31 C
Willemstad
• zaterdag 24 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

ParadiseFM | Geen steun voor screeningscommissie

De reden voor het gebrek aan steun voor het voorstel is dat de meerderheid van de fracties uit de Staten geen zitting wil nemen in deze tijdelijke commissie.

De Staten hebben geen steun voor een tijdelijke commissie om de screeningswet te evalueren. Dat blijkt uit een brief van ondervoorzitter van de Staten Eugene Cleopa aan premier Eugene Rhuggenaath.

De screeningswet houdt in dat de integriteit van ministers en kandidaat ministers moet worden geëvalueerd door een commissie.

De reden voor het gebrek aan steun voor het voorstel is dat de meerderheid van de fracties uit de Staten geen zitting wil nemen in deze tijdelijke commissie. Hoe de screeningswet nu uitgevoerd zal moeten worden is nog onduidelijk.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

12 reacties

 1. Democratie werkt niet in het voordeel van het welzijn van de mensheid in onderontwikkelde (derde wereld) landen. Zie bijna elk Afrikaans land , vooral onder de Sahara, Haïti (defacto een dependance van een Afrikaans in de Caribische zee) maar ook Venezuela, waar een klein groepje (pseudo) intellectuelen de ongeschoolde massa manipuleert met kraaltjes en spiegeltjes.

  Democratie werkt in landen waar minimaal 30% Academisch of hoger geschoold is en een significant gedeelte van de overige bevolking ook een MBO of basis vorming/ opleiding heeft genoten, zoals in west europese / scandinavische landen, Australie, Japan etc.

  Zolang we het op dit eiland als een “recht” ervaren om corrupte politici (en helaas zitten daar ook vaak zeer “bobo” politici tussen) in het politieke zadel te moeten kunnen stemmen, dan zitten we qua burgerlijk politiek moraal feitelijk op hetzelfde niveau als landen als o.a. Zimbabwe en Haïti waar niets van de grond komt vanwege corrupte politici die door de ongeschoolde bevolking in het zadel geholpen worden, corrupte politici die ook nog eens incompetent zijn.

 2. Rechtstaat:

  Een groot deel van de bevolking stemt nog steeds MFK, ondanks dat drie van hun ministers van 2010 tot meerjarige celstraffen zijn veroordeeld wegens moord, corruptie en fraude.

  Een groot deel van de bevolking is dus oerdom of ook crimineel of beiden.

  Het wel beschaafde deel van de bevolking, waar ik toe behoor, dient tegen dit sort idioten in bescherming te worden genomen middels een screeningswet.

 3. Aantal Statenleden zou zelf al niet door de screening komen..

  Maar is wel een goed idee. Mensen zoals Rechtstaat en Drechi stemmen graag op veroordeelde criminelen.

 4. Rechtsstaat, natuurlijk geen screening voor parlementariers voor jou, stuk voor stuk criminelen. Wil je daarbij horen?brandstichting monk, zat in auto, jatten van kraamkliniek, de anderen niet beter.

 5. Moet niet gekker worden.

  Ik heb recht om vrije en blij te stemmen dan komen z.g. moraalridders mijn stem aan de kant zetten.

  Kan toch niet?

  Dus geen onzin uitkramen over screening voor parlementariërs, ga jezelf en het volk beter opvoeden.

 6. Precies Kaat, de screeningswet moet voor elke parlenentarier gelden, maar dan moet de Wet aangepast worden, en ik garandeer je dat er zoveel afvallen dat er niemand meer overblijft.
  Triest maar waar!

 7. Waarom alleen ministers of kandidaat ministers en niet ‘n soort parlementariers zoals c cooper mfk m rojer kdnt, monk kdnt, dos santos kdnt, slechte zanger doran mfk, p pis mfk, constantia mfk.

 8. @Tuna , Doloroso remarke, maar wel zeer accuraat beschreven. We staan vooraan in de rij om beurzen voltallig te bezoeken, deftige bezoekjes af te leggen bij hoogwaardigheidsbekleders, dure congressen aflopen. Allemaal van de flutactiviteiten waar er niets anders van je verwacht wordt dan netjes aangekleed te zijn en aanwezig zijn (en zelfs dat lukt niet altijd) . Formaliteiten zonder substantie.
  Hopi skuma, tiki chukulati!
  Pero nos mes por! Zolang een ander maar alles betaalt.

 9. Stel je voor, we zouden eens ergens verantwoordelijkheid voor nemen. Met z`n allen op familiebezoek (verkeersbeurs) in Nederland is veel makkelijker en leuker. Men gedraagt zich weer als een echte YDK.

 10. Blijkbaar als een politicus niet door de screening kan, moet de screening wet veranderd worden. De naam van Cleopa valt gelijk op, was dat niet de man die achter jonge jongens zat? Is hij daardoor niet chantabel?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -