EZVN in verlegenheid

"Marvelous Marvelyne" Wiels toont tijdens persconferentie haar EZVN nominatie en publicatie

“Marvelous Marvelyne” Wiels toont tijdens persconferentie haar EZVN nominatie en publicatie uit 2008. Foto | Persbureau Curaçao

WILLEMSTAD – Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) brengt als lid van de Raad van Toezicht (RvT) van de Businessclub Etnische Zakenvrouwen Nederland (EZVN), deze organisatie in verlegenheid vanwege de integriteitsproblemen die nu rond haar spelen. Zij zou gelogen hebben over haar curriculum vitae en universitaire graad.

Zij was in 2008 een award-genomineerde van de stichting. Dit meldt het Nederlandse NOS-nieuws onder de kop ‘Etnische zakenvrouwen’ in opspraak’, geschreven door Dick Drayer.

Het is de tweede keer binnen een half jaar dat de stichting in opspraak komt, aan de vooravond van de jaarlijkse award-uitreiking aanstaande zaterdag. ,,Dan kiest het de Etnische Zakenvrouw Nederland 2013 uit. Een positief evenement op een positief platform voor vrouwelijk ‘zwart’ en ondernemend toptalent bij overheid en bedrijfsleven”, aldus de NOS.

Het andere schandaal gaat over voormalig bestuurder Elisa Carter. Daarover staat geschreven: ,,Het Erasmus Medisch Centrum (EMC) heeft onderzoek laten doen naar mogelijke vriendjespolitiek en zelfverrijking door voormalig bestuurder Elisa Carter.”

,,Zij is voorzitter van de RvT van de EZVN. Forensisch accountants van PricewaterhouseCoopers onderzochten in opdracht van het Rotterdamse ziekenhuis of Carter op eigen houtje haar netwerk aan het werk zette in het ziekenhuis om ICT-problemen op te lossen en of daarbij ongeoorloofde betalingen zijn gedaan.” ,,Carter legde eind 2012 haar functie neer. Zij bevestigt dat zij is onderzocht op fraude, maar volgens haar is er niets gevonden.”

Wiels zou het niet zo nauw genomen hebben met de beschrijving van haar topfunctie bij ABN Amro. De stichting EZVN distantieert zich van de discussie en heeft volgens de NOS te kennen gegeven part noch deel uit te willen maken van de hetze tegen de Gevolmachtigde minister van Curaçao.

Bron: Antilliaans Dagblad en NOS

Recente berichtgeving

Advertentie

To Top

0 Reacties op “EZVN in verlegenheid

  1. De Stichting zou er goed aan doen de “nominatie” van ms Wiels terug te trekken.
    Dat gebeurd uiteindelijk vaker als mensen op basis van verkeerde informaties de waarheid “geweld” aandoen.
    Stapel bijv. en in Duitsland waar 2 ministers voorheen hun onterechte doktorstitel gebruikten.
    Voor de Stichting zou dat veel beter zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *