30 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Mededeling(en) Openbaar Ministerie

HomeMediaMededeling(en) Openbaar Ministerie

Openbaar Ministerie

Marinebasis locatie voor zaak Wiels

Willemstad – De tweede pro formazitting in de zaak van de moord op Wiels, wordt op 16 april bij de marinebasis gehouden, zo heeft de Papiamentstalige ochtendkrant Vigilante in haar editie van gisteren gemeld.

Advertentie

Het Openbaar Ministerie en het Hof wilden gisteren geen commentaar op het bericht geven. De Vigilante vermeldde ook een paar alternatieve locaties die uiteindelijk niet geschikt zijn bevonden. Eerst zou de behandeling in de Ansinghstraat plaatsvinden, maar deze plek was ongeschikt vanwege de emotionele herinneringen die het gebouw oproept. (Voorheen werden de Statenvergaderingen daar gehouden, red.). Teatro Luna Blou zou ook overwogen zijn als een alternatieve locatie. Bij de marinebasis biedt de zaal waar de zaak behandeld wordt, ruimte aan 150 mensen. Het voordeel van de zitting bij de marinebasis is dat de locatie permanent goed beveiligd is.

————–
9 jaar geëist voor neersteken vrouw

WILLEMSTAD — Het Openbaar Ministerie eiste onlangs negen jaar gevangenisstraf tegen de man Clifford A., voor het neersteken van de Bonairiaanse vrouw Agnes Ines Nicacia op 27 september vorig jaar.

De vrouw werd die dag op de vloer van het balkon van een woning aan de Coloradoweg in Marchena gevonden met een steekwond in de linkerkant van haar hals. De man werd enkele uren na de moord in dezelfde straat gevonden. Hij ontkende eerst betrokken te zijn geweest bij de moord. Bij de rechter bekende hij echter dat hij ruzie had met de vrouw over geld. Deze heftige ruzie mondde uit in een vechtpartij en tijdens die vechtpartij haalde hij een mes tevoorschijn, waarmee hij de vrouw neerstak. Als het aan het OM ligt, verdwijnt de man voor negen jaar achter de tralies. De rechter neemt over twee weken een beslissing in deze zaak.

————–
Verdachte moord Saliña vrijgelaten

WILLEMSTAD — De 26-jarige voetballer Luigino H., betrokken bij de moord op Guillermo Borrebach in Saliña op 5 maart jl., is inmiddels voorlopig vrijgelaten. Het door het Openbaar Ministerie ingediende dossier mist bepaalde documenten, zoals onder meer de verklaring van de medeverdachte in deze zaak, de 34-jarige voetballer D.C.N. Reden te over voor de rechtercommissaris om de hechtenis van de man te schorsen.

Volgens advocaat Everett Wilsoe hebben deze fouten van het OM een negatieve invloed op het onderzoeksproces. Het OM wil nog niet zeggen of het de bedoeling is om de man weer op te pakken, maar benadrukt wel dat hij verdachte blijft in deze zaak en dus vervolgd zal worden voor zijn betrokkenheid bij de moord. De twee bekende voetballers van voetbalclub Centro Dominguito N. en H. zijn afgelopen 18 maart opgepakt, toen zij op het punt stonden om in te checken voor een vlucht naar Puerto Rico voor een voetbalwedstrijd. Volgens ooggetuigen was H. betrokken bij de vechtpartij in Saliña, maar had hij geen vuurwapen bij zich. De verdachte N. zou de schutter zijn geweest. Een uitgebreid onderzoek moet uitwijzen wie de schutter was en wie de eigenaar is van het gebruikte vuurwapen.

=====================

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties