NU | ‘Energietekort na droogte in Venezuela is voorbij’

Video: Venezolaanse regering deelt voedselpakketten uit vanwege tekort


Het tekort aan stroom in het Zuid-Amerikaanse land Venezuela is voorbij. Vanaf maandag komt een einde aan een zestigdagenplan om de energiecrisis te bezweren. Dat meldt president Nicolás Maduro in een speech tegen de staatsomroep.

Om energie te besparen werd in de afgelopen zestig dagen de stroom tijdens piekuren uitgezet in grote steden, waren scholen en kantoren op vrijdag dicht en werkten overheidsmedewerkers maar twee dagen per week. Ook riep Maduro alle vrouwen op om geen haardroger meer te gebruiken.

Venezuela haalt voor 60 procent zijn energie uit waterkracht, maar wordt geteisterd door een enorme droogte. De grootste dam, Guri, stond droog. “Guri is weer hersteld en alle stroomfuncties zullen weer normaal draaien”, aldus Maduro.

Schande

De oppositie zegt dat Maduro niet heeft geïnvesteerd in beter materiaal en dat bij regenval het stroomnetwerk uit zal vallen. De Venezolaanse oppositie sprak in april schande van het zestigdagenplan.

Het land kampt met een ernstig tekort aan voedsel en medicijnen en staat volgens de oppositie “aan de rand van een bittere recessie”. Ze noemden het een roekeloze beslissing.

Een Reactie op “NU | ‘Energietekort na droogte in Venezuela is voorbij’

  1. Dikke Deur

    Dat moet ik nog zien. Heeft het soms geregend? Een wonder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *