29 C
Willemstad
• zaterdag 2 december 2023

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Curaçaose masterlicentiehouder Antillephone faciliteert gokbedrijf met overtreding anti-witwasregels

Persbureau Curacao DEN HAAG – Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity en opererend onder een ‘masterlicentie’ van Antillephone, heeft een boete van drie miljoen...
- Advertisement -spot_img

NOS | Veroordeelde ex-premier Curaçao Schotte meldt zich bij gevangenis

HomeMediaNOS | Veroordeelde ex-premier Curaçao Schotte meldt zich bij gevangenis

Dick Drayer

Oud-premier meldden zich vanochtend bij de gevangenispoort | Persbureau Curacao

Gerrit Schotte zit vast. Vanochtend lokale tijd meldde de voormalig premier zich te voet bij de gevangenis van Curaçao. Hij moet daar een celstraf uitzitten van drie jaar vanwege ambtelijke corruptie en witwassen. Met hem liepen ruim honderd sympathisanten, partijgenoten, parlementariërs en familie mee.

Zijn partner Cicely van der Dijs liep ook mee. Zij is door de rechtbank veroordeeld voor het helpen van haar man. Het Openbaar Ministerie heeft gezegd dat ze haar straf later uit kan zitten. Bovendien heeft Van der Dijs een gratieverzoek bij de gouverneur ingediend. Dat loopt nog.

Schotte met zijn partner sympathisanten | Persbureau Curacao

Schottes partij MFK had woensdag een oproep gedaan aan het volk van Curaçao om mee te lopen en te demonstreren tegen wat zij noemt een gerechtelijke dwaling.

Zij zijn ervan overtuigd dat Schotte gehandeld heeft in het belang van zijn partij en het land Curaçao. De Nederlandse rechters zouden meegegaan zijn in het politieke spel van zijn tegenstanders.

Bekijk de beelden van Schotte die zich bij de gevangenis meldt:

Schotte meldt zich bij de gevangenis

Bij aankomst bij de gevangenis werd Schotte met bijbel in de arm geklemd begroet door gevangenen die vanuit hun cellen om zijn en hun vrijheid scandeerden. De MFK-politicus is daar mateloos populair. Bij de laatste verkiezingen in 2017 won Schotte veertig procent van de stemmen in de gevangenis.

Naast zijn celstraf mag Schotte zich vijf jaar niet verkiesbaar stellen en ook een ministerspost ligt niet meer in het verschiet vanwege strenge screeningseisen op het eiland. Die werden ingesteld toen Schotte als premier werd afgezet in 2012.

Maar de voormalige premier heeft gezegd zijn partij vanuit de gevangenis te zullen blijven leiden.

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

  1. @Tico Martina,
    toch maar eventjes en met de beste bedoelingen en zonder betweterigheid:
    je eerste zin “In het midden latend of Gerrit opgesloten moest worden of niet, hij is niet de enige die in de nor thuis horen.” is niet logisch consistent. Uit het tweede deel van je zin kun je opmaken dat je het niet in het midden laat of je vindt dat Gerrit opgesloten moest worden. (horen moet zijn hoort….maar dat kan gebeuren weet ik maar al te goed).

  2. In het midden latend of Gerrit opgesloten moest worden of niet, hij is niet de enige die in de nor thuis horen. Hij was in ieder geval mans genoeg om zich te melden. Wanneer meldt Omayra zich? En Liberia? Is de cel voor David Dick al ingericht? Is de vrouwenvleugel al naar de wens van mevrouw de minister Sushi Graaimelia geschilderd en van gemakken voorzien? Zou het oranje kloffie Ethienne Eis staan? Is er een cel groot genoeg voor de Martina clan? Zijn er nog containers over waar 30 graaiers en nietsnutten inpassen? wel een ruime container voor sommigen graag, want er moet een dansvloer en een roulette tafel in passen.

  3. Overal in de media word er geschreven dat Gerrit de Raaf cq loser en trol van maffia baas Carolo met zin vuist omhoog riep in ben zo weer terug, nou ik zie echt geen vuist, gewoon een losers handje, ben benieuwd of hij al is uitgekozen door de bic man van zijn afdeling, meestal gebeurd dat binnen een paar uur, en dan mag je de volgende dag nacht al ff op je knietje gaan zitten met je reet omhoog. en zingen wie ze kontje brand moet op de blaren zitten, over tot de orde van de prettige dag

  4. @Wim, Ramsay schijnt in dienst te zijn voor radio Dolfijn FM. Egon en Maarten Schakel zijn zijn vrienden nu. Hij weet nu dat hij nog weinig van GS kan verwachten..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties