OM | Eis 3 jaar cel tegen Gerrit Schotte

OM: Schotte diende Corallo, niet het volk

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag, dinsdag 13 juni 2017, opnieuw drie jaar gevangenisstraf geëist tegen Gerrit Schotte. Dit gebeurde tijdens de behandeling van het hoger beroep in de zaak-Babel.

Volgens het OM heeft Schotte geld gekregen van de Italiaanse casinobaas Francesco Corallo om zijn verkiezingscampagne te financieren. Het OM beschuldigt hem nogmaals van ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte. In eerste aanleg werd Schotte veroordeeld tot drie jaar cel en vijf jaar ontzegging van het passieve kiesrecht. Dit was conform de eis van het OM.

Het Openbaar Ministerie vraagt het Hof nu om Schotte na afloop van het hoger beroep direct op te sluiten. Het OM spreekt van een ‘geschokte rechtsorde’ en noemt het ‘ongelofelijk’ dat Schotte ‘met dit feitencomplex nog actief kan zijn’.

Gerrit Schotte, was minister-president tussen 2010 en 2012, zit sinds die tijd als Statenlid in het Parlement van Curaçao.

Bron: Radio Paradise

OM: Schotte diende Corallo, niet het volk

Gerrit Schotte moet direct worden aangehouden als het Hof hem veroordeeld. Dat wil het Openbaar Ministerie.

Procureur Generaal Leomar Angela heeft in het Hoger Beroep dezelfde straf geëist als in Eerste Aanleg. Als het aan het OM ligt moet de MFK-leider drie jaar de cel in. Schotte staat in Babel terecht voor onder meer ambtelijke omkoping. Volgens het OM waren Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs actief betrokken bij het vervalsen van de facturen. Dit alles was bedoeld volgens het OM om ambtelijke omkoping te financieren.

Het OM zegt dat Schotte geen inzicht heeft in dat hij fout heeft gehandeld. ,,In plaats van belang volk te dienen, dien je Corallo”, was de conclusie van PG vanochtend.

Bron: Radio Dolfijn

Bron: Openbaar Ministerie

11 Reacties op “OM | Eis 3 jaar cel tegen Gerrit Schotte

 1. ik vind ook dat hij opgesloten moet worden,maar in Nederland zien ze nooit de binnenkant van een gevangenis,ze hoeven zich alleen te verontschuldigingen en het is over

 2. dit heeft de belastingbetaler weer veel geld gekost-moet toch wel wat extra jaartjes erbij dacht ik zo-maar ja welke rechter is daar nu eens sterk genoeg voor? ik vind de nederlandse rechters gewoon lutjes-nergens goed voor op zijn antiliaans Kobarde

 3. Mooi, en dan meteen afrekenen met zijn hypocriete ass kissers zoals Stella van Rijn en Ramsay Soemanta,

  Stuur Ramsay Soemanta ook maar naar Bon Futuro, kan hij wat mooie plaatsjes schieten van gekke Gerrit in Bon Futuro bruin met de vriendjes van Pik Pisas voor de Facebook pagina van geile Gerrit.

 4. ja, het staat niet in verhouding…
  witte moorden criminelen en zeker mensen uit de politiek zouden veel harder aangepakt moeten worden.
  ze hebben een voorbeeldfunctie.
  nu denkt iedereen wat zij kunnen kan ik ook.
  vandaar dat in Nederland gezegd wordt over Curacao dat het een boevennest is.
  hoe kan je dit weerleggen met corruptici als dit soort…

 5. Laat Schotte heel lang wegrotten!!!

 6. Je krijgt meer straf als je een paar belkaarten jat..

 7. ik vind 3 jaar erg weinig, maar gelukkig er komen nog andere zaken tegen dit ongedierte.

 8. Abraham Mossel

  @ de vazal en trol DpbT zal wel opgelucht zijn nu zijn baas toch niet meer er bij heeft gekregen, een hoop heeft hij nog en dat is een luchtbel-hoop, dat de hogerberoeps rechter hem minder straf geeft, ik denk het niet, eerder een hogere straf kan hij krijgen, mocht het drie jaren blijven dan heeft hij 2 jaar zitten voor de boeg 1 jaar VI, en 5 jaren geen kiesrecht meer wat inhoud minimaal 8 jaren niet meer mee doen in de politiek, dus uit gekakt MFK nada, nul zero. bij uitspraak word Gerrit de Raaf direct in de boeien geslagen, dat heeft Knoops hem nu al voorspeld.

 9. Dus die iemand anders dat bent jij hahahahaaaaaaaa, je voorspelde jouw eigen toekomst.

 10. Drechi pa bosnan Tur

  Jij schrijft altijd wat anderen vinden Keta!
  Wat vind jij er persoonlijk zelf van? Die TBS is vast ook van iemand anders. Gegarandeerd!!!!!!!!

 11. OM vindt dat:
  Het OM zegt dat Schotte geen inzicht heeft in dat hij fout heeft gehandeld.

  Dus Schotte moet ook TBS krijgen. Men moet hem laten behandelen in Dr Capriles Kliniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *