30 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | ‘Geen verplichting aanbieden asiel’

HomeMediaParadiseFM | ‘Geen verplichting aanbieden asiel’
MinJus Girigorie: “Nederland heeft zijn eigen realiteit” .| Jeu Olimpio

Er bestaat geen internationaal recht op asiel. Dat stelt minister van Justitie Quincy Girigorie. Hij reageert hiermee op vragen over asielaanvragen van Venezolanen die naar Curacao vluchten, maar volgens de minister bestaat er geen verplichting om ook asiel aan te bieden.

Landen die het vluchtelingenverdrag hebben getekend hebben wel die verplichting, maar Curacao niet. Wel heeft Curacao de verplichting zich aan artikel 3 te houden, maar dat richt zich volgens Girigorie op bescherming, niet op asiel bieden.

Girigorie zie gister tijdens een persconferentie dat er duidelijkere informatie komt voor migranten in meerdere halen. Hij stelt ook dat elke casus wordt geanalyseerd en er onderzoek wordt gedaan naar de veiligheid van de migranten.

Hij benadrukt wel dat de mogelijkheden die Curacao te bieden heeft anders zijn dan bijvoorbeeld in Nederland.

Bron: ParadiseFM

8 reacties

 1. @ Lionfish,

  Allereerst lees ik nergens dat Curacao ontkent dat Venezuela een probleem heeft. Men stelt alleen dat men geen recht heeft op asiel en daar geef ik de regering in gelijk.

  Je maakt namelijk een kleine denkfout. Ten eerste is Curacao deel van het Koninkrijk, heb je dus een NL paspoort en kun je dus naar Nederland. Er zijn veel stemmen in Nederland om criminele YdK terug te sturen en ik ben het daar ook volledig mee eens.
  We zouden ons kapot moeten schamen dat we Nederland gebruiken als afvalbak voor ons afval.

  Ten tweede is Curacao een minuscuul eiland, van ong 160,000 inwoners, vergeleken bij Venezuela, een land met 30 miljoen inwoners. Dat wij niet in staat zijn om 30 miljoen inwoners op te vangen moge hopelijk duidelijk zijn De vraag is dus ‘hoeveel kan Curacao er opvangen’ ?

  Stel dat we grote tentenkampen maken dan vrees ik dat we nog steeds niet voorbij de paar duizend personen uit gaan komen. Iedereen die in eigen onderhoud kan voorzien is voor mij welkom, ze besteden geld, dus dat is weer goed voor het eiland.
  Maar iedere persoon die niet voor zichzelf kan zorgen zal onze gemeenschap toch een kleine 1000 NAF per maand kosten. Dan praat je met 2000 man toch weer over 2 miljoen per maand en op jaarbasis is dat dan 24 miljoen en dat is dan nog een lage schatting. Bij 5000 personen zitten we al op 60 miljoen. Dat geld hebben we uberhaupt niet en gaan we ook nergens krijgen ook.
  Dat maakt de opvang van economische vluchtelingen zowel praktisch als financieel gezien al volstrekt onmogelijk.

  En wanneer je dus niemand op kunt vangen moet je ook gewoon eerlijk zijn en dat bekend stellen om geen hoge verwachtingen te scheppen. Je moet consequent zijn en dat is men.

  Jarenlang heeft de EU Italië overspoeld met economische vluchtelingen. Itaië vroeg om hulp, kreeg dat niet van de EU. En dus heeft de bevolking nu een regering gekozen die fel tegen dit soort opgedrongen immigratie is. Het land is al ontwricht, maar verder ontwrichting wil men niet, dus heeft de regering alle grenzen gesloten. En zowaar, de bevolking van Italië staat daar vierkant achter.

 2. @Lionfish.
  Helemaal mee eens dat S er hier een gevaarlijke puinhoop van gemaakt zou hebben.
  Maar als economisch vluchteling ga je geen asiel aanvragen. Dat doe je via de legale weg.
  Ik ga toch ook niet asiel aanvragen in bijvoorbeeld Australie omdat daar de economie beter draait dan Nederland of Curacao.
  En de partij die jij bedoelt is een verschrikkelijke oproer kraaiende partij.
  Maar als je legaal in Nederland bent, heb je ook recht op sociale wetgeving in Nederland. Maar je moet niet zeuren als het in Nederland niet lukt met werken of je kan het finacieel niet bolwerken. Dat weet je van te voren

 3. @Bash.
  @Meloen

  Jullie zullen het met me eens zijn dat de kans erg groot was dat Schotte en zijn rovers er hier net als Maduro een gevaarlijke puinhoop van gemaakt hadden. Wat zou je er van zeggen als we vanaf dat moment alle vluchten die vanuit deze rots op schiphol aankomen (inclusief de vlucht waar jullie op zitten) rechtsomkeer laten maken onder het motto ‘dat zijn economische vluchtelingen’ en de andere argumenten die jullie verzinnen’. Wat roept diezelfde massa curacauenaar (en surinamer) die allemaal de afgelopen 30 jaar om economische naar nederland zijn gekomen als er hier een partij opstaat die ze terug willen sturen? Meten jullie niet enorm met twee maten? Hypocriet?

 4. Een economische vluchteling kan en mag mijns insziens geen asiel krijgen. Als je de economie van je land wil ontvluchten, dien je dat via de legale weg te doen, door in land van herkomst de aanvraag voor emigratie in te dienen en af te wachten.
  Maar de economische vluchteling heeft geld genoeg om de overtocht te betalen en bij wijze van spreken een mobieltje aan te schaffen enzz.
  Kijk naar de toestanden nu in de Spaanse enclaves betreffende Afrikaanse economische vluchtelingen. Met geweld proberen ze toegang te verschaffen. Neen dank je de koekoek.
  In het kort gezegd wil dit alles zeggen: terugsturen naar land van herkomst.

 5. @Meloen. Ik stel voor dat je eerst mijn reactie eens leest. Dan zie je dat ik het helemaal niet heb over opvangen, in d auto stappen etc. . Ik heb het over de manier waarop ontkent wordt dat er een probleem bestaat, en zelfs rechtvaardiging wordt gezocht in het feit dat Curacao zich door politieke onkunde niet heeft aangesloten bij een van de meest elementaire overeenkomsten van onze beschaving. Maar als het een keer zo uitkomt en er EU geld nodig is probeert dezelfde regering alle zeilen bij te zetten om te laten zien dat ze tot het koninkrijk en dus bij het land nederland horen. Hypocrisie ten top ! Curacao is een heel stuk rijker dan alle landen die wel de vluchtelingen opvangen.

 6. @ Lionfish,

  Omdat jij het allemaal zo goed weet, hoeveel Venezolanen zouden we hier op moeten vangen, maar vooral……………hoe ga je dat betalen ?
  Stel jij je huis beschikbaar ?
  Zo niet, dan is het leuk politiek correct te zijn, maar wel volstrekt onhaalbaar. Curacao is zelf zo failliet als het maar zijn kan. CFT komt binnenkort met het advies tot het geven van een aanwijzing oftewel dan moet het wel erg zijn gesteld met de financiën.

  En jij bent van mening dat we dan nog maar eens flink uit gaan zitten geven in de vorm van opvang van economische vluchtelingen ? Het klinkt hard en wellicht niet vriendelijk, maar Venezuela heeft hier zelf voor gekozen. Het is dan ook aan hen om in opstand te komen en Maduro af te zetten.
  Tot die tijd gaat er geen cent van mij die kant uit. En hier hoef ik ze ook niet te zien !
  Zolang we hier niet eens in staat zijn al onze eigen inwoners een dak boven het hoofd te geven, hen een menswaardig bestaan te geven, moeten we niet eens willen kijken naar het buitenland.

  Mijn vraag aan jou is dan ook: ‘waarom zoek je het zo ver weg ? Waarom stap je niet in de auto en ga je niet eens langs de families die hier hulp nodig hebben ?’
  Doe dat nu eens eerst en wanneer je daar klaar mee bent kom je nog maar eens terug en leg je maar eens uit wat je plannen met Venezuela zijn.. En reken er maar op dat jij daar fors aan gaat betalen.
  Ik hoop dat je snapt dat je met ieder negatief antwoord volledig door de mand valt en al je verdere betoog volstrekt ongeloofwaardig zal zijn.

  Mocht je adressen hier op Curacao nodig hebben dan kan ik je die wel geven. Ik doneer op regelmatige basis al enige jaren aan hulpbehoevenden en geloof me, dat zijn er heel erg veel hier op Curacao.

 7. @Marianne. Curacao schaart zich met deze hersenloze uitspraak definitief onder een kleine handvol paria-landen die deze wereld helaas nog rijk is en waarvan de inwoners schijt aan alles hebben. Voor het smerigste jongetje van de klas als het gaat om de wereldwijde milieuvervuiling is dit niet eens een heel grote verrassing. Wordt het geen tijd dat de wereld laat zien dat het soort gedrag van deze wannabe minister in onze beschaving niet getolereerd wordt? Als curacao de vluchtelingen boycot, moet de rest van de wereld curacao dan niet gaan boycotten, te beginnen met het toerisme ?

 8. We willen zeker hier geen lesbos! We kunnen onze eigen zelf niet voeden. En als deze migranten niet aan eten komt dan zullen ze het bij een ander halen. De plunderingen beelden uit venezuela kennen we al te goed. De situatie in Europa zal tot een oorlog leiden en hier moeten we voor oppassen. We hebben genoeg spanning hier we moeten geen extra importeren!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties