31 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 11:21

Laatste reacties

- Advertentie -

Opinie | Niet verbonden met eilanden in Caribische Zee? Júllie hebben ons er verdomme bij gesleept

Opinie Sheila Sitalsing | Volkskrant

Middenin het moddergevecht over Europese solidariteit sprak Angela Merkel de woorden ‘Tijden van crisis zijn altijd een worsteling, tijden van opkomen voor een idee.’ Opkomen voor een idee, in Merkels geval ‘het idee Europa’: het is haast ouderwetse taal, taal die pas klinkt wanneer het erop aankomt, wanneer de watjes van de moedigen worden gescheiden, wanneer echte leiders het podium pakken.

In de Nederlandse politiek wordt zelden opgekomen voor een idee. In het land van zuinigheid als deugd is de bange vraag al snel wat zo’n idee wel niet moet kosten.

Zoals het idee Koninkrijk. Het idee dat Nederland deel is van een geheel, dat er eilanden bij horen in de Caribische Zee, toegeëigend voor de kaapvaart. Gebieden die sindsdien bij de familie horen, want júllie hebben ons er verdomme bij gesleept. Het idee van lotsverbondenheid.

- Advertentie -

Sinds Nederland wordt geleid door kabinetten die Groningen en de problemen daar al vreselijk ver weg vinden, is er geen politicus meer die nog opkomt voor het idee Koninkrijk of die met warmte spreekt over Curaçao, Aruba of Sint Maarten.

De Tweede Kamer raakt over haar toeren als er een tientje te veel naar de West gaat en roept aldoor ‘Ja maar corruptie!’ – een begrip dat staatssecretaris Raymond Knops graag herhaalt en dat hij goed kent uit Limburg.

Terwijl: de problemen die de eilanden nu bezoeken zijn niemands ‘schuld’. Een stilgelegde olieraffinaderij na de implosie van Venezuela en de olieprijs, een weggevaagde toerismesector na een lockdown, kapotte infrastructuur en huizen na een orkaan, het zijn rampen die van buiten kwamen.

Terwijl: Curaçao heeft eindelijk een premier die het fatsoenlijke probeert te doen, met één hand op de rug gebonden. Eugene Rhuggenaath erfde een modderpoel van wanbestuur – aangericht door de vorige premier Schotte. Hij moet laveren tussen agressief Venezuela, expansief China, Latijns Amerikaanse drugsbendes, en een Nederlands kabinet dat praat over de eilanden als een man die zijn buitenvrouw te duur vindt worden.

- Advertisement -

Op een eiland van 160 duizend inwoners kampt Rhuggenaath met grensoverschrijdende drugscriminaliteit, Venezolaanse vluchtelingen, een virus, en moet hij een sociaal vangnet optuigen voor de vele nieuwe werklozen.

Ondertussen doet de oppositie, waar onfrisse partijen in zitten met criminele banden, alles om de regering te destabiliseren en de bevolking op te hitsen. In deze giftige cocktail konden rellen en brandstichtingen ontstaan.

Nederland sprong bij, op z’n Nederlands. Met eisen voor loonkortingen van 12,5 procent (door Rutte opgewekt ‘hervormingen’ genoemd) op een moment dat het broeide en kolkte. Alsof je een drenkeling toeroept ‘als je eerst op zwemles gaat, krijg je een reddingsboei’.

Deze vrijdag praat de Rijksministerraad opnieuw over hulp. Prominenten, onder wie Nout Wellink en Hans de Boer, verzoeken nu per brief om redelijkheid.

Kernzin uit de brief: ‘Stel veilig dat bij de volgende verkiezingen iedereen de solidariteit en rechtsstatelijkheid van de koninkrijksbanden op hoge waarde weet te schatten’. Want laat Rhuggenaath nu vallen, en de criminelen komen er aan de macht.

Iemand appt me uit Curaçao: ‘Waarom vragen ze niet aan elkaar: Eugene, wat heb je nu het hardst nodig om overeind te blijven, Mark, wat heb jij nodig om het verkoopbaar te maken? Rutte snapt niet dat hij ons uitlevert aan de heidenen.’

Ik hoop vurig dat hij het inderdaad ‘niet snapt’. Want het alternatief – het boeit hem matig – is erger.

Bron: Volkskrant

- Advertisement -

Artikel delen

39 reacties

 1. ……..”Sitalsing.. De naam zegt het al. Dit volk staat bekend als slangen in Suriname en ze voelen zich te goed. Maar in Nederland zijn ze net als ons.. een allochtoon, Moet frustrerend zijn” ….

  @Brian., wow moker op de kop !
  Vraag me altijd of waarom Sheila niet in Surinale woont.

  Kan ze daar klagen ennzeiken.
  Ik begin strondziek te worden van deze salonelitistes….
  Die in alles van Nederland een fout zien.

 2. Alsof je een drenkeling toeroept ‘als je eerst op zwemles gaat, krijg je een reddingsboei’ schrijft Sheilita. Dat is ook wat precies gebeurde met mijn broer Sheilita. Hij verdronk bijna, ik stond aan de kant en schreeuwde zo hard ik kon: als je eerst op zwemles gaat, krijg je een reddingsboei. Mijn broer gehoorzaamde mij ook, hij kwam vlug vlug uit het water, schreef zich in voor een cursus zwemmen, haalde zijn zwemdiploma, haalde me thuis op de volgende dag, wij gingen terug naar dezelfde plaats waar hij bijna verdronk, hij sprong weer tussen de hoge woeste golven, begon heel hard om hulp te schreeuwen, ik gooide hem de reddingsboei toe, hij pakte de reddingsboei en zwom naar de kant, dus hij werd gered. Maar de volgende dag verdronk hij in een glas water. Yabadabadóóóó.

 3. Sitalsing.. De naam zegt het al. Dit volk staat bekend als slangen in Suriname en ze voelen zich te goed. Maar in Nederland zijn ze net als ons.. een allochtoon, Moet frustrerend zijn.

 4. Deze Sheila heeft haar eigen rotzooi (in het verborgene) gebrouwen, gekookt, laten drogen, tot poeder gemalen, en uiteindelijk gerookt en/of gesnoven. Het kán niet anders. En nu ziet ze de dingen “vliegen”.

 5. Heel goed stuk van mevrouw Sitalsing, ze somt de geschiedsfeiten op en de naweeën ervan. Mijn complimenten.

 6. Ergens de opmerking waarom de lokale bevolking niet eigen detailhandel heeft. Dat is hoogstwaarschijnlijk dat de banken geen leningen hadden verschaft aan lokalen omdat ze vonden dat ze geen capaciteit hadden om het op te zetten en te behouden. En momenteel is de markt verzadigd en concurrentie in deze markt is moordend. En waagt de lokale bevolking het niet meer. En de banken kunnen niet meer terug om hun verkeerde denkwijze terug te draaien.

 7. @LaStiwz,
  dank voor je opmerking maar die snijdt in dit geval geen hout.
  Ik spreek over de (gewenste excuses van de) 17 miljoen Nederlanders van nu. De Nederlanders die leefden voor het door jou genoemde jaartal 1868 kunnen om reden die geen nadere uitleg behoeft sowieso geen excuses meer aanbieden. ps in de 17de eeuw en daarvoor, toen de slavernij waarover wij nu spreken ook al bestond, ( slavernij is van alle eeuwen, ook de huidige) bestond Nederland in zijn huidige vorm überhaupt niet. Ook zo’n thema. Van wie ben IK eigenlijk een nazaat….? Misschien is mijn mogelijk van origine Franse overgrootmoeder wel destijds naar Duitsland geëmigreerd, aldaar met een Duitser getrouwd om vervolgens domicilie te kiezen in Nederland om daarna te “vernederlandsen” . Hoewel thans Nederlander ben ik dan een afstammeling van een Nederlandse (Hollandse?) slavendrijver/eigenaar van wie excuses/genoegdoening wordt verlangd?
  Complex nietwaar?

 8. @Lex: het zijn er geen 17 miljoen, maar 16. De Limburgers tellen niet mee. Ze horen pas sinds 1868 bij Nederland, ruim na de afschaffing van de slavernij.
  Goed volk die Limbo’s

 9. @Lex, Nu ben ik zelf een nazaat van een slaaf. Echter ik ben toch bozer op de Afrikaanse stammen die mijn voorouders tot slaaf maakte en daarna verkochten aan de witten terwijl ze wisten wat er met ze zou gebeuren.
  Helaas hoor ik hier niets over van deze BLM groepjes en leggen ze de schuld volledig bij de witten.

 10. Er wordt alsmaar meer duidelijk dat sommige van de nazaten van de tot-slaaf-gemaakten zelf slavenhandelaren in hun stamboom hebben – en dat zijn niet altijd witte mannen. Dat is geen verwijt, daar kunnen zij ook niets aan doen en doet ook niets af aan de verschrikkelijke, door mij niet te bevatten misdaden die destijds, op nagenoeg wereldschaal, eeuwenlang ! hebben plaatsgevonden maar kijk mij er niet op aan want ik kan er evenmin iets aan doen dat ik wit ben. Was mijn vader bv. Surinamer geweest had ik mij misschien ook wel nazaat gevoeld. Maar ja, die keuze was niet aan mij maar aan mijn moeder (of vader). Ik heb alle begrip dat die verschrikkelijke tijd nog steeds zijn weerslag heeft op het mentale en zelfs alledaagse leven van degenen wier voorouders dit hebben moeten meemaken maar praat mij aub geen schuldgevoel aan.
  Hoe kan ik excuus aanbieden voor zaken waar ik part noch deel aan had, noch invloed op kon uitoefenen? Stel dat mijn vader is overleden en later wordt vastgesteld dat hij iemand heeft vermoord, ben ik dan aansprakelijk voor zijn daden en moet ik dan zijn, nooit uitgesproken,-want overleden- straf uitzitten? Nu kan de tegenwerping zijn dat dat excuus niet van de individuele Nederlander wordt gevraagd maar van het land Nederland. Maar wat is Nederland? Nederland is zo’n 17 miljoen individuele Nederlanders, that’s it. Dat zou dan per saldo nog steeds 17 miljoen excuses zijn maar dan uitgesproken via 1 ( overheids-)mond. Complexe materie hoor.
  Wat ik nog niet begrijp is waarom vele van die betroffen (ei-)landen/nazaten zich inmiddels vaak nog steeds niet financieel/economisch hebben ontwikkeld. Wat houdt hun tegen? Welke rijkdommen die nooit meer terugkomen zijn door de witte mannen geroofd? Suriname heeft nog steeds goud, olie, (bauxiet).
  Welke grondstoffen/rijkdommen voor altijd zijn geroofd uit de ABC/BES eilanden weet ik niet. Behalve mij bekende nog steeds bestaande zoutpannen op Curaçao staat mij niet bij dat er ook (edel-) metalen zich op die eilanden bevinden/bevonden. Waarom hebben de eilanden nooit hun economieën gediversifieerd? Ooit vroeg ik aan een lokale eilandbewoner waarom de detailhandel op de eilanden voornamelijk in handen is van Chinezen en niet van de lokale eilandbewoners die er toch hun brood mee zouden kunnen verdienen. Het antwoord was: op de eilanden kopen de lokalen niet bij lokalen. Mocht dit toch niet de reden zijn dan ben ik benieuwd wat dan wel de reden/oorzaak is. Nogmaals : complexe materie.

 11. …..” Deugneusje SIET-over-AL-racismeS-IN

  @Brian S, vraag even wat ze naar binnenharkt als ze weer eens SIT-over-AL- racismeS-IN stukje schrijft?

  Ik neem dat tutholastje allang niet meer serieus.
  Aardig meisje verder, maar och och och, het is zo bar en boos volgens haar in nederland…

  Zelf alle vruchten ruim mee plukken, en dan gaan “kefferen” over de boze nederlandertjes, maar nooit over de “boze” medelandertjes..

  En keffertje Klaver in meisjes vorm

 12. …..” Deugneusje SIET-over-AL-racismeS-IN

  @Brian S, vraag even wat ze naar binnenharkt als ze weer eens SIT-over-AL- racismeS-IN stukje schrijft?

  Ik neem dat tutholastje allang niet meer serieus.
  Aardig meisje verder, maar och och och, het is zo bar en boos volgens haar in nederland…

  Zelf alle vruchten ruim mee plukken, en dan gaan “kefferen” over de boze nederlandertjes, maar nooit over de “boze” medelandertjes..

  En keffertje Klaver in meisjes vorm

 13. De grap is sowieso dat deze mevrouw Sitalsing en haar voorvaderen gelukszoekers zijn. Ze zijn zelf naar Suriname gegaan voor een beter leven, daarna ging mw Sitalsing zelf voor een beter leven naar Curacao om daarna voor een beter leven naar Nederland. Nederland waar ze flink veel geld verdiend. Dan durf ik wel te zeggen dat juist deze mevrouw geen enkele recht van spreken heeft. Haar voorvaderen zijn niet door eigen mensen verkocht in afrika aan de wittemannen om als slaaf te werken in de Kolonien. Zij zijn vrijwillig gegaan!

 14. Ik wordt doodmoe van figuren als Sheila Sitalsing. Vinden zichzelf geweldig, zien in alles discriminatie/racisme, zeuren over gebrek aan gelijke kansen, en zijn een meester in het Wij/Zij gesprek, maar hameren telkens op inclusiviteit en geen onderscheidt maken. Het is altijd iemand anders zijn schuld als een niet Europeaan faalt. Het is altijd de schuld van Nederland als Zure Kou zich weer in de nesten heeft gewerkt door met 100 gulden op zak 10000 gulden uit te geven. Klaagt steen en been over Nederland, maar geen haar op haar hoofd die er aan denkt om naar Suriname of Curacao te vertrekken. Want de luxe die ze geniet in Nederland is daar niet te vinden. Mevrouw Sheila, ga alstublieft samen met die mevrouw van de vele pruiken en moeilijke brillen een cursusje vrolijkheid en positiviteit voor gefrustreerden volgen. Daar knapt u beiden van op. En laat u niet voor het karretje spannen van Sushi en Aalvin.

 15. @Knoek-Koe, Deze mevrouw was laatst in het linkse NPO programma Op1.
  In discussie. Omdat ze het oneens was begon ze hem al af te schilderen als een 100 jaar oude man met ideeen van 100 jaar. Een typische BLM. Hun ideeen is het enige wat juist is en als je andersdenkend bent ben je een racist of willen ze niet met je praten.

 16. Hoop echt dat dit deug-meisje de commentaren leest. Aan de andere kant, dit soort “deugers” zijn nooit in voor gesprek. Daarvoor deugen ZIJ teveel…
  Gevalletje van jammer dit soort mensjes

 17. Het mens heeft enkel en alleen maar aandacht nodig voor haar has-been carriere.

  Zij noemt has-beens zoals Nout Wellink en Hans de Boer “prominent”.

  Ik lach mij dood hier om haar stelling : “Iemand appt me uit Curaçao: ‘Waarom vragen ze niet aan elkaar: Eugene, wat heb je nu het hardst nodig om overeind te blijven”

  Meid blijf appen, weet je wat Eugene het hardst nodig heeft om overeind te blijven ? Meer geld om zijn club’s zakken te vullen. Geld dat besteed moet worden aan de toekomst van het eiland.

  Vandaar dat er toezicht moet komen op handelen en wandelen.

  Do your home work next time.

 18. ….”Deugneus en beroepszeurpiet Sitalsing”….
  LOL @Ook dat nog , @Brian S

  Ze “lijkt” de schijn tegen te hebben een typische Nederlander haat-ster te zijn.

  Synopsis Sitalsing:
  Op Curaçao opgegroeid, geboren uit een Nederlandse moeder en Surinaams Hindustaanse vader, een arts als ik me niet vergis.

  Een Slimme tante.

  Heeft op Nederlandse Universiteit Economie gestudeerd.
  Komt bij verschillende talkshows aan tafel schuiven.

  Altijd mekkeren over nederland.

  Bijzonder dat ze van vier landen waar haar wortels liggen: Suriname, Curaçao, India, Nederland, gekozen heeft om in Nederland te gaan wonen.
  Het land waar ze altijd over mekkert, maar wel heel prettig woont blijkbaar, een land waar volgens haar nog een zware koloniale schuld in te lossen valt.

  Echt zo’n Funny Bunny, die vindt dat alles verkeerd is aan Nederland.

  Dat ze nog in Nederland woont, en niet in Nikeri, of Mumbai of gewoon op Curaçao, waar ze dan bij Mòru Bondia als tafeldame haar wijsheid kan verkondigen.

 19. Wancho, jij slaat de plank volkomen mis.
  Referendum nu met 2 opties: Independiente of provincie.
  Geloof mij, niemand denkt er aan om onafhankelijk te woden.
  Ze weten wat de gevolgen van onafhankelijk is, ze willen hun Nederl. paspoort graag behouden.
  Zelfs Bululu, Korsow Independiente Junny Jozef,Peppie en Kokki, Menki de dorpsgek Rojer, zullen stiekem voor PROVINCIE stemmen.
  Dus wees gerust, nu referendum.
  Makamba voor alles de schuld geven moet een keertje afgelopen zijn. Ban pe awor. Period.

 20. ASO beste mevrouw Sitalsing, hou alstublieft op met zwammen over zaken waar u geen enkel benul van heeft. Het incompetente, visieloze en corrupte bestuur van Curaçao is de oorzaak van een leeggeroofde staatskas, een verloederde raffinaderij en een eenzijdige economie zonder visie of plan. Daarom ligt Curaçao nu bij de minste tegenslag op haar rug en moet ze bedelen om geld. Terecht dat NL daar strenge eisen aan stelt. Een slechte regering wordt tegengewerkt door goede burgers en een goede regering door slechte burgers. Een autonoom Curaçao wordt nooit wat, nu niet, morgen niet, nooit niet…
  Nederland heeft Curaçao erbij gesleept, dat klopt, nu mag Curaçao hopen dat ze dat nog een keer doet…
  Als u dat allemaal niet begrijpt, moet u ook maar geen onzinstukjes meer schrijven. Beter voor iedereen..

 21. Sitalsing zou, ongehinderd door kennis, een stukje kunnen schrijven dat de schrijnende armoede in een van de meest corrupte landen ter wereld, Somalië, louter komt door exogene factoren.
  Dus jet toont weer eens aan : laten we oppassen voor fake news of foutieve opinies die onterecht een zweem van intellect lijken te hebben. Er wordt heel wat nonsens geschreven in bladen/kranten/social media.
  Dat blijkt in de kwestie Curaçao hier ook weer.
  We moeten altijd meerdere bronnen van informatie hebben om een eigen opinie te vormen. De genoemde mevrouw bewijst dat eens te meer.

 22. Ik weet niet waar de mevrouw de kennis vandaan haalt maar als je meent dat Schotte heeft geregeerd tot 2017 ( het jaar dat dit kabinet aantrad ) , de drugs problematiek door ons en niet door militairen van Nederland, Frankrijk en Amerika wordt aangepakt en voedsel pakketten worden verzorgt door donaties en de overheid van overzee ( en zo kun je nog wel een tijdje doorgaan ) kun je beter geen stuk schrijven om de Volkskrant lezer te plezieren cq stemming te kweken.
  In Nederland loopt alles ongetwijfeld ook niet op rolletjes maar gelukkig zijn ze instaat door op de dubbeltjes te hebben gelet ons financieel te steunen. Om deze mevrouw duidelijk te maken waarom het voor het land en de inwoners van belang is dat hier forse eisen bij gesteld moeten worden is bij voorbaat zinloos.

 23. Ruggenaath komt uit de bankwezen maar de man heeft totaal geen verstand van financiën, zijn minister van financiën, Gijsbertha is ook een randdebiel.

  Bij AquaElectra schijnt het gemiddelde salaris rond 12.000 te liggen en wij weten allemaal dat de man en vrouw op de werkvloer die het echte werk doen, rond de 3000 verdienen.

  Sorry maar je krijgt deze eikels niet aan hun verstand dat de hoogste inkomens meer kunnen en moeten inleveren om de lagere inkomens te ontzien.

 24. Stel dat Nederland de ABC volledige onafhankelijkheid ‘schenkt’ en zich terug-trekt ui de West. Dan worden de eilanden binnen 24 uur bezet door de VS vanwege de ligging t.o.v. Venuzuele. Is men dan beter af? Ga eens kijken op Puerto Rico waar men na de orkaan twee jaar geleden nauwelijks tot geen hulp kreeg. Het probleem is niet dat er voorwaarden worden gesteld, maar dat elke visie ontbreekt hoe men wel een betere toekomst kan bouwen onder het mom van de autonome van de eilanden. Een farce. De drie eilanden samen zijn amper groot genoeg om een levensvatbare staat te vormen.

 25. Mevrouw Sitalsing

  hoeveel vertrouwen moet ik heb in de stukjes die u voor de krant schrijft?
  Wat is mij uw opinie in het algemeen nog waard>
  U lijdt in geval in de kwestie Curaçao aan tunnelvisie.
  U weet helemaal niets van de gelden die aan de verkeerde strijkstok blijven hangen. Ik heb geen zin omdat allemaal op een rij te zetten, misschien heeft iemand anders die ambitie wel.
  ( tonnen ang voor een sportveld dat er nooit kwam, Sulvaran die destijds van de door hem gekozen minister 200.000 kreeg voor de een op te richten stichting. Nooit meer wat van die stichting gehoord, van Sulvaran ook niet overigens. et cetera et cetera et cetera. Een schier eindeloze opsomming kan men maken.
  Honger is een fenomeen dat al jaren bestaat op Curaçao. Vele kinderen gaan naar school zonder een ontbijt te hebben want er is geen geld voor.
  ( want heel veel geld verdwijnt in verkeerde zakken, dus de regering helpt ook niet.
  Maar nu : ik stuur u een link waarin de heer Begina, gevolmachtigd minister van Curaçao- u kent hem waarschijnlijk want even waarschijnlijk door hem ingefluisterd) de guts heeft te zeggen dat de curacaose regering voor voedsel zorgt!
  Dat doet die regering , al jaren, NIET !!!!!!
  U en anderen worden keihard voorgelogen.
  Verdiept u zich alstublieft eens in de situatie en houdt op “hearsay” te publiceren. Dat is de krant waarvoor u werkt onwaardig en doet tevens afbreuk aan uw geloofwaardigheid/opiniërende stukjes
  https://caribischnetwerk.ntr.nl/2020/04/10/curacao-garandeert-dat-inwoners-geen-honger-lijden-tijdens-coronacrisis/

 26. Weer iemand die alles beter denkt te weten en vooral denkt zichzelf daarmee een podium te moeten geven. Er zijn er al teveel van dit soort.

 27. Ach ja.. Beroepszeurpiet Sitalsing. Snap niet dat ze in Nederland woont wan ze haat het land.

  Benieuwd wie achter deze acties zitten? Nederland is in ieder geval verantwoordelijk voor al het leed in de wereld en moet betalen.

 28. @Curacao revisited
  Dat lijkt mij de beste oplossing. Referendum houden.
  Maar dat wil de elite niet. En en zijn een paar naieve idealisten die denken dat autonomie echt haalbaar is, of andere idealisten die autonomie voor geen goud willen kwijtraken, zelf al zou het de ondergang betekenen. Daarom kunnen we niet voor die optie kiezen.

 29. Rbuggenaath heeft op geen enkele wijze de afgelopen maanden respect afgedwongen door besluiten te nemen of zich sterk te maken voor noodzakelijke hervormingen. Als hij dat wel zou hebben gedaan zou hij van Nederland de gevraagde steun direct gekregen hebben.
  Hij mist de daadkracht om binnen het Kabinet en Parlement rjchting te geven aan de besluitvorming. Wordt wakker MP!

 30. ” Want laat Rhuggenaath nu vallen, en de criminelen komen er aan de macht.”
  dit lijkt wel op chantage! En waarom is er geen optie om het lokale bestuur op te heffen en naar een BES structuur toe te werken?

 31. Weer een stukje van een deugneus 8000 kilometer verderop, die de bewoners hier gaat vertellen hoe het in elkaar zit.
  Blijft bijzonder dit soort mensjes

 32. Vergeet niet dat het allereerste verzoek om hulp van Ruggenaath 26 miljoen was, voor CONSULTANTS!

  Consultants zoals Alcala Walle, weaarschijnlijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -