31 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 14:59

Laatste reacties

- Advertentie -

‘Leugens Marvelyne Wiels ontmaskerd’

marvelyne  en ivar asjes geven 'uitleg' op de persconferentie van 13 november 2013 13
marvelyne en ivar asjes geven ‘uitleg’ op de persconferentie van 13 november 2013

Willemstad – De leugens van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels zijn ontmaskerd, zo stelt parlementariër Amerigó Thodé van oppositiepartij MFK.
Wiels verklaarde op 13 november, in aanwezigheid van premier Asjes, twee door de premier getekende landsbesluiten in haar bezit te hebben voor de aanstelling van personeel dat zij had aangenomen zonder instemming van de ministerraad.

Advertentie

- Advertentie -

Thodé schrijft dat ‘het meest rare in deze zaak is dat Asjes op 13 november het besluit in de ministerraad nam om deze mensen in dienst te nemen. Asjes zat op 13 november naast de Gevolmachtigde minister en hoorde de leugens van de minister aan dat zij twee door de premier getekends landsbesluiten in haar bezit had’.

De premier zei niets erover en corrigeerde de minister ook niet ‘terwijl hij wel degelijk wist dat er geen enkel landsbesluit was en dat Gevolmachtigde minister Wiels loog’. Het MFK-Statenlid schrijft dat parlementariër Davelaar op 17 december van de premier inzage eiste in de landsbesluiten.

,,De premier begon hierop terug te krabbelen en zei dat hij zich niet herinnerde dat er een landsbesluit was, later bleek zelfs dat er helemaal geen landsbesluit was.”

De premier bevestigde later dat er geen landsbesluit was. Asjes deed dat volgens Thodé ‘op het moment dat hij aanvoelde dat het liegen te ver was doorgeschoten en het volk zich afvroeg waarom de aanstelling van personeel zo raar was verlopen’. De premier zou volgens het MFK-lid tijdens een openbare Statenvergadering aan zijn klompen hebben aangevoeld dat de leugens van Wiels niet langer verdedigd kon worden.

Politiek leider Alex Rosaria verklaarde in deze kwestie dat de minister haar excuses moest aanbieden, maar droop daarna af en zei dat hij samen met Statenvoorzitter Franco en de premier alle documenten had ingekeken maar geen bewijzen kon vinden. Thodé stelt dat Rosaria daarvoor een ander standpunt had ingenomen.

- Advertisement -

De MFK-parlementariër citeert uit een mail die Rosaria naar journalist Dick Drayer verzond met de tekst:

,,Ik bood haar aan om schoon schip te maken. Haar fout te erkennen en opnieuw te beginnen. Is niet gebeurd. Ik heb aan het kortste eind getrokken. Ik weet nu wat ik moet doen.”

Binnen de coalitie is alles nu ‘koek en ei omdat dingen verborgen gehouden moeten worden, tegenwoordig geldt het motto van de ene dienst is de andere dienst waard. De coalitie blijft zitten omdat de leden elkaar van alles verschuldigd zijn’.

Voor deze regering telt het welzijn van het volk niet, betoogt Thodé.

,,Het volk moet niet vergeten dat er vanaf 1 januari 2014 meer maatregelen in werking zullen treden. Het welzijn van het volk staat niet meer centraal en is ook niet langer belangrijk.”

Advertentie

Bron: Antilliaans Dagblad

Bronnen

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -