ParadiseFM | 6 miljoen minder voor CTB

Curaçao Tourist Board (CTB)

Er is flink gesneden in het budget van de Curacao Tourist Board. Het bureau moet het met 6 miljoen gulden minder doen, een korting van 20 procent op het budget.

Dat meldt het Antilliaans Dagblad vandaag. Wat dit voor gevolgen heeft voor de organisatie is nog niet bekend. De CTB is ook tijdens de coronacrisis het eiland blijven promoten een hoopte dit jaar met het uitzicht op het vaccin weer meer toeristen te kunnen trekken.

CTB-directeur Paul Pennicook heeft nog niet gereageerd op de korting.

Bron: ParadiseFM

12 Reacties op “ParadiseFM | 6 miljoen minder voor CTB

 1. Geen geld voor palmbomen?

 2. Minder reizen minder daggeld.
  Maar nog steeds krijgen zij veel teveel belastinggeld terwijl de rest kan verhongerd, vooral als zij geen voedselpakket krijgen!!

 3. Het is toch ongelooflijk hoe waardeloos de TV zenders hier zijn, zowel TeleCuracao als Direct TV. Ze hebben van die programma’s over “Nos dushi Papiamento” en ik zag zowel Nicole Maduro van TeleCuracao en Nicole Trinidad van Direct TV deze Paul Pennicook in het Engels interviewen. Geen woord over onze Papiamento.

  Het ging allebei de dames om het publiek te laten zien dat ze Engels kunnen, dat een groot deel van de kijkers geen moer van verstond, zal hen wel aan hun reet roesten.

  Laten we elkaar geen mietje noemen die Pennicook zit hier al langer dan een jaar de man heeft niets voor toerisme gedaan wat de eerste de beste YDK voor veel minder niet had kunnen doen.

  Het is jammer dat ze hier niet van die programma’s op tv hebben waar de kijkers kunnen bellen om een tv gast vragen te stellen.

  Mijn vraag aan Pennicook zou zijn, “You are here for almost 2 years now what have you done till now except sitting on your ass. You peace of shit you can show your gratitude by at least trying to learn our language”.

 4. @allen

  Het is een compleet falen van de overheid plus het CTB. De combinatie van deze 2 is een ramp voor het eiland en met (monopolist) FLOW er nu ook nog bij is het een absolute ‘disaster’ geworden.

 5. Curacao revisited

  Steven Martina heeft zelf nooit een bedrijf moeten runnen maar heeft altijd op kosten van anderen zijn plannetjes kunnen financieren. Als dit soort mensen eens voor organisaties zouden werken met weinig tot geen budget dan kom je er snel achter dat ze tot niets in staat zijn

 6. @Ericlapas, LOL
  Martina por bai koba den kueba di kualkier mama

 7. @Joep Meloen, idd, waar hebben ze het ingestopt!
  Niet in straatnaambordjes, alle bermen zien er verwilderd uit.
  Nu is de PAR een beetje aan het bijknippen en gladmaaien , echt zielig doorzichtig gewoon.
  Wat zijn ze diep gevallen.
  Als Zita, Girigori op de lijst blijven staan krijgen ze geen stem!

 8. Abraham Mossel

  @Joep-Meloen, je had het niet beter kunnen verwoorden. Het CTB is een grote kliek die alleen maar aan hun eigen zak denken en daar krijgen ze van deze flut regering ( dat zooitje MFK Pik Pisas en Amparo, Monky uit de boom cq anderen ) ook nog een grote kans voor.

 9. Klopt precies @eclapas. Helemaal eens!

 10. Ik ben heel benieuwd waar het CTB het afgelopen jaar het geld aan uit heeft gegeven ? In ieder geval is het niet gegaan naar het schoonmaken van het eiland, het is ook niet gegaan naar het opknappen van de binnenstad (de verkooptafels aan het water in Otrabanda, de megapiers verkoopunits, de markt, de voormalig drijvende markt), het is ook niet gegaan naar het schoonhouden en opknappen van Caracasbaai en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Dan zullen sommigen wellicht zeggen: ‘het CTB investeert met name in het buitenland om toeristen hier naartoe te trekken’. Mijn antwoord is dan dat in coronatijden, met vrij weinig toeristen en de gehele Amerikaanse markt gesloten, er veel geld over had kunnen blijven, dat veel beter besteed had kunnen worden aan het werken aan het product Curacao op zich.
  De binnenstad is verlaten, maar ziet er ook nog eens afgetrapt uit, terwijl dit nu juist DE kans was om de boel eens goed aan te pakken, zodat het eiland klaar zou zijn wanneer de toeristen weer terug kunnen komen.
  Maar helaas, het vereist visie en die is niet aanwezig op dit eiland.

 11. Houden ze toch nog ca 28 mio over voor het maandelijks produceren van een paar cijfers, salarissen, een filmpje en wat folders in elkaar flansen, pretreisjes met kraampje naar vakantiebeurzen, sponsoring Ajax en natuurlijk lekker belangrijk lopen te zijn.
  En wie zorgen uiteindelijk dat er massaal toeristen op het eiland komen. De hotelketens met hun uitgekiende pretparketten.

 12. “CTB-directeur Paul Pennicook heeft nog niet gereageerd op de korting.” Als de man een greintje fatsoen in zijn donder heeft had hij salaris ingeleverd.

  Soms moet ik mij beheersen maar mijn boosheid niet te laten merken maar dat lukt niet altijd.

  Die fucking Steven Martina die met een zilveren lepel in zijn achterste is geboren haalt een Jamaican hier voor 25K per maand terwijl onze eigen mensen nog net niet van honger sterven.

  De man toont ons niet een respect door de taal te leren. Weet niet of de moeder van Steven Martina nog leeft dus ik schrijft niet wat ik nu denk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *