NTR | Caribische ouderen vertellen over niet ingeschreven staan

Guilliano Payne


Caribische hulpverleners en organisaties in Nederland zijn bezorgd over de toename van niet-geregistreerde mensen van de eilanden.

Deze zogenaamde ‘bankslapers’ zijn feitelijk dakloos maar niet zichtbaar in de reguliere daklozenopvang. Belangenorganisatie Ocan roept de Nederlandse overheid daarom op om onderzoek te doen hiernaar en de eisen voor inschrijving aan te passen.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

2 Reacties op “NTR | Caribische ouderen vertellen over niet ingeschreven staan

 1. Showroe di Emmastad

  Dit kan de nieuwe Exodus worden. Terwijl NL al een ernstig vergrijzende massa heeft, verzorgingshuizen die gesloten worden of commercieel gaan (lees: onhebbelijk duur worden) en een rijzend tekort aan zorgmedewerkers.
  De toevlucht is te stoppen door te eisen dat je aantoonbaar tenminste 5-10 jaar belasting hebt betaald in NL om tot die zorg toegelaten te worden.
  Vergeet ook niet dat de sociale recherche ijverig onderzoek doet naar je vermogen (eigen huis/grondperceel) op de eilanden. SyRI helpt daarbij.
  Ay no, ik ga wel bij mijn dochter blijven. Klinkt goed, maar die dochter houdt het niet lang uit, zij moet er om 6 uur uit om te werken en jij de hele dag stookt omdat je het koud hebt.
  De verdad…….kos a kambia

 2. Waarom aanpassen? Ik kan me hier ook alleen maar inschrijven als ik een adres, inkomen en ziektekostenverzekering heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *