30 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

OM | Verdachte Jorge Jamaloodin aangekomen op Curacao

HomeMediaOM | Verdachte Jorge Jamaloodin aangekomen op Curacao
De uitlevering is geruime tijd geleden verzocht nav een drietal onderzoeken die op Curaçao worden verricht, in welke onderzoeken Jamaloodin als verdachte wordt aangemerkt. Het betreft de onderzoeken Germanium, Passaat en Maximus

Op verzoek van het Openbaar Ministerie Curaçao is heden, 11 september 2018, de man G.R.M. Jamaloodin (50) door de Venezolaanse autoriteiten overgedragen aan de justitiële autoriteiten van het land Curaçao.

Jamaloodin is door leden van het Curaçaose Arrestatie Team overgebracht van Caracas naar de luchthaven Hato. De uitlevering is geruime tijd geleden verzocht naar aanleiding van een drietal onderzoeken die op Curaçao worden verricht, in welke onderzoeken G.R.M. Jamaloodin als verdachte wordt aangemerkt. Het betreft de onderzoeken Germanium, Passaat en Maximus.

In het onderzoek Germanium bestaat de verdenking dat G.R.M. Jamaloodin, als de toenmalige Minister van Financiën, betrokken is geweest bij het verduisteren van ongeveer 450.000 gulden aan subsidiegelden voor verbetering van het sportveld Divi Divi in de wijk Steenrijk in de periode 2012-2014.

Het onderzoek Passaat, dat een zijtraject is van het onderzoek Bientu, houdt verband met strafbare handelingen in het kader van de totstandkoming van de inkeerregeling bij de Belastingdienst in 2011. G.R.M. Jamaloodin wordt in dit verband verdacht van valsheid in geschrift.

In het onderzoek Maximus wordt G.R.M. Jamaloodin verdacht van betrokkenheid bij de moord op H.M. Wiels in mei 2013. Meer in het bijzonder wordt Jamaloodin ervan verdacht samen met anderen opdracht te hebben gegeven voor de moord op H.M. Wiels en daarvoor ook te hebben betaald.

Bij zijn aankomst op Curaçao is G.R.M. Jamaloodin direct aangehouden en in verzekering gesteld. Hij zal zo spoedig mogelijk worden voorgeleid voor de Rechter-Commissaris.

De uitlevering van G.R.M. Jamaloodin werd mogelijk gemaakt dankzij de goede samenwerking met Interpol, het Openbaar Ministerie in Caracas, het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Venezuela, de Nederlandse Ambassade in Caracas en het Korps Politie Curaçao.

In het belang van de verschillende onderzoeken zullen er voorlopig geen nadere mededelingen worden gedaan.

Bron: Openbaar Ministerie

6 reacties

 1. @Johan, Je vergeet de heer R.Thode. MFK lid en ook veroordeeld. Je herkent hem als je een oude dikke man ziet lopen met een te strak tshirt en een Latina naast hem die zijn kleinkind kan zijn.

 2. @ Johan

  Zelfs hier zijn nog vervente aanhangers van de MFK te vinden. Wat denken we van Drechi of de Rechtsstaat. Blijven Schotte maar verdedigen.. Geen idee waarom. Of ze willen het nog niet geloven of ze zijn echt van mening dat Nederland de veroordelingen aanstuurt.

 3. Schotte veroordeeld
  Constantia veroordeeld
  Jamaloodin (binnenkort) veroordeeld

  Zouden de mondi monkeys nu eindelijk door hebben waar ze al 8 jaar op gestemd hebben?

  Stella van Rijn nog steeds op Forti? Als ze nog een greintje fatsoen had nam ze vandaag nog ontslag. Benoemd als secretaris generaal door 3 criminelen en de failliete Hakim. Chapeau, Stella!

 4. En nu maar hopen dat hij verteld wie de echte opdrachtgever voor de moord op Helmin Wiels is, (Gerrit Schotte) zodat ze nu eens eindelijk deze Gerrit de kakkerlak voor eeuwig op gaan sluiten. of nog liever heel lang laten lijden!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties