31 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 12:14

Laatste reacties

- Advertentie -

PAR viert 20-jarig bestaan

logo-parWILLEMSTAD — De PAR viert deze maand het feit dat zij twintig jaar geleden werd opgericht. Om dit te vieren heeft de gele partij voor deze maand twee speciale activiteiten gepland. Het gaat hierbij om een fundraising-lunch en een feestelijke bijeenkomst in haar partijgebouw aan de Fokkerweg.

De fundraising-lunch van de PAR vindt plaats op dinsdag 10 december tussen twaalf en twee uur ‘s middags in het WTC in Piscadera, met een toespraak van gastspreker Chesley Rach, plaatsvervangend algemeen directeur bedrijfsvoering bij de gemeente Amsterdam.
Rach zal het hebben over de ruimtelijke ontwikkeling op Curaçao.
Kaartjes kosten 150 gulden per persoon en zijn verkrijgbaar bij de bestuursleden van de gele partij.
Op zaterdag de 14e staat er vanaf acht uur een viering gepland in het partijgebouw van de PAR. Het partijbestuur roept alle leden, aanhangers en sympathisanten op om het twintigjarig bestaan van de partij te komen vieren.
Er is ook muziek met een optreden van een gaita-groep.

Archief foto
Archief foto

De PAR werd in december 1993 opgericht door wijlen Miguel Pourier en een aantal andere PAR-istas van het eerste uur zoals Marco de Castro, de latere premier Etienne Ys en de huidige gouverneur Lucille George-Wout.
De PAR stond indertijd voor Partido Antia Restrukturá, maar de herstructurering van de Antillen lukte niet.
De gele partij speelde uiteindelijk een belangrijke rol in de opheffing van de Nederlandse Antillen en de oprichting van het nieuwe autonome land Curaçao.
De gele partij zou drie Antilliaanse premiers leveren, namelijk Pourier, Ys en Emily de Jongh-Elhage.
In totaal zou de partij 13,5 jaar, met een aantal kleine onderbrekingen, de signatuur van de regering dragen.
Sinds de start van het land Curaçao, op 10-10-‘10, heeft de PAR zitting genomen in de oppositiebankjes.
Op dit moment heeft de gele partij twee zetels in de Staten van het Land Curaçao.
Bij de vervroegde verkiezingen van oktober vorig jaar behaalde de partij weliswaar vier zetels, maar twee van hun Statenleden, te weten Glenn Sulvaran en Omayra Leeflang, hebben zich van de PAR-fractie afgescheiden en zijn nu actief als onafhankelijke Statenleden.
De PAR, die inmiddels door het leven gaat als Partido Alternativa Real (PAR), maakt op dit moment een moeilijke periode door.
Zo heeft zij na het aftreden van voormalig PS-premier Daniel Hodge geen politiek leider meer. Hodge trad af, minder dan een maand nadat hij door de leden werd gekozen.
Partijvoorzitter Eduard Braam benadrukte dat het bestuur van de gele partij binnenkort met een voordracht zal komen voor een nieuwe politiek leider.

- Advertentie -

bron: Amigoe

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -