26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Leeflang wil vorming via tv

HomeMediaLeeflang wil vorming via tv

omayraWILLEMSTAD — De overheid moet televisie gaan inzetten om het volk te vormen. Dit voorstel lanceert onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang in een brief aan minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP). Volgens Leeflang is schoolonderwijs onvoldoende gebleken om de bevolking te kunnen vormen.

Advertentie

In haar brief aan Balborda stelt Leeflang, die in het verleden als minister van de Nederlandse Antillen belast was met de portefeuilles van Onderwijs en Volksgezondheid, dat wij in een tijd leven waarin de kenniseconomie overheerst.

Alleen diegenen die over de capaciteit beschikken om kennis te vergaren en te gebruiken, kunnen met succes aan de economie deelnemen”, stelt Leeflang.

Het Statenlid verwijst onder meer naar cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waaruit blijkt dat in de afgelopen tien jaar het opleidingsniveau van de bevolking is gestegen.
Het aantal drop-outs is omlaag gegaan, terwijl het aantal studenten in het voortgezet onderwijs is toegenomen.
Maar Leeflang constateert dat in een kenniseconomie alleen onderwijs niet toereikend is om het volk te vormen.
Er is behoefte aan algemene informatie om de participatie aan de kenniseconomie te bevorderen, aldus het Statenlid.
Deze kennis is ook van belang, geeft zij aan, om de democratische rechtsstaat te helpen bevorderen.
Dit vereist kennis en inzage in het functioneren van instanties zoals het gezamenlijk Hof van Justitie, de gouverneur, de Centrale Bank, overheidsaccountant Soab, de ombudsman, de Algemene Rekenkamer Curaçao en de Staten.
Leeflang ziet een belangrijke rol weggelegd voor de televisie in het proces om de bevolking kennis te laten nemen van het functioneren van de eerder genoemde instanties.
Ze geeft toe dat zendtijd geld kost, maar wijst er ook op dat de overheid als aandeelhouder hierbij met een creatieve oplossing kan komen om de beschikbare informatie op een vriendelijke, artistieke wijze te presenteren.
Het Statenlid denkt hierbij aan een uur zendtijd voor informatieve programma’s ten behoeve van instanties die belangrijk zijn voor het algemeen belang.
In haar brief stelt Leeflang een serie vragen over haar voorstel aan Balborda en vraagt zij of dit in praktijk kan worden gebracht.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties