27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 23:30

Laatste reacties

- Advertentie -

NU | VVD’er Bosman hoeft niet te rectificeren

andre_bosman_baaziz
VVD’er Bosman hoeft niet te rectificeren | Foto Jamila Baaziz

VVD-Tweede Kamerlid André Bosman hoeft zijn uitspraak over mogelijke omkoping van een parlementslid op Sint Maarten niet te rectificeren.

Dat heeft de rechter in Den Haag vrijdag besloten.

Volgens de rechter was de beschuldigende uitlating van Bosman over Cornelius de Weever wel onrechtmatig. Er waren namelijk niet genoeg feiten om de bewering te onderbouwen. Toch is rectificatie niet nodig omdat de uitspraak al in september 2014 is gedaan en sinds die tijd niet meer in de pers is herhaald. Ook een schadevergoeding voor De Weever is afgewezen.

- Advertentie -

De gewraakte uitspraak verscheen in De Telegraaf. ”Volgens VVD-Kamerlid Bosman is De Weever ‘gewoon betaald’ door Heyliger”, tekende de krant op in een artikel over corruptie op Sint-Maarten.

Bron: ANP/nu.nl

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Ik begrijp niet waarom zo veel aandacht wordt besteed voor de gelule uitlatingen van Bosman,
  Hij heeft onze eilanden voor alles uitgemaakt en noem ze zelfs roversnesten maar hij zo dom en kortzichtig dat hij de realiteit niet kan inzien en/of begrijpen dat het zijn hun, de Hollanders en zijn concollegas die onze leermeester zijn geweest nu en in het verleden hoe het moet en nu is deze gewoon weg een kwestie van leerlingen overtreffen meesters. Wat hij nu moet doen is zijn handen in eigen boezen steken en ook een kijkje nemen in zijn eigen keuken en achtertuin!

  And last but not least, Bosman gij die door recht en macht onrecht begaat ervaart, dat door recht zijn macht vergaat.
  Have a very nice day and may God bless you all.

 2. Ad Caribbean Cynic :
  Het is al te gemakkelijk om veilig verscholen achter een schuilnaam de meest baarlijke nonsens te verkopen.
  Natuurlijk is Bosman niet verantwoordelijk voor het feit dat zijn uitspraak een eigen leven is gaan leiden. Maar dat deze uitspraak die een eigen leven is gaan leiden door Bosman is gedaan is een feit.
  Bosman kan zijn gelijk echter niet aantonen.
  Ik handhaaf daarom mijn stelling dat hij net als iedereen die een beledigende uitspraak niet aan de hand van bewijzen kan onderbouwen deze uitspraak zal moeten rectificeren . Dat rectificatie recht doet aan een persoon die zich MOGELIJK aan dubieuze praktijken heeft schuldig gemaakt doet er niet toe. Soms is het hoogst recht het hoogste onrecht. Ik kan me ook best voorstellen dat gezien de vele uit St Maarten komende bagger een aan Bosman opgelegde rectificatie door velen als ongelukkig zal worden ervaren. Nl als het vrijpleiten van mogelijk dubieuze dan wel aan dubieuze personen uit St Maarten gerelateerde persoon/ personen.
  Maar dat mag de loop van het recht niet bepalen.
  Er zijn meer voorbeelden van opgelegde rectificaties van uitspraken waarvan men weet dat de uitspraak wellicht juist is , maar niet kan worden bewezen.
  Ik heb geen enkele behoefte aan de vriendschap van een van de in mijn artikel genoemde personen en heb daar ook niet naar gesolliciteerd.
  Ik breek echter wel een lans voor rechtsgelijkheid : Als Bosman zijn uitspraak had gedaan tav een of andere Nederlandse hoge functionaris zou hij zonder meer tot rectificatie zijn veroordeeld.

 3. @JM Eustatia
  Zielig he? Caribische Nederlanders die nooit gelijk krijgen van de rechter. Feiten graag die dit aantonen. Is Bosman verantwoordelijk voor het eigen leven wat zijn uitspraak ging leiden?
  En Bosman heeft gelijk wat JM Eustatia betreft. Dus kies je vrienden.
  Er MOET niet gerectificeerd worden zegt de rechter. Het juridisch inzicht van JM is voor verbetering vatbaar.

 4. Naïef te veronderstellen dat de Nederlandse rechter in eerste aanleg een klager van Nederlands Caribische afkomst in het gelijk zal stellen in een klacht gericht tegen een Nederlandse ambtsdrager en/of een hoge functionaris als tweede kamerlid Bosman.
  De rechter oordeelde dat de beschuldigende uitlating van Bosman over de Weever wel onrechtmatig was omdat er niet genoeg feiten waren om de bewering te onderbouwen, maar stelde dat rectificatie niet nodig was omdat de uitspraak al in september 2014 was gedaan en sinds die tijd niet meer in de pers is herhaald.

  Een bizarre uitspraak omdat er waarschijnlijk geen jurisprudentie bestaat waarin gesteld wordt dat het niet binnen een periode van enkele maanden in de pers herhalen van een beledigende uitspraak, de gene die voor die uitspraak verantwoordelijk is van vervolging absolveert.
  Het is bovendien zo dat de uitspraak van Bosman na publicatie in de Telegraaf een eigen leven is gaan leiden, zodat bijna iedereen in Caribisch Nederland en zelfs degenen die zoals ik, die een zeer matige belangstelling hebben voor de gang van zaken in St Maarten, zich die uitspraak nog levendig herinnert.
  Dat betekent dat gerectificeerd zal MOETEN worden. Dat de gewraakte uitspraak sinds september 2014 niet meer in de pers is herhaald doet er niet toe.
  Toegegeven : Het is gezien de hoeveelheid bagger die ons met de regelmaat van de klok uit St Maarten bereikt zeer wel mogelijk dat Bosman in zijn beschuldiging versus de Weever gelijk zou kunnen hebben en misschien ook gelijk heeft.
  Maar dat doet er in juridisch opzicht niet toe :
  Bosman kan zijn beschuldigingen niet hard maken en zou dus MOETEN rectificeren.
  Er zijn dus voor de De Weever nog mogelijkheden om zijn (weliswaar twijfelachtig) gelijk te halen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -