29 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Onwil Constancia

HomeNieuwsOnwil Constancia

VMSC hekelt projectplan van ministerie

Willemstad

De Vereniging Medisch Specialisten Curaçao (VMSC) kan zich niet aan de indruk onttrekken dat er bij minister van Gezondheid Jacinta Scoop-Constancia (MFK) sprake is van onwil. Dat schrijft voorzitter van de VMSC Nena Abbad in een brief aan de minister. Aanleiding voor de brief is het vergeefs zoeken van toenadering van de vereniging tot de minister en het afzeggen van een afspraak door Scoop-Constancia op 27 maart, twee uur voor aanvang van de ontmoeting met de VMSC. De afspraak ging onder meer over de ver uiteenlopende standpunten tussen het ministerie en de specialisten over het VMSC-projectplan  Integratieproject Medisch Specialisten, GMSB’.

,,Ook deze keer heeft uw ministerie ondanks de bestaande meningsverschillen met de VMSC gemeend de voorgenomen koers en de daarbij horende beslissingen in de publiciteit te moeten brengen. De VMSC kan dan ook niet anders reageren dan deze brief ook aan de media te  sturen.”

Het ministerie en de VMSC verschillen van mening over de inrichting van de projectleiding voor de uitvoering van het projectplan. Het ministerie voorstaat een eenhoofdige projectleiding door een door het ministerie aan te wijzen onafhankelijke projectleider met daarnaast een kleine rol voor de VMSC in een zogenaamde begeleidingscommissie.

De VMSC vindt echter dat, door het specifieke karakter van het VMSC-projectplan, er twee projectleiders – één namens het ministerie en één namens de VMSC – naast elkaar leiding  ouden moeten geven aan de uitvoering van het project. De specialisten zijn dan ook, aldus de VMSC-voorzitter, niet te spreken over ,,de positie en persoon van de door uw ministerie geparachuteerde ‘onafhankelijk projectleider’ Arnoud Boesten”.

De betrokkenheid van Boesten is onacceptabel voor de VMSC. Het feit dat de aanstelling van Boesten al publiekelijk is aangekondigd, is voor de vereniging niet relevant.

,,De gedachte dat u als minister simpel kunt voorschrijven dat de projectleiding op de door u gewenste manier wordt ingericht, is niet alleen naïef maar miskent ook de rol van de specialisten in het gehele proces. Uiteindelijk gaat het project in essentie over de manier waarop de specialisten eventueel integreren in een GMSB. De formule ‘voor u, over u, namens u maar zonder u’ is in vele opzichten achterhaald”, aldus Abbad.

Voor de vereniging is directe betrokkenheid bij de projectleiding van zulk groot belang, dat zij daar ook belangrijke consequenties aan wil verbinden.

,,Indien het ministerie en de VMSC geen bevredigende oplossing bereiken over de organisatie van de projectleiding, zal de VMSC als organisatie geen enkele medewerking verlenen aan de door het ministerie ter hand te nemen uitvoering van enig op integratie gericht project.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties