27 C
Willemstad
• zaterdag 21 mei 2022 06:05

Laatste reacties

- Advertentie -

PAR viert 20-jarig bestaan

logo-parWILLEMSTAD — De PAR viert deze maand het feit dat zij twintig jaar geleden werd opgericht. Om dit te vieren heeft de gele partij voor deze maand twee speciale activiteiten gepland. Het gaat hierbij om een fundraising-lunch en een feestelijke bijeenkomst in haar partijgebouw aan de Fokkerweg.

De fundraising-lunch van de PAR vindt plaats op dinsdag 10 december tussen twaalf en twee uur ‘s middags in het WTC in Piscadera, met een toespraak van gastspreker Chesley Rach, plaatsvervangend algemeen directeur bedrijfsvoering bij de gemeente Amsterdam.
Rach zal het hebben over de ruimtelijke ontwikkeling op Curaçao.
Kaartjes kosten 150 gulden per persoon en zijn verkrijgbaar bij de bestuursleden van de gele partij.
Op zaterdag de 14e staat er vanaf acht uur een viering gepland in het partijgebouw van de PAR. Het partijbestuur roept alle leden, aanhangers en sympathisanten op om het twintigjarig bestaan van de partij te komen vieren.
Er is ook muziek met een optreden van een gaita-groep.

Archief foto
Archief foto
- Advertentie -

De PAR werd in december 1993 opgericht door wijlen Miguel Pourier en een aantal andere PAR-istas van het eerste uur zoals Marco de Castro, de latere premier Etienne Ys en de huidige gouverneur Lucille George-Wout.
De PAR stond indertijd voor Partido Antia Restrukturá, maar de herstructurering van de Antillen lukte niet.
De gele partij speelde uiteindelijk een belangrijke rol in de opheffing van de Nederlandse Antillen en de oprichting van het nieuwe autonome land Curaçao.
De gele partij zou drie Antilliaanse premiers leveren, namelijk Pourier, Ys en Emily de Jongh-Elhage.
In totaal zou de partij 13,5 jaar, met een aantal kleine onderbrekingen, de signatuur van de regering dragen.
Sinds de start van het land Curaçao, op 10-10-‘10, heeft de PAR zitting genomen in de oppositiebankjes.
Op dit moment heeft de gele partij twee zetels in de Staten van het Land Curaçao.
Bij de vervroegde verkiezingen van oktober vorig jaar behaalde de partij weliswaar vier zetels, maar twee van hun Statenleden, te weten Glenn Sulvaran en Omayra Leeflang, hebben zich van de PAR-fractie afgescheiden en zijn nu actief als onafhankelijke Statenleden.
De PAR, die inmiddels door het leven gaat als Partido Alternativa Real (PAR), maakt op dit moment een moeilijke periode door.
Zo heeft zij na het aftreden van voormalig PS-premier Daniel Hodge geen politiek leider meer. Hodge trad af, minder dan een maand nadat hij door de leden werd gekozen.
Partijvoorzitter Eduard Braam benadrukte dat het bestuur van de gele partij binnenkort met een voordracht zal komen voor een nieuwe politiek leider.

bron: Amigoe

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Verbond van protestantse voorgangers vindt overheid medeplichtig aan misbruik van vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het verbond van protestantse voorgangers APK protesteert tegen de plannen van de overheid om prostitutie te faciliteren in Campo Alegre. Ze zou daarmee medeplichtig...

ParadiseFM | Venezuela mag misschien weer olie exporteren

De VS verlicht haar sancties tegen Venezuela. Oliebedrijven zouden weer zaken kunnen doen met het Zuid-Amerikaanse land. Het Amerikaanse ministerie van Financiën gaf dinsdag toestemming aan Chevron...

FD | DNB grijpt in bij illegaal opererende cryptobeurzen

Pim Brasser | Financieel Dagblad De Nederlandsche Bank grijpt voor het eerst in bij illegaal opererende cryptobedrijven, blijkt uit een tot nu toe onopgemerkt document van de centrale...

Accountant | Nederland in top 20 van ranglijst belastingparadijzen

Nederland staat in de top 20 van de belangrijkste belastingparadijzen ter wereld. Volgens organisatie Tax Justice Network neemt Nederland de twaalfde plaats op de ranglijst in. Koplopers...

Democracy now! | Friday, May 20, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 mei 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -