26 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 09:31

Laatste reacties

- Advertentie -

NU | België heeft met Fabiola 'een grote koningin' verloren

België heeft met Fabiola 'een grote koningin' verloren
België heeft met Fabiola ‘een grote koningin’ verloren

België heeft “een grote koningin verloren”, aldus de Belgische premier Charles Michel in reactie op het overlijden van koningin Fabiola. Ze gaf België “wereldwijde uitstraling”.

Fabiola overleed vrijdag op 86-jarige leeftijd in kasteel Stuyvenberg in Brussel. Ze was de weduwe van koning Boudewijn, die van 1951 tot 1993 op de troon zat.

“We zullen ons haar herinneren als een grote dame die een plaats krijgt in de geschiedenis van ons land,” aldus Michel.

- Advertentie -

Volgens oud-minister Willy Claes was ze de “ideale partner voor koning Boudewijn, die zijn koningschap als een roeping uitoefende”, zei hij tegen omroep VRT.

Volgens Claes heeft Fabiola koning Boudewijn altijd zeer gemotiveerd en een groot deel in zijn zorgen gedeeld. “Zij en Boudewijn waren het perfecte koppel.” Aan de andere kant kon het stel moeilijk het verdriet verbergen dat ze zelf geen kinderen hadden. “Dat was duidelijk een thema dat regelmatig terugkwam.”

Ook oud-minister Herman De Croo prees de steun die Fabiola haar man en koning altijd heeft gegeven. Hij benadrukte de speciale, intieme band tussen Fabiola en Boudewijn. Hij sprak ook over de humor van de koningin die soms lak had aan het protocol om met gewone mensen te kunnen praten.

Spanje

De Spaanse koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia hebben vrijdag in een telegram hun gevoelens van medeleven overgebracht aan de Belgische koning Filip en zijn echtgenote koningin Mathilde.

- Advertisement -

Fabiola werd in 1928 geboren in Madrid als Doña Fabiola de Mora y Aragón.

Het gemeentebestuur van Motril in het zuiden van Spanje heeft voor zaterdag een dag van rouw afgekondigd. Fabiola had een vakantieverblijf in Motril.

Di Rupo

Oud-premier Elio Di Rupo van België prijst net als Claes en De Croo hoe Fabiola koning Boudewijn heeft bijgestaan gedurende zijn koningschap.

“We zullen haar blijven herinneren omwille van haar présence en beschikbaarheid, in het bijzonder tegenover de zwaksten in onze samenleving”, aldus Di Rupo.

Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix hebben ”met groot verdriet kennis genomen” van het nieuws. ”Hun gedachten zijn bij de Belgische Koninklijke Familie”, laat de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdagavond weten.

Fabiola was ‘grande dame’ van Belgisch koninghuis

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -