29 C
Willemstad
• dinsdag 21 mei 2024

Extra | Journaal 17 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 16, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 15, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

NOS | Huisbaas op Curaçao sloopt spullen Nederlandse studenten

HomeMediaNOS | Huisbaas op Curaçao sloopt spullen Nederlandse studenten
Huisbaas op Curaçao sloopt spullen Nederlandse studenten
Huisbaas op Curaçao sloopt spullen Nederlandse studenten

Na het zoveelste uit de hand gelopen feestje in zijn studentenhuis op Curaçao was huisbaas Walter Bossers zo gefrustreerd dat hij zelf op slooptoer ging.

“Weet je wat,” dacht Bossers, “nou zal ik zelf eens een (muziek)boxje (ter waarde van 2500 euro) in het zwembad leggen. Misschien dat zij dan ook eens weten hoe vervelend dat is.”

En daarmee ging hij over de scheef. Zijn uitbarsting werd gefilmd en op Facebook gezet.

In een interview met lokaal radiostation Dolfijn FM legt huisbaas Bossers uit waarom hij zover ging met het leren van een lesje aan zijn huurders.

“Je moet blij zijn dat je een mooi zwembad krijgt, lekker airco en dat soort dingen. En constant moeten wij alle troep blijven opruimen.”

De huisbaas legt zijn frustraties uit

Drugsgebruikers

Het is niet de eerste keer dat Nederlandse studenten botsen met hun huisbaas. Ze staan op Curaçao bekend als feestvierders en drugsgebruikers, zegt correspondent Dick Drayer.

“Studeren op Curaçao is vooral een combinatie van feest vieren, drugs gebruiken en dan nog af en toe nog wat aan je stage doen. Dit soort conflicten zijn hier aan de orde van de dag. Dat dit dan zo wordt uitgelicht komt natuurlijk omdat het gefilmd is.”
Correspondent Dick Drayer

Het studentencomplex waar het nu zo mis ging bestaat uit 40 kamers, vertelt Drayer.

“Als er tien jongeren rond het zwembad biertjes drinken en er komen er steeds meer bij, dan wordt het al gauw luid. Op Curaçao leeft iedereen buiten, dus we zijn hier wel wat gewend, maar zelfs hier wordt er veel over overlast van Nederlandse studenten geklaagd.”

Stralend naar huis

Stagebureau Wereldstage is het daar niet mee eens. Het benadrukt dat maar een kleine groep zo los gaat, en het merendeel juist heel belangrijk is voor Curaçao.

“Studenten zijn hartstikke waardevol voor de ontwikkeling van het eiland. Ze nemen veel kennis, inkomsten en leven mee. Buurten waar studenten wonen leven weer op en vaak gaan ze stralend naar huis. Het belangrijkste is dat ze blijven communiceren. Dus dat ze duidelijke afspraken maken met hun huisbazen.”

Lange tenen

Volgens Drayer staat huisbaas Walter Bossers op het eiland bekend als iemand met lange tenen.

“Zijn reactie was ook overdreven. Hij heeft voor zo’n 10.000 euro aan schade veroorzaakt. Ook heeft hij gedreigd om het meisje dat het incident gefilmd heeft het huis uit te sturen. Als dit niet zo in de media was gekomen had zij de nacht misschien op straat moeten doorbrengen.”

Bossers heeft intussen de schade vergoed. Hij weigert vooralsnog zijn excuses aan te bieden aan de studenten.

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

15 reacties

 1. …..”Onaangepast gedrag is veel Nederlanders in het buitenland eigen”…..

  Er zitten zeker hufters tussen, maar onze lieverdjes in Nederland, Marokko en Dubai doen daar zeker niet aan onder.

  Uitspraak van een Antilliaanse diergeneeskunde student : Ik schaam me kapot als ik mijn “kondremans tegen kom … in de tram, flat, winkels…

 2. Onaangepast gedrag is veel Nederlanders in het buitenland eigen.

  Helemaal eens. Terwijl wij YDK overal op de wereld altijd ons aan de regels houden en niemand heeft last van ons.

 3. Onaangepast gedrag is veel Nederlanders in het buitenland eigen. Dat Curaçao ook Nederland is maakt voor dat tuig niets uit. Hoewel, in andere landen waren ze de grens over gegooid.

 4. Harm, jij schaar ik ook bij die mensen die onpas of te onpas mensen beschadigen. Gaat hier om een ander probleem. Bewust gebruik jij dat. Schaam je. De studenten waren fout. Anderzijds, aks huisbaas, weet je dat. Het feit dat je een rechter bijhaalt, moet ik jouw kwalijk nemen. Wat is jouw doel? Zal haar altijd verdedigen. Ken haar niet. Zo ben ik. Lafaard.

 5. Even voor de duidelijkheid de studenten die hierboven worden afgebeeld zijn niet de studenten van dit feestje! Dit is een random gekozen foto van 6 jaar geleden! Had ik maar een zwembad in toen mijn studentenhuis 😀

  Maar de frustratie van de huisbaas is te begrijpen maar de reactie niet. Volgende keer kan hij beter de borg van de studenten inhouden en als ze doorgaan zoals Renee al zegt boetes en schadevergoeding opnemen in het contract. Mocht het nog doorgaan ontbinding van het contract. Dan kunnen ze een ander studentenhuis zoeken.

  Jammer dat deze stagiaires het verpesten voor de studenten die daar wel een leuke tijd willen hebben en respect hebben voor het eiland!

 6. In Nederland durven ze zulke dingen niet te doen. Het is net als vakanties in landen als Griekenland en Spanje, daar doen ze ook dingen die ze in anderen landen niet durven te doen. Zulke dingen moeten ze niet in Amerika proberen. Gewoon geen stagiaires meer toelaten op de Curaçao. Genoeg is genoeg.

 7. De huisbaas had dit niet mogen doen, maar ik kan me zijn frustratie wel voorstellen.

  Wanneer die studenten mijn huis verbouwen dan zou ik ook kwaad zijn. Ja, ze betalen huur, maar dat geeft ze niet het recht om de boel af te breken.

 8. @Belkaartmoeder

  Om voor Dolfynfm je verhaal te mogen oplezen (meestentijds barstensvol fouten en nog slecht ABN) hoef je niet gescreend te worden en zeker geen School v Journalistiek te hebben doorlopen etc etc.De hele dag door artikelen van het AD en later Amigoe oplezend en dan houdt het wel op. Puur vermaak thats’ it. Kortom bij ons in de auto gaat deze zender op O.

 9. Henk, op politie en justitie (Irma Lips, Brian Mariano) hoef je op dit eiland niet te rekenen. Op fatsoen van huurders nog minder.

  Van mijn kant daarom alle begrip voor deze huisbaas.

 10. Het ongepaste gedrag van een aantal figuren heeft tot gevolg dat iedeeen iedereen over 1 km scheert, dat is onterecht. Er zijn er velen, denk bijv. aan aankomend artsen/fysiotherapeuten etc. die zich wel kunnen gedragen. Ik begrijp de reactie van het stagebureau dan ook niet echt. Het is al jaren bekend dat velen er een troep van maken. Niettemin is het bij ons althans zo dat wij niet meer verhuren (Jan Thiel), jammer voor diegenen die het goed bedoelen maar onze ervaringen zijn niet echt positief geweest, dus liever niet meer dan. Er is in het verleden teveel vernield.Met zijn tienen in de pool springen, duiken balgevechten, lawaai. No way.

 11. Onzin Harm? jij praat onzin. hij mag als verhuurder nooit door het lint gaan, had hij maar bewaking neer moeten zetten, of het op een andere manier oplossen. maar deze reactie kan niemand goedkeuren. als jij appartementen aan studenten verhuurt, weet je waar je aan begint. of wil je het nog steeds goedkeuren als hij straks met een pistool rond loopt te zwaaien als de studenten een feestje hebben? en let wel. ik keur het gedrag van de studenten ook niet goed hoor.

 12. Henk, schrijf geen onzin. Huurders dienen zich te gedragen, en als dat na herhaald waarschuwen niet gebeurt dan veroorzaakt actie reactie.

  Ik heb het een beetje gehad met de Irma Lips cultuur hier van alles mag en alles kan.

  Beschaving op dit eiland is ver te zoeken. Ik was gisteren in de bioscoop en als je ziet wat voor een enorme puinhoop de bioscoopzaal is na de film dan schaam je je om burger op dit eiland te zijn.

 13. Deze vent is een gevaar voor de studenten, hij zou nooit meer een appartement mogen verhuren. nu gooit hij de spullen in het water, wat doet hij de volgende keer? als verhuurder moet je je altijd beheersen hij kan dat niet, dus nooit meer huren bij deze gestoorde.

 14. Wat een idioot die Maarten, wangedrag van studenten 10 minuten goed pratend.

  Waarschijnlijk is Maarten ook het kind van een belkaartmoeder, zonder enig besef van normen en waarden.

  Personeel wordt bij Radio Dolfijn niet gescreend?

 15. Je bent jong en je wilt wat. En misdragingen horen daar kennelijk bij. Je doet wat je wilt en jammer dan voor anderen als ze er last van hebben. Je moet je kunnen uitleven toch? Zouden geen duidelijke afspraken kunnen worden gemaakt met deze soms onverantwoordelijke kinderen? Boetes en schadevergoeding opnemen in het contract? En uitzetting als een bepaalde grens is bereikt. Maar het is wel culpa in causa. Zoveel studenten bij elkaar lokt kennelijk versterkt onaangepast gedrag uit en geen ouders of toezichthouders die dat in de gaten houden. Ook de huisbaas heeft het onverstandig aangepakt en herhaalt zich teveel. Het lijkt PowNed wel.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties