29 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...
- Advertisement -spot_img

PAR: Premier Schotte liegt

HomeNieuwsPAR: Premier Schotte liegt

 

Geen bewijzen voor beschuldigingen’

WILLEMSTAD — Premier Gerrit Schotte (MFK) heeft de Staten voorgelogen. Deze zware beschuldiging uitte PAR-leider Emily de Jongh-Elhage gisteren tijdens een persconferentie van haar partij. Volgens De Jongh- Elhage heeft de premier geen bewijzen voor zijn beschuldigingen, geuit tijdens de Statenvergadering van vorige week vrijdag, dat personeel van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) plannen zou hebben beraamd om de regering omver te werpen. Schotte stelt in een reactie niet op de verklaringen, geuit tijdens de persconferentie van de PAR, in te zullen gaan.

Tijdens de persconferentie van de PAR van gisteren haalden verschillende vertegenwoordigers van de gele partij ongemeen hard uit naar de premier en de presentatie die hij afgelopen vrijdag in de Staten hield.

Tijdens deze presentatie legde Schotte uit waarom de regering tot een ‘operational shutdown’ bij VDC was overgegaan. Aan de hand van deze presentatie vond er maandag een bijeenkomst plaats van het College van Senioren met:

– premier Schotte,

– Justitieminister Elmer ‘Kadè’ Wilsoe (PS),

– Statenvoorzitter Ivar Asjes (PS)

– en de voorzitters van de verschillende fracties in de Staten.

De PAR had haar vice-fractievoorzitter in de Staten Dennis Jackson afgevaardigd. Gisteren tijdens de persconferentie benadrukte Jackson dat de premier geen enkel bewijs heeft kunnen overhandigen voor wat hij afgelopen vrijdag in de Staten heeft gezegd.

Ik heb hem specifiek gevraagd naar bewijzen dat vier medewerkers van de VDC samen waren gekomen om plannen te beramen teneinde deze regering af te zetten. Maar hij kon geen enkel document overleggen. Ik heb hem ook vragen gesteld over zijn verklaring dat onze toenmalige premier een onderzoek door de VDC had gelast naar de gezaghebber. Maar ook hierop kwam geen antwoord. Schotte wees op het feit dat de VDC op eigen verzoek of op verzoek van de premier een onderzoek kon beginnen. Dit was geen antwoord op mijn vraag. Hij heeft geen enkel bewijs voor de zaken die hij naar voren heeft gebracht”, aldus Jackson gisteren.

Voor De Jongh-Elhage is het ontbreken van bewijzen voor de beschuldigingen van Schotte aanleiding om te concluderen dat de premier het parlement heeft voorgelogen.

Wat hij naar voren heeft gebracht was een flagrante leugen. In elk land dat zichzelf respecteert, is liegen tegen het parlement een doodzonde en reden voor de betrokken minister om op te stappen. Hij heeft een verhaal verzonnen om het feit te verbergen dat niemand vertrouwen heeft in de VDC.

PAR-leider De Jongh-Elhage herhaalde gisteren nogmaals dat de problemen bij de VDC begonnen toen Schotte zich als toekomstig premier met de screening van de leden van zijn kabinet ging bemoeien.

Zij verwees hierbij naar een reis van Schotte op 16 september 2010, samen met partijgenoot en huidig Financiën- minister George ‘Jorge’ Jamaloodin naar St. Maarten. De reis vond plaats in aanwezigheid van Lourens Pieter, een medewerker van de Veiligheidsdienst die met de screeningsprocedure was belast.

De PAR vraagt zich af hoe Schotte kon weten dat Pieter met de screening was belast en waarom hij hem had uitgenodigd om met hem naar St. Maarten af te reizen.

Na zijn aantreden als premier bleef Schotte tegen de VDC ageren, omdat deze dienst zich sterk maakte voor een veiligheidsonderzoek naar de leden van zijn kabinet. Dit onderzoek zou zaken aan het licht hebben gebracht, waardoor de ministers van het kabinet-Schotte nooit beëdigd hadden kunnen worden, aldus de PAR. De gele partij stelt Schotte twee weken te geven om op alle openstaande vragen in te gaan en om met concrete bewijzen te komen. Blijven deze uit, dan zal de fractie een openbare vergadering over dit onderwerp aanvragen, aldus De Jongh-Elhage.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties