27 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Nationale dialoog en nationbuilding van groot belang

HomeMediaNationale dialoog en nationbuilding van groot belang

Erwin RaphaëlaWillemstad – Alle zeilen moeten bijgezet worden om Curaçao uit de negatieve situatie halen waar het nu inzit en een proces van nationale dialoog in een breed kader en nationbuilding moeten hieraan bijdragen. Dat is de mening van Erwin Raphaëla van het radioprogramma Di Bario pa Bario.

Advertentie

,,Het grootste obstakel waar het eiland tegenaan loopt en dat vooruitgang tegenhoudt zijn de burgers zelf. De problemen van het eiland hebben niet alleen te maken met de economische crisis, er is ook iets diepgaand mis in onze relaties en de manier waarop we met elkaar omgaan”

, aldus Raphaëla die zegt dat communicatie op emotionele en onbeschofte manier plaatsvindt, er overdreven fanatisme is in de politiek en er sociale onrechtvaardigheid op grote schaal plaatsvindt op het eiland.
Volgens Raphaëla is een nationale dialoog de methode om mensen aan tafel te krijgen om met elkaar te praten en problemen te bediscussiëren en een basis voor toenadering te vormen.

,,Het is de moeite waard als de dialoog op een breed vlak zal plaatsvinden waarbij zo veel mogelijk burgers worden betrokken. Daarnaast moet het goed begeleid worden. Een nationale dialoog is een ‘must’ voor het eiland en ook nationbuilding is van groot belang.”

Raphaëla refereert aan het feit dat een groot aantal Curaçaoënaars elk jaar het eiland verlaat en de grote hoeveelheid vreemdelingen die op het eiland komt wonen om aan te geven dat het vormen van synergie tussen eilandbewoners noodzakelijk is.

,,Mits het nationbuilding-traject goed uitgelijnde projecten en activiteiten met zich meebrengt die aan een timeframe gebonden zijn.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties