28 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...

ParadiseFM | Curaçao verwelkomde 53.970 verblijfsbezoekers in mei 2024

Het Curaçaose toerismebureau CTB is heel blij met de cijfers van afgelopen maand. In totaal kwamen bijna 54.000 verblijfstoeristen in mei naar ons eiland. Dat is een...

CC | Parliament to discuss Calmes’ proposal to ban same-sex marriage next week

WILLEMSTAD - The amendment proposed by MP Rennox Calmes to the Constitution of Curaçao to prohibit same-sex marriage will be discussed next week in a meeting of...

DH | Ottley to young men: ‘We are becoming our own worst enemy’

PHILIPSBURG--United People’s (UP) party Member of Parliament (MP) Omar Ottley has issued a passionate plea to the young men of St. Maarten, urging them to refrain from...
- Advertisement -spot_img

Minder straf dan geëist voor overval Gold 18k

HomeNieuwsMinder straf dan geëist voor overval Gold 18k

WILLEMSTAD — De negentienjarigen Stanley C. en Daichineua R. en de 34-jarige Raul C. zijn onlangs veroordeeld tot minder celstraf dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist voor de gewapende overval op juwelier/ pandjeshuis Gold18K in de Wolkstraat in Punda op 13 augustus 2012.

De rechter heeft rekening gehouden met de ernst en de aard van het feit, de jonge leeftijd van de twee daders en met hun strafblad.
Stanley en Raul C. kregen vier jaar gevangenisstraf opgelegd, waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar, met begeleiding van de reclassering.
Daichineua werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden waarvan negen maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar.

De officier eiste eerder vijf jaar celstraf voor Stanley C., vier jaar celstraf voor Raul C. en vier jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk en drie jaar proeftijd voor Daichineua R..
De laatste kreeg dezelfde dag ook al vijftien maanden celstraf opgelegd voor de diefstal bij de winkel Baba’s in Otrobanda.

De zaak kwam aan het rollen nadat Stanley, een dag na de overval op 14 augustus bij het pandjeshuis in het Dupont Shoppingcenter aan de Rooseveltweg, een gestolen gouden ring wilde verpanden.
De politie werd gebeld en de agenten troffen hem aan op de parkeerplaats.
De ring werd in beslag genomen.
Hierna werd Daichineua op 20 augustus opgepakt op de Brionweg en Raul op 4 september.

Volgens de verklaringen van de mannen voor de rechter, had Stanley een luchtpistool bij zich en Raul een hamer, toen zij het pandjeshuis binnendrongen.
De mannen hadden petten en zonnebrillen op in een poging niet herkend te worden.
Stanley nam de hamer van Raul af en sloeg een toonbank kapot en probeerde enkele sieraden te pakken, maar raakte gewond aan zijn hand.
De politie denkt dat de verwonding hen heeft belemmerd in hun daad. De mannen renden hierna naar een witte auto die in de buurt van het kantoor van het ministerie van Financiën geparkeerd stond en vluchtten hiermee weg.
Volgens de verklaringen was Daichineua de bestuurder van de ‘get away car’.
Tijdens de behandeling van de zaak beweerde Stanley dat er niet gesproken kan worden van een overval, omdat hij het wapen niet op een persoon had gericht en omdat er geen geweld was gebruikt om de spullen mee te kunnen nemen.
De rechter achtte echter bewezen dat zij opzettelijk de overval hadden gepleegd en dat ze in het bezit waren van wapens.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties