo zitten we zonder wat voor verbinding dan ook.

  Oftewel het zou leuk zijn wanneer McWilliam eens wat visie gaat tonen en ophoudt met het bedienen van die personen die alleen maar de boel willen oplichten en hun zakken willen vullen.
  Of heeft ze al een grote boodschappentas gekocht waar ze het geld in wil verzamelen ?

 25. De overheid moet zich verre van dit soort projecten houden. Kijk naar SEHOS, HNO, Insel Air, ALM, UTS, SVB, etc.

  Altijd kwistig spatten als je met andermans centjes mag spelen.

  Als wat deze overheid aanraakt gaat kapot en failliet.

 26. Leuk project, toch maar niet doen.
  Het vliegverkeer tussen de 2 eilanden is verlieslatend en wordt structureel financieel ondersteund. Als er ook nog een ferrieverbinding komt hebben we 2 geldverslindende projecten. De 2 eilanden hebben er geen geld voor.

 27. Goed idee maar wel een particulier initiatief laten zijn, dus geen belastinggeld aan verspillen. Regerimg moet alleen helpen met locatie vergunningen en wetgeving.

 28. Ik denk dat het antwoord op die vraag is:

  Degenen die met hun tengels in de financiele bak kunnen graaien.

  Er is geen geld en dan ga je vrolijk hiermee aan de gang terwijl het uiterst twijfelachtig is of dit zou gaan werken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -