27 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Opinie | De zaak Insel Air Aruba stinkt aan alle kanten

HomeMediaAlgemeen nieuwsOpinie | De zaak Insel Air Aruba stinkt aan alle kanten

Opinie door Karel Maduro (MEP)

Opinie Karel Maduro (MEP): De zaak Insel Air Aruba stinkt aan alle kanten

Weer een mogelijke fraudezaak die het OM (Openbaar Ministerie) misschien in beweging brengt.

Het Management Team van Insel Air Curaçao heeft het laten weten dat het bedrijf terug gaat naar de basis operatiesysteem. Hiermee wordt bedoeld dat er alleen gebruik wordt gemaakt van het inter insulaire vliegverkeer, en ook alleen door het type vliegtuig Fokker 50 vanuit Curaçao.

Curacao is zelfs aan het evalueren om Insel Air Aruba helemaal op te doeken. Alle vliegtuigen type MD 80, die ook afgekeurd zijn door Department of Civil Aviation Aruba (DCA), zullen buiten gebruik worden gezet. Dit betekent dat Insel Air geen wet-lease contracten meer hoef af te sluiten voor de vliegtuigen MD 80 die ongetwijfeld heel duur zijn.

Omdat ik ook in de luchtvaart sector heb gewerkt, trok dit gelijk mijn aandacht.

De reden waarvoor de MD’s 80 op Aruba zijn geground, is voor veiligheid in verband met onvoldoende onderhoud. Beste mensen hier klopt toch iets niet? Deze MD’s 80 zijn toch geleased onder een wet lease overeenkomst. Een wet -leaseovereenkomst is een leaseovereenkomst waarbij de verhuurder een vliegtuig, de complete bemanning, onderhoud en de nodige verzekeringen. (Aircraft Crew Maintenance Insurance) levert aan de huurder.

Dus in dit geval Insel Air betaalde inclusief voor het onderhouden van hun vliegtuigen volgens de leaseovereenkomst. En juist gebrek aan onderhoud was het voornamelijk reden waarvoor de vliegtuigen werden geground op Aruba. In dit geval gaat gelijk bij mij een lichtje branden en ga ik me afvragen wat er eigenlijk hier allemaal heeft afgespeeld. Insel Air betaalde gigantische bedragen aan wet lease, terwijl het meer op een dry lease contract leek; dus alleen het vliegtuig en zonder onderhoud.

Ongetwijfeld heeft hier 1 persoon of een groep personen profijt van het verschil van de betalingen gemaakt.

En om nog meer duidelijkheid in deze hele verhaal van Insel Air Aruba te krijgen, heeft dhr Nuboer, voormalige CEO, de ingehouden loonbelasting, premie AOV en AZV van de werknemers, voor drie jaren niet afgedragen bij de belastingdienst, terwijl Dhr. Nuboer ook voormalige inspecteur der belastingen op Aruba was. Hoe ongeloofwaardig het ook overkomt is, Dhr Nuboer ook nog bestuurslid van de Algemene Rekenkamer Aruba.

De vraag is nu, hoe betrouwbaar en accuraat gaat hij om met de controle van cijfers voor het opstellen van de jaarrekening van de overheid? Misschien wordt hij beschermd, doordat hij ook solidair onder de tent bij dhr Eman zat, een tijd terug bij dat hele spektakel van hongerstaking van Dhr. Eman. Ik ben benieuwd of het anders was afgelopen als het de zoon was van een gewone tweederangsburger “Buchi Juan”. Zal hij ook zo worden beschermd en beloond?

Door deze onverantwoordelijke handeling van dhr. Nuboer worden de salarissen van de werknemers van Insel Air Aruba niet uitbetaald. Op 13 maart is het al twee maanden dat de werknemers geen salaris hebben ontvangen. Trouwens, volgens de werknemers zijn ze ook nog verplicht door arbeidszaken om door te gaan met werken zonder betaling, anders worden ze op staande voet ontslagen.

Al deze ellende is te danken aan de nalatigheid van de overheid, en tot nu toe niemand die een hand uitsteekt voor de werknemers.

Dit is toch schandalig!

Karel Maduro van de MEP
Mob: 297-593-3700
Email: [email protected]

Karel A.J. Maduro (MEP), econoom en politicus

Bron: ArenaPoliti.com

2 reacties

  1. Het gaat volgens mij hier niet over wie de schuld heeft, maar zomaar gaat een bedrijf niet onderuit !! Hier is er duidelijk sprake van mismanagement.. En hoe moet het personeel nu weten dat er al 3 jr geen belastingeoverdracht is geweest, als dat niet gecommuniceerd wordt aan het personeel. Het is toch logisch dat dit soort capriolen niet wordt gemeld aan personeel. Je gaat Je personeel toch niet inlichten met het blije boodschap; Beste mensen bijdeze willen we jullie hierop attenderen dat we achter lopen, en maar liefs 3 jr met het overdragen van jullie belastinggeld enz die werd ingehouden !! Dat gebeurd toch niet. En ja 33 miljoen werd ingepompt om te redden wat nog te redden was van Insel Air maar op Curacao, en naar mijn weten niet Aruba . En natuurlijk wisten degenen die aan het roer zitten drommels goed wat de consequenties zijn , als er niet betaald wordt voor de ge- wet leased vliegtuigen. Maar de ratten hebben gekozen om het zinkende schip te verlaten.

  2. Daar gaat ie weer: het is de schuld van iemand anders, de overheid, etc.
    Volgens mij is het de schuld van InselAir en InselAir Aruba die er een zooitje van maakten. Ga me nou niet vertellen dat het personeel niet wist dat er al 3 jaar geen afdrachten waren van belasting en pensioen.
    Natuurlijk wist iedereen van de puinhoop maar er werd gewoon op gerekend dat de overheid wel weer bijlapte. En inderdaad er kwam weer 33 miljoen.

    Wel eens over nagedacht dat de ge-wet-leasde vliegtuigen ook betaald moeten worden? En als er geen betaling is ook geen onderhoud wordt betaald?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties