33 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NTR | Anthony Begina: ‘Ik ben conflictvermijdend’

HomeMediaNTR | Anthony Begina: 'Ik ben conflictvermijdend'

Door Anneke Polak

Plaatsvervangend gevolmachtigd minister Anthony Begina | foto: Anneke Polak
Plaatsvervangend gevolmachtigd minister Anthony Begina | foto: Anneke Polak

WILLEMSTAD – “Ik focus mij op mijn taken, ik wil me niet gaan bewegen in een discussie over wat er gespeeld heeft.” Met die houding vertrekt de deze week beëdigde plaatsvervangend gevolmachtigd minister Anthony Begina zondag naar Nederland. “Maar ik ben niet blind en ik ben niet doof.”

De eerste ontmoeting met gevolmachtigd minister Marvelyne Wiels in december op Curaçao was ‘hartelijk’. “Heel open, heel constructief.” De drie negatieve rapporten die over zijn nieuwe baas naar buiten zijn gebracht, deren Begina niet. Hij zal zijn eigen takenpakket krijgen en alleen daar op focussen. Begina:”Ik ken de situatie op het Curaçaohuis niet, ik ben daar nog niet geweest. Ik omzeil conflicten, als het geen positieve resultaten oplevert.”

Anneke Polak in gesprek met Anthony Begina 

De komende negen maanden zal Begina in Brussel gaan uitzoeken hoe Curaçao van regelingen gebruik kan gaan maken. “Bijvoorbeeld op het gebied van innovatie. Ik ga zorgen dat dingen gaan lopen, dat projecten ook aangenomen worden. Ik hoop dat deze processen in oktober een onomkeerbare status hebben.”

‘Samen geld verdienen’
Ook wil de plaatsvervangend gevolmachtigd minister de Nederlandse premier Mark Rutte aan zijn jasje trekken. In 2013 riep Rutte op Curaçao samen veel geld te willen gaan verdienen. “Daar ga ik ze aan houden in Nederland. Ik ga naar Nederlandse instituties waar wij heel veel van kunnen profiteren en daar zal ik aan de deur kloppen en verwijzen naar de woorden van Rutte.” ‘Nos mes por’ gaat voor Begina niet op. “We kunnen wel wat, maar we kunnen niet alles.”

Bron: CAribisch Netwerk/NTR

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Volgens mij is Begina net zo’n wijf als Rosaria van Pais.

  In het Curacaohuis laat hij zich behandelen als een hond en geeft alleen pootjes.

  Daarvoor is hij ook gekozen.

  Begina is een zielige seniele kerel die zichzelf nog serieus neemt ook terwijl hij niet meer dan het zoveelste offer voor Fraudelyne is.

 2. Heer Begina,

  Ik heb zeer veel respect voor U, Ik ken U niet persoonlijk maar wil dit aan U mededelen : “Alleen een HOND hebt een baas !!!” …. Mensen een ” Werkgever ” !!!….. Bruga, komo quen dice, hechisame …. ( Oscar de Leon )

 3. Natuurlijk is Begina conflictvermijder, daarom is hij ook aangesteld. Men zocht een lafaard aan het eind van zijn levensdagen die voordat hij in de kist stapt nog een paar dagen wil genieten van de spot lights, 5 sterren restaurants en hotels.

  Een type Alex Rosaria die zijn ogen sluit voor alle onrecht, en die achter Fraudelyne aanloopt zoals Amerigo Thode achter Gerrit Schotte.

  Schaam je Begina.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties