32 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NTR | Aruba opgeschrikt door dodelijke mishandeling vijfjarige

HomeMediaNTR | Aruba opgeschrikt door dodelijke mishandeling vijfjarige

Ariën Rasmijn

Van zijn driejarige broertje Roshandrick Frans ontbreekt ieder spoor | Arien Rasmijn

ORANJESTAD – Aruba is opgeschrikt door de dood van de vijfjarige Rishandro Anastacia. Het jongetje is met grof geweld om het leven gebracht. Van zijn driejarige broertje Roshandrick Frans ontbreekt ieder spoor.

Zowel de moeder als de stiefvader van de jongens zijn gearresteerd en verschillende zoekacties worden op touw gezet in San Nicolas om het peuter te vinden. Ook de oma van moederskant is aangehouden.

Zwaar letsel
Afgelopen woensdag werd Rishandroh met zwaar letsel opgenomen in het Horacio Oduber Hospitaal. Hij kon nauwelijks ademhalen en artsen constateerden een hersenbloeding. Ook vonden zij gebroken ribben, ongenezen fracturen en tal van littekens. Letsel waar Rishandroh nooit eerder voor naar het ziekenhuis was gebracht.

De moeder zou tegen het ziekenhuispersoneel hebben gezegd dat het jongetje een ongelukkige val had in een speeltuin. De behandelende arts had echter genoeg aanwijzingen om te concluderen dat het hier om ernstige mishandeling ging en stelde de politie op de hoogte.

Rishandroh overleed vrijdag als gevolg van zijn letsel. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis bleek tevens dat hij stelselmatig marihuana toegediend zou hebben gekregen.

Driejarige vermist
Van de peuter Roshandrick met de roepnaam ‘Eugene’ ontbreekt ieder spoor. Zaterdagochtend besloot het kabinet om een nationale zoektocht in te stellen. Het Korps Politie heeft speciale toestemming gekregen om eenheden in te schakelen. Waarnemend premier Otmar Oduber dat minister van Justitie Andin Bikker samen met de woordvoerder van de politie het zoekplan bekend zal maken zogauw het klaar is. “Als ik me niet vergis is de Mobiele Eenheid (ME) al ingeschakeld. Agenten die geen dienst hebben zijn opgeroepen en er wordt al gezocht op plekken waar een grotere kans is om het kind aan te treffen”, aldus Oduber.

Eerder kondigde de vice-premier via Facebook aan dat mogelijk de hulp van de in Savaneta gestationeerde Koninklijke Marine zal worden gevraagd. Ondertussen verzamelen zich ook burgers van over het hele eiland in de straten van San Nicolas om te zoeken naar Roshandrick.

Maatregelen
Voor Rishandroh wordt inmiddels een stille tocht gepland. De regering heeft aangekondigd dat aanstaande maandag een minuut stilte wordt gehouden ter nagedachtenis van Rishandroh. Aanstaande dinsdag wordt door de regering een commissie in het leven geroepen dat zich zal bezighouden met huiselijk geweld en diens verband met psychiatrische problemen. Ook zal worden gewerkt aan een nieuw protocol voor instanties om met dit soort gevallen om te gaan.

Bron: CaribischNetwerk/NTR

4 reacties

  1. Hans denk je echt dat het zo zou gaan ?
    En dat je de dood van Mitch Henriquez hoe geweldadig die ook was met de dood van een vijfjarige vergelijkt ?
    Dat de arubaanse volk dit niet in hun hart zullen voelen ?

    Wat makaber.
    Ik vergeef je. Je hebt dit niet geschreven, bon ?

  2. Verschrikkelijke zaak en je voelt zelf de pijn bij het zien van de afbeeldingen van deze onschuldige kinderen. Als ik op de getoonde afbeeldingen van de vermoedelijke daders af ga dan lijken me deze ontaarde moeder en stiefvader ook erg jong om de verantwoordelijkheid van kinderen te dragen. Ik weet dat het wettelijk niet is geregeld maar een verplichte sterelisatie en castratie bij dit stel zou niet verkeerd zijn als ze de gevangenis tenminste overleven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties