25.6 C
Willemstad
• maandag 6 februari 2023

AntilliaansDagblad | Ook middeninkomens Bonaire recht op energievergoeding

Kralendijk - Huishoudens met een inkomen vanaf 2.033 dollar tot maximaal 3.817 dollar komen vanaf vandaag in aanmerking voor de vergoeding van 1.300 dollar voor de stroomrekening....

AntilliaansDagblad | ‘Verantwoording afleggen over black-out op Aruba’

Oranjestad - De definitieve resultaten van het onderzoek naar de meest recente black-out worden deze week verwacht. Energieminister Glenbert Croes (MEP) zegt toe dat hij dan een...

AntilliaansDagblad | 25 Jaar Fun Miles op Curaçao

Directeur: Meer dan 125.000 actieve kaarthouders Willemstad - ,,Fun Miles heeft meer dan 125.000 actieve kaarthouders en rond de 100 aangesloten partners op vier eilanden. Iedere dag zijn...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Patrouilles leerplicht beperkt

Ook geen controles met gegevens bevolkingsregister Willemstad - De leerplichtafdeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) voert geen patrouilles meer uit om spijbelende jongeren...

AntilliaansDagblad | Steeds meer naar GMN

Onderwijs duurste ministerie, maar dalende trend Willemstad - Er gaat op Curaçao steeds meer overheidsbegrotingsgeld naar Gezondheidzorg en juist steeds minder naar Onderwijs. In de eerste tien jaar na...

Opinie | De grens met Venezuela weer open gooien is grenzeloos dom

George Lichtveld De grens tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Venezuela is reeds bijna vier jaren gesloten geweest nadat de Venezolaanse regering eenzijdig daartoe besloten had om daarmee...

FD | ‘Nederland moet zich meer bemoeien met voormalige Antillen’

Vasco van der Boon Cor de Horde | Financieel Dagblad Nederland moet meer bevoegdheden krijgen om de corruptie in het Caribisch deel van het Koninkrijk — de voormalige...
- Advertentie -

Minder straf dan geëist voor overval Gold 18k

WILLEMSTAD — De negentienjarigen Stanley C. en Daichineua R. en de 34-jarige Raul C. zijn onlangs veroordeeld tot minder celstraf dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist voor de gewapende overval op juwelier/ pandjeshuis Gold18K in de Wolkstraat in Punda op 13 augustus 2012.

De rechter heeft rekening gehouden met de ernst en de aard van het feit, de jonge leeftijd van de twee daders en met hun strafblad.
Stanley en Raul C. kregen vier jaar gevangenisstraf opgelegd, waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar, met begeleiding van de reclassering.
Daichineua werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden waarvan negen maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar.

De officier eiste eerder vijf jaar celstraf voor Stanley C., vier jaar celstraf voor Raul C. en vier jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk en drie jaar proeftijd voor Daichineua R..
De laatste kreeg dezelfde dag ook al vijftien maanden celstraf opgelegd voor de diefstal bij de winkel Baba’s in Otrobanda.

De zaak kwam aan het rollen nadat Stanley, een dag na de overval op 14 augustus bij het pandjeshuis in het Dupont Shoppingcenter aan de Rooseveltweg, een gestolen gouden ring wilde verpanden.
De politie werd gebeld en de agenten troffen hem aan op de parkeerplaats.
De ring werd in beslag genomen.
Hierna werd Daichineua op 20 augustus opgepakt op de Brionweg en Raul op 4 september.

Volgens de verklaringen van de mannen voor de rechter, had Stanley een luchtpistool bij zich en Raul een hamer, toen zij het pandjeshuis binnendrongen.
De mannen hadden petten en zonnebrillen op in een poging niet herkend te worden.
Stanley nam de hamer van Raul af en sloeg een toonbank kapot en probeerde enkele sieraden te pakken, maar raakte gewond aan zijn hand.
De politie denkt dat de verwonding hen heeft belemmerd in hun daad. De mannen renden hierna naar een witte auto die in de buurt van het kantoor van het ministerie van Financiën geparkeerd stond en vluchtten hiermee weg.
Volgens de verklaringen was Daichineua de bestuurder van de ‘get away car’.
Tijdens de behandeling van de zaak beweerde Stanley dat er niet gesproken kan worden van een overval, omdat hij het wapen niet op een persoon had gericht en omdat er geen geweld was gebruikt om de spullen mee te kunnen nemen.
De rechter achtte echter bewezen dat zij opzettelijk de overval hadden gepleegd en dat ze in het bezit waren van wapens.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -