Laatste reacties

- Advertentie -

Paniek om maatregelen Venezuela

Hugo Carvajal
Paniek om maatregelen Venezuela in verband met de Arubaanse arrestatie van Hugo Carvajal

WILLEMSTAD — Nadat de Venezolaanse autoriteiten gisteren eerst het Venezolaanse luchtruim hadden afgesloten voor vluchten van en naar het Koninkrijk der Nederlanden, werd dit gisteravond weer opengesteld. Vanaf vanochtend konden de luchtvaartmaatschapppijen hun vluchten naar Venezuela en elders in de regio, zoals Colombia en Suriname, normaal hervatten. Passagiers wordt verzocht om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij voor details hierover.

De maatregel van de Venezolaanse regering heeft te maken met de aanhouding op Aruba van Hugo Carvajal, een Venezolaanse generaal buiten dienst. Deze aanhouding is inmiddels uitgelopen op een diplomatieke rel tussen Venezuela en het Koninkrijk der Nederlanden.

De Venezolaanse regering heeft Carvajal benoemd tot consul-generaal op Aruba. Nederland is hier niet mee akkoord gegaan.

- Advertentie -

De Arubaanse politie had de man opgepakt na een verzoek van het ministerie van Justitie van de Verenigde Staten (Department of Justice). Carvajal wordt door de Verenigde Staten verdacht van drugshandel.

Carvajal was volgens eigen zeggen al begonnen met zijn diplomatieke taken op Aruba, maar de Arubaanse rechter-commissaris Yvonne van Wersch besloot gistermiddag dat Carvajal vast moet blijven zitten omdat hij nog geen diplomatieke immuniteit geniet.


Gestran
d

Door de afsluiting van het luchtruim werden gisteren zowel op Curaçao als op Aruba passagiers, die richting Venezuela wilden reizen, enkele uren aan de grond gehouden. De hotel- en toeristenvereniging van Curaçao, Chata, deed vrijdagavond per mail een ‘alert’ uitgaan naar al haar partners.

- Advertisement -

In de mail maakt de vereniging kenbaar dat in verband met de arrestatie van Carvajal de Venezolaanse president, Nicolas Maduro, het luchtruim van Venezuela gesloten heeft voor al het vliegverkeer vanuit het Koninkrijk der Nederlanden. “Deze maatregel heeft een directe impact op de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao, red.)”, aldus Chata.

Andere maatregelen zijn, zo schrijft Chata, dat het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA de raffinaderij, die het op Curaçao huurt, de opdracht heeft gegeven om de productie op een laag pitje te zette. Tevens is het verkeer over de territoriale wateren van en naar Venezuela stopgezet.

Verder stelde Chata de partners op de hoogte van het feit dat gisteren alle vluchten naar en van Venezuela werden geannuleerd of vertraging hebben opgelopen. Vluchten van en naar andere bestemmingen, zoals Colombia en Suriname, die onder normale omstandigheden door het Venezolaanse luchtruim plaatsvinden, hadden vertraging of werden omgeleid doordat niet meer door het Venezolaanse luchtruim mocht worden gevlogen.

Chata deed een beroep op alle accommodaties die onderdak bieden aan toeristen, om hun gasten hiervan op de hoogte te stellen. Ook taxi’s en touroperators werd aangeraden om alle vertrektijden na te gaan voordat er passagiers op de luchthaven worden afgezet. De luchtvaartmaatschappijen zijn niet verantwoordelijk voor additionele kosten die gestrande passagiers hierdoor oplopen.


Brandsto
f

Voor wat betreft de levering van brandstof stelt de regering van Curaçao dat er al maatregelen zijn getroffen om de benodigde brandstof voor gebruik te garanderen. De overheid verzekert dan ook dat de levering van brandstof normaal blijft plaatsvinden en dat er geen reden is voor paniek. “Momenteel heeft Curaçao brandstof voor alle benzinestations en ‘jetfuel’ voor vliegtuigen en bunkering. Er is continu contact tussen de regering en overheids-nv’s zoals Refineria di Kòrsou, Curoil en Aqualectra over de levering van brandstof, water en elektriciteit.”

Gisteravond was merkbaar dat er hier en daar een run was op benzinestations. Automobilisten wilden voor de zekerheid hun auto’s voltanken voor het geval dat er schaarste aan brandstof zou ontstaan

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

Groene | ‘De moord op Peter R. de Vries viel niet uit de lucht’

Rasit Elibol | De Groene Amsterdammer Advies aan de (in)formateur (11): Emile Kolthoff De vraag...

Opinie | Justitiele terreur voortgezet

Opinie George Lichtveld Vol misplaatste trots wordt in de media melding gemaakt van het...

ParadiseFM | Strengere controles op verkoop en gebruik van drugs

De politie gaat strenger optreden tegen drugsverkoop en -gebruik in het uitgaansleven. Dat...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart...

NRC | ‘Amsterdam is het hoofd van de georganiseerde misdaad, Antwerpen de benen’

Camil Driessen Interview - Bart de Wever, burgemeester Antwerpen Ruim 80 procent van de...

DolfijnFM | Website tegen mensenhandel gelanceerd

In de afgelopen vijf jaar zijn in totaal 31 aangiftes en meldingen gedaan...
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch Caribbean gezegd dat het beleid van Minister van Financiën Javier Silvania ernstige gebreken vertoont....

Nu.cw | Overheid wil onrust Playa Piskado aanpakken

Het heeft een aantal jaar geduurd, maar de overheid heeft inmiddels besloten dat ook zij de overlast bij Playa Piskado op Westpunt willen aanpakken. Het wordt steeds drukker...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...
- Advertentie -