NU | NU.nl Podcast ‘Slikken of stikken voor de Antillen rond Nederlandse noodhulp’

De Antillen en Nederland staan lijnrecht tegenover elkaar vanwege noodhulp. Nederland biedt onder voorwaarden geld, maar de eilanden voelen zich niet serieus genomen.

De Antillen hebben geld nodig vanwege de coronacrisis. Nederland staat ervoor open om hulp te bieden, maar vindt wel dat dat gepaard moet gaan met strikte voorwaarden, waar de eilanden duidelijk niet op zitten te wachten. We gaan hierover in gesprek met hoogleraar geschiedenis Gert Oostindie van de Universiteit Leiden.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op de Dit wordt het nieuws-podcast. iOS-gebruikers kunnen dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl. Voor vragen of feedback stuur een mailtje naar: [email protected]

Bron: Nu.nl

3 Reacties op “NU | NU.nl Podcast ‘Slikken of stikken voor de Antillen rond Nederlandse noodhulp’

 1. Abraham Mossel

  @ Roberto, dat is juist het probleem het geld wat voor de bevolking is krijgen de de vier Daltons zelf niet in handen, dus er is voor hun niks nada nopes te stelen, daarom zijn ze zo tegen het voorstel dat 3 Europa integeren mensen de 3 eilands regeringen gaan vertellen wat ze wel of niet mogen of kunnen uitgeven via deze 3 gezagvoerders uit Europa.

 2. Ambulant

  Luisterd Rutte. Zelfs Campo is dicht…
  Wat moeten we nog meer inleveren nu.
  Er wordt niet meer geslikt. Op ander halve meter…

 3. Wat zien we hier dus? Dat de drie regeringen door trots en/of koppigheid weigeren toe te geven dat zij zich op de verkeerde weg bevinden en zijn niet bereid om van koers te veranderen. Hun koppigheid zal ook rampspoed brengen over de eilandjes. Deze drie regeringen bestaan uit botsende trotse persoonlijkheden, zelfverheffing, naïeve veronderstellingen, menselijke dwaling, koppigheid, geknoei, achterklap, leugens, bedrog en corruptie. Koppigheid in dit geval is geen goeie zaak. Neigingen tot zelfzucht, koppigheid, halsstarrigheid, trots, overkritisch zijn jegens Nederland moeten vroeg worden aangepakt anders zal het wéér leiden tot een vervolg van de opstand van vorige week, maar dat zien ze niet. Hoe kan een regering die een (ei)land moet besturen zo’n egocentrische houding ontwikkelen? Voor het volk zal het zeer moeilijk zijn om zo’n regering te respecteren. Deze (drie) regeringen moeten kalm en nederig zijn en de Nederlandse beslissingen en voorwaarden accepteren, zo niet, dan vallen zij stellig uit de gunst van Nederland. Ik durf te wedden dat de Curacaose regering op het geld zitten te wachten, als het geld binnen is, slaan ze hun slag, treden dan af in het ontstane tumult, en Nederland heeft het voor het nakijken. Het geld is verdampt. Over and out.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *