30 C
Willemstad
• zondag 26 september 2021 20:14

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Dat meldt het RIVM op haar website.

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden een positieve SARS-CoV-2 testuitslag, waarvan de meerderheid op Curaçao en Aruba. Het aantal ziekenhuisopnames op de eilanden is vooralsnog laag.

Dat meldt het RIVM op haar website.

Op Aruba kregen de afgelopen week 58 personen per 100.000 inwoners een positieve SARS-CoV-2 testuitslag, een stijging ten opzichte van een week eerder (33/100.000 op 15 juli). Er zijn momenteel 4 ziekenhuisopnames, waarvan 2 op de COVID-IC. Kiemsurveillance toont in week 27 wederom gevallen van de deltavariant op het eiland (40%). Ook in de lokale kiemsurveillance zijn meerdere gevallen van de deltavariant gedetecteerd, wijzend op een stijging in de lokale transmissie van deze variant (32% in week 26).

- Advertentie -

Op Bonaire stijgt het aantal SARS-CoV-2 infecties. Afgelopen week kregen 108 personen per 100.000 inwoners een positieve SARS-CoV-2 testuitslag, een verdubbeling ten opzichte van een week eerder (56/100.000 op 12 juli). Het percentage positief geteste personen was afgelopen week 11%. Het eiland signaleert een toename in het aantal importgevallen uit Nederland. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe clusters gemeld, waaronder op scholen en op de werkvloer. De alfavariant was tot voor kort dominant op het eiland (100% in week 26). Uit lokale kiemsurveillance, gebaseerd op PCR-technologie, is de deltavariant gedetecteerd op het eiland (88,2% uit 17 monsters in week 28).

Op Curaçao kregen 310 mensen per 100.000 inwoners een positieve SARS-CoV-2 testuitslag, een alarmerende toename ten opzichte van een week eerder (105/100.000 op 15 juli). De stijging in het aantal nieuwe infecties van de afgelopen dagen is te relateren aan meerdere clusters, waaronder een uitgaansgelegenheid, beachclubs, een studentenhuis en de marinebasis.

In de afgelopen twee weken zijn bijna 50% van de besmettingen in de leeftijdsgroep 19-24 jaar. Dat is een verschuiving t.o.v. eerdere uitbraken; meer jongere personen raken nu besmet. Hiervan is het merendeel niet (volledig) gevaccineerd. Daarnaast is de deltavariant in week 26 gedetecteerd op het eiland. Ook dit eiland ziet een toename in het aantal import gevallen, met name onder reizigers uit Nederland en Cuba. Er is momenteel nog 1 ziekenhuisopname op de COVID-verpleegafdeling.

Op St Maarten kregen afgelopen week 63 personen per 100.000 inwoners een positieve SARS-CoV-2 testuitslag, een stijging ten opzichte van een week eerder (42/100.000 op 15 juli). Er zijn momenteel 2 ziekenhuisopnames, allen op de COVID-verpleegafdeling. Surveillance toont een lagere circulatie van de alfavariant op het eiland (28,6% week 27).

- Advertisement -

Ook de deltavariant lijkt zich nu lokaal te verspreiden (71,4% week 27). De incidentie op het Franse kant van het eiland blijft relatief hoog (144/100.000 inwoners in week 27) en er is een nieuwe cluster op de Franse kant geregistreerd binnen de professionele omgeving.

Op Saba zijn sinds 11 mei 2021 geen actieve SARS-CoV-2 infecties meer gemeld. Op Sint-Eustatius zijn sinds 28 januari 2021 geen nieuwe personen met een positieve SARS-CoV-2 uitslag gemeld.

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

 1. ” Aruba, nos siguiente wave di Covid(19) ta na caminda, maske un gran parti di nos poblacion a vacuna. ”

  Asina e pediatra di Aruba dr Wicha Wever a pone riba su pagina di Facebook diabierna.

  E ta traha den hospital y ta conoce e situacion interno y ta hopi critico riba e situacion for di comienso.

  E pediatra tambe tabatin su mensahe:*“Lastimamente tin mucho hopi hende cu no a vacuna”*

  Wever ta sigui bisa, cu por nifica pe, cu ‘ ta suficiente pa yena Hospital un biaha mas”. Y mas pio, e efecto di esaki. “Si esey pasa, ta medida y lockdown atrobe”.

  https://www.noticiacla.com/news/22968

 2. “Gerekend per hoofd van de bevolking kent Curaçao momenteel het grootste aantal nieuwe besmettingen ter wereld. En de trend is stijgend”. VK.
  Het wordt vervolgd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -