27 C
Willemstad
• donderdag 29 februari 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NTR | Beperkt protest tegen aanwijzing

HomeMediaNTR | Beperkt protest tegen aanwijzing
UP-leider Theo Heyliger wordt belaagd door journalisten - Foto |  Today / Hilbert Haar
UP-leider Theo Heyliger wordt belaagd door journalisten – Foto | Today / Hilbert Haar

PHILIPSBURG – De protestmars van de beweging Burgers Verenigd voor Ware Democratie is zondagmiddag uitgelopen op een demonstratie van Theo Heyliger’s Verenigde Volkspartij (UP). Heyliger en zijn fractievoorzitter Franklin Meyers waren onder de deelnemers, maar alle andere politieke partijen bleven weg.

De mars trok tussen de 300 en 400 deelnemers. Het protest verliep zonder incidenten; de 20-minuten durende tocht voerde van de Pondfill naar het regeringsgebouw op Clem Labega Square. Sprekers uitte onder het standbeeld van Democratische Partij-oprichter Claude Wathey hun ongenoegen over de aanwijzing van de Rijksministerraad.

UP-leider Heyliger herhaalde zijn standpunt dat hij er nooit van heeft gedroomd om minister-president te worden en dat hij met 1.942 stemmen een stevige zetel heeft in het parlement.

Bada Bing
Edwin Gumbs, een van de oprichters van de beweging die het protest organiseerde, viel fel uit naar minister Ronald Plasterk. De minister zou vorig jaar geweigerd hebben de hand te schudden van parlementariër Patrick Illidge – hoofdverdachte in het Bada Bing omkoopschandaal – terwijl later een foto opdook van een lachende Plasterk in gezelschap van Bada Bing eigenaar Jaap van den Heuvel.

Gumbs eist nu een onderzoek naar Plasterk’s integriteit:

“Ik wil weten hoeveel Van den Heuvel aan Plasterk heeft betaald voor die foto,”

aldus Gumbs. Algemeen wordt echter aangenomen dat Van den Heuvel wel wist met wie hij op de foto ging maar Plasterk niet.

Door Hilbert Haar

Bron: Caribischnetwerk.NTR

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. wow wat een succes zeg-een paar honderd familie leden die zijn opgetrommelt.Wat een stelletje zelf ingetogen zielepoten.
    Nederland moet hard aanpakken – ik ben een Antiliaaan-een Nederlander dus van geboorte.en tolereer geen diefstal van politicie van mijn belasting geld.

  2. Die Gumbs is het stadium van klein kind nog niet overstegen met die flauwiteiten.
    Ik hoef geen onderzoek naar Gumbs integriteit, ik weet de uitslag al.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties