28 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Onwil Constancia

VMSC hekelt projectplan van ministerie

Willemstad

- Advertentie -

De Vereniging Medisch Specialisten Curaçao (VMSC) kan zich niet aan de indruk onttrekken dat er bij minister van Gezondheid Jacinta Scoop-Constancia (MFK) sprake is van onwil. Dat schrijft voorzitter van de VMSC Nena Abbad in een brief aan de minister. Aanleiding voor de brief is het vergeefs zoeken van toenadering van de vereniging tot de minister en het afzeggen van een afspraak door Scoop-Constancia op 27 maart, twee uur voor aanvang van de ontmoeting met de VMSC. De afspraak ging onder meer over de ver uiteenlopende standpunten tussen het ministerie en de specialisten over het VMSC-projectplan  Integratieproject Medisch Specialisten, GMSB’.

,,Ook deze keer heeft uw ministerie ondanks de bestaande meningsverschillen met de VMSC gemeend de voorgenomen koers en de daarbij horende beslissingen in de publiciteit te moeten brengen. De VMSC kan dan ook niet anders reageren dan deze brief ook aan de media te  sturen.”

Het ministerie en de VMSC verschillen van mening over de inrichting van de projectleiding voor de uitvoering van het projectplan. Het ministerie voorstaat een eenhoofdige projectleiding door een door het ministerie aan te wijzen onafhankelijke projectleider met daarnaast een kleine rol voor de VMSC in een zogenaamde begeleidingscommissie.

De VMSC vindt echter dat, door het specifieke karakter van het VMSC-projectplan, er twee projectleiders – één namens het ministerie en één namens de VMSC – naast elkaar leiding  ouden moeten geven aan de uitvoering van het project. De specialisten zijn dan ook, aldus de VMSC-voorzitter, niet te spreken over ,,de positie en persoon van de door uw ministerie geparachuteerde ‘onafhankelijk projectleider’ Arnoud Boesten”.

De betrokkenheid van Boesten is onacceptabel voor de VMSC. Het feit dat de aanstelling van Boesten al publiekelijk is aangekondigd, is voor de vereniging niet relevant.

,,De gedachte dat u als minister simpel kunt voorschrijven dat de projectleiding op de door u gewenste manier wordt ingericht, is niet alleen naïef maar miskent ook de rol van de specialisten in het gehele proces. Uiteindelijk gaat het project in essentie over de manier waarop de specialisten eventueel integreren in een GMSB. De formule ‘voor u, over u, namens u maar zonder u’ is in vele opzichten achterhaald”, aldus Abbad.

Voor de vereniging is directe betrokkenheid bij de projectleiding van zulk groot belang, dat zij daar ook belangrijke consequenties aan wil verbinden.

,,Indien het ministerie en de VMSC geen bevredigende oplossing bereiken over de organisatie van de projectleiding, zal de VMSC als organisatie geen enkele medewerking verlenen aan de door het ministerie ter hand te nemen uitvoering van enig op integratie gericht project.”

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -