27 C
Willemstad
• dinsdag 7 december 2021 23:47

Laatste reacties

- Advertentie -

Minder straf dan geëist voor overval Gold 18k

WILLEMSTAD — De negentienjarigen Stanley C. en Daichineua R. en de 34-jarige Raul C. zijn onlangs veroordeeld tot minder celstraf dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist voor de gewapende overval op juwelier/ pandjeshuis Gold18K in de Wolkstraat in Punda op 13 augustus 2012.

De rechter heeft rekening gehouden met de ernst en de aard van het feit, de jonge leeftijd van de twee daders en met hun strafblad.
Stanley en Raul C. kregen vier jaar gevangenisstraf opgelegd, waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar, met begeleiding van de reclassering.
Daichineua werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden waarvan negen maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar.

De officier eiste eerder vijf jaar celstraf voor Stanley C., vier jaar celstraf voor Raul C. en vier jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk en drie jaar proeftijd voor Daichineua R..
De laatste kreeg dezelfde dag ook al vijftien maanden celstraf opgelegd voor de diefstal bij de winkel Baba’s in Otrobanda.

- Advertentie -

De zaak kwam aan het rollen nadat Stanley, een dag na de overval op 14 augustus bij het pandjeshuis in het Dupont Shoppingcenter aan de Rooseveltweg, een gestolen gouden ring wilde verpanden.
De politie werd gebeld en de agenten troffen hem aan op de parkeerplaats.
De ring werd in beslag genomen.
Hierna werd Daichineua op 20 augustus opgepakt op de Brionweg en Raul op 4 september.

Volgens de verklaringen van de mannen voor de rechter, had Stanley een luchtpistool bij zich en Raul een hamer, toen zij het pandjeshuis binnendrongen.
De mannen hadden petten en zonnebrillen op in een poging niet herkend te worden.
Stanley nam de hamer van Raul af en sloeg een toonbank kapot en probeerde enkele sieraden te pakken, maar raakte gewond aan zijn hand.
De politie denkt dat de verwonding hen heeft belemmerd in hun daad. De mannen renden hierna naar een witte auto die in de buurt van het kantoor van het ministerie van Financiën geparkeerd stond en vluchtten hiermee weg.
Volgens de verklaringen was Daichineua de bestuurder van de ‘get away car’.
Tijdens de behandeling van de zaak beweerde Stanley dat er niet gesproken kan worden van een overval, omdat hij het wapen niet op een persoon had gericht en omdat er geen geweld was gebruikt om de spullen mee te kunnen nemen.
De rechter achtte echter bewezen dat zij opzettelijk de overval hadden gepleegd en dat ze in het bezit waren van wapens.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Moordzaak Poentje Castro pro-forma voor de rechter

Na 11 jaar verschijnt er eindelijk een verdachte voor de rechter voor moord op Poentje Castro. De Arubaanse reporter werd in 2010 dood gevonden in zijn huis....

Democracy now! | Tuesday, December 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Amnesty International en VluchtelingenWerk op werkbezoek naar Curaçao en Aruba

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Amnesty International en Vluchtelingenwerk bezoeken volgende week Curaçao en Aruba. Zij voeren dan gesprekken met de autoriteiten, Venezolanen en activisten naar aanleiding van hun...

PBC | Curaçao heeft dringend pro-actief en rules-based toezicht nodig op de financiële sector

Door Servaas Houben en Ronald Ketellapper Financiële instellingen in kleine staten worden vaak niet ‘gecontroleerd’ door onafhankelijke (financiële) media, ratingbureaus en consumentenbescherming organisaties. Toezichthouders moeten daarom een ​​actievere...

PBC | Nieuwe voedselbron voor Caribische koralen ontdekt

Persbureau Curacao In juli van dit jaar zijn op Curaçao drie soorten koralen gespot die salpen verteerden. Ze werden gevonden in de Directeursbaai ten oosten van Willemstad. De...
- Advertentie -