29 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 13:52

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Weinig deelname mannen aan darmkankeronderzoek

- Advertentie -
Darmkanker komt op Curaçao daarom steeds vaker voor bij mannen ouder dan 50 jaar, aldus Pinedo.

Er doen te weinig mannen mee aan het onderzoek naar darmkanker. Dat zei oncoloog Bob Pinedo gisteren in het avondjournaal van TeleCuraçao. Volgens Pinedo stoot de wijze waarop het onderzoek plaatsvindt af.

Daardoor kan er vaak niet op tijd worden ingegrepen. Darmkanker komt op Curaçao daarom steeds vaker voor bij mannen ouder dan 50 jaar, aldus Pinedo.

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. In Nederland krijg je een buisje en een staafje thuis toegestuurd.
  Met dat staafje prik je even in je ontlasting, daarna stop je het staafje in dat buisje en dan stuur je dat op in de meegeleverde verpakking en envelop naar het onderzoekscentrum.
  Binnen 1 week krijg je uitslag thuis toegestuurd.
  Een kind kan de was doen. Komt geen mens, behalve jijzelf, aan te pas. Dus geen heen en weer gereis naar een laboratorium zoals op Curaçao.
  Maar ja, dan moet je wel een uitmuntende , snelle en betrouwbare, postbezorging hebben. En een goed stratenplan en huisnummerstructuur.
  ( het niet hebben hiervan kost heel veel geld door al dat gereis en mogelijk verlies aan werkuren ( lagere productiviteit !). Think about it!
  ( hoeveel bezorgadressen zal de Nederlandse post hebben ( ook in uithoeken!) en hoeveel die van Curaçao?)

 2. Indien het werkelijk een vorm van machogedrag is,is het wel zeer naïef want eenmaal dat het té laat is,is er misschien echt geen ruimte meer voor tranen met tuiten!

 3. “Er doen te weinig mannen mee aan het onderzoek naar darmkanker “. Als Pinedo zijn huiswerk heeft gedaan dan had hij geweten dat voor prostaatonderzoek het zelfde geldt.

  Het heeft te maken met de Macho cultuur, veel mannen gaan ervan uit dat bij darmonderzoek de Oncoloog zijn vinger van achteren naar binnen inbrengt net als de Uroloog bij prostaat onderzoek.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Avondklok naar 11 uur

De avondklok op Curaçao gaat vanaf morgen een uur later in, om elf uur in plaats van om om tien uur. Dat betekent dat de horeca om...

DolfijnFM | Mishandelde man verliest tand

De politie heeft gisteren een man gevonden op straat met bloederige verwondingen, waaronder een verloren tand. Zijn kleren waren gescheurd en zat ook onder het bloed. De...

DolfijnFM | Hoge snelheid en geen riem oorzaak dodelijk ongeluk

De vrouw die dinsdag bij een verkeersongeluk op de kaminda George Willens om het leven kwam droeg geen riem. Dat meldt de politie na onderzoek naar de...

DolfijnFM | 31 gevangenen in de SDKK op Curaçao positief

Ook de gevangenis ontkomt niet aan de gevolgen van de omikron-variant die heerst over Curaçao. Nadat twee weken geleden een drietal gedetineerden in de vrouwenvleugel besmet raakten...

ParadiseFM | “Thuistesten leidt tot onderschatting”; oversterfte door covid-19

“Doordat veel mensen thuis covid-tests doen, lijkt het of het beter gaat met covid”. Dat zegt epidemioloog Izzy Gerstenbluth vandaag tijdens de persconferentie. In de officiele testcijfers...
- Advertentie -
- Advertentie -