28 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

CC | Parliament to discuss Calmes’ proposal to ban same-sex marriage next week

HomeLandenCuraçaoCC | Parliament to discuss Calmes' proposal to ban same-sex marriage next...

WILLEMSTAD – The amendment proposed by MP Rennox Calmes to the Constitution of Curaçao to prohibit same-sex marriage will be discussed next week in a meeting of the Central Committee of Parliament.

Calmes aims to allow only marriages between people of the same sex. He considers marriage between a man and a woman a fundamental part of Curaçaoan society. According to him, heterosexual marriage aligns with the island’s norms and values and is crucial for stability and cohesion among people. Previously, the court ruled that excluding same-sex marriage violates the prohibition of discrimination.

The Constitution can only be amended if Parliament approves it for a vote, followed by a two-thirds majority of the MPs in favor of the proposal. The discussion of the amendment in the Central Committee is scheduled for next Wednesday. The meeting will begin at 9:00 AM.

Bron: Curacao Chronicle

Dit artikel is geplaatst in

27 reacties

 1. Partij der IDIOTEN en Nuttelozen. Ik ga stuk. Shushi heeft gekregen wat ze verdiende. Ze had Rennox Calmes natuurlijk ingezet om tribaal stemgedrag in haar voordeel in te zetten, daar ze haar kleurtje niet mee heeft, en over het algemeen uitgekotst wordt door Pedro Pendejo en Najeska sin plaka

 2. Gelegenheid maakt de dief en misdaad kent geen kleur. Dus een non-discussie over wie nu het meest crimineel is is gelijk aan proberen om vredesonderhandelingen te starten met de grote egos die momenteel heersen.

  Het is triest dat aan de waslijst van nepotisme, liegen en bedriegen, stelen, oplichterij, met de Noorderzon vertrokken zijn, fraude en niet deugen weer een zaak toegevoegd kan worden. Het is een feit dat Rennox Calmes niet bijster intelligent is. Kwam niet echt mee op school, opgegroeid in armoede, geen rolmodel in de buurt. Om een centje te verdienen ging de beste man proberen bij het politiekorps te komen, dat mislukte faliekant omdat hij de talen niet spreekt en machtig is, schrijf en lees talent ontbeert en sloom van begrip is. Kan hij niks aan doen, zo is hij geboren. Dan dient zich een kans aan. Via Tante Sushi krijgt hij de kans om tot het roverheid boevennest toe te treden. Niet in Forti, wel in de Sael der Staeten. Als een dief in de nacht vertrekt hij met de enige zetel van de Partij der Idioten en Nuttelozen (in de volksmond bekend onder de naam P.I.N.).

  Inmiddels zit hij al een poosje op het pluche. Waar Juan Modalos en Pedro Pendejo zich elke maand een slag in de rondte werken in de brandende zon voor een schammele salaris, int de beste man aan het einde van de maand een riant inkomen waarbij hij lekker in de airco zit en de ganse wereld afreist op kosten van. Stapelverliefd op vrouwlief regelt hij een baantje voor haar, zodat ze lekker knus de ganse dag in elkaars gezelschap zijn.

  En toch is dit niet voldoende. Het echtpaar Calmes will meer dus wordt er wat gefotoshopt en zie hier de centjes stromen binnen.

  Om toch de schijn op te houden dat hij wat doet, besluit hij om een vraag in te dienen met de strekking “No laga Pindanan kasa ku otro”. Daar wordt nu over gedebateerd. Als hij zodirect een adreswijziging indient tot Kaja Shersh dan gaat hij zeepjes rapen. Benieuwd of als hij vrijkomt hij dan nog zo stellig is.

 3. @Brian S, Touché op “Hypocriet (wit) Links kan er ook wel aan. Het volk waar men op neerkijkt moet worden verplicht om alles groen te doen en alles duurder maar zelf vliegen we de hele wereld rond. ”
  We worden dom gehouden en geregeerd door Millieu Maffia en Psychopaten.
  De vraag is in opdracht van wie?

 4. @ Black bestuur sucks! Curacao is daar het schitterende voorbeeld van.

  Hypocriet (wit) Links kan er ook wel aan. Het volk waar men op neerkijkt moet worden verplicht om alles groen te doen en alles duurder maar zelf vliegen we de hele wereld rond.

 5. @Leon: Reizen was zijn bezigheid. Ging met elke diensreis mee, als eenmansfractie. Volgens mij heeft hij het record van Erdrol Cova bijna verbroken. Hopelijk houden ze voet bij stuk en vliegt hij de staten uit zonder wachtgeld. En wat de vrouw van Calmes betreft, ze zou nog eens 25% op haar laatsgenoten salaris ontvangen. Maar het was niet goed genoeg.

 6. Drechi pa Calmes.

  In een vier vierkante meter cel in Barber.

  Wat een verschil met de VIP room van de airport in Panama, waar Calmes de alcohol rijkelijk liet vloeien.

  Op zijn zoveelste snoepreis naar het parlement voor geestelijk gehandicapten, Parlatino.

  Parlatino was overigens niet genoeg voor Calmes cs. Nee, Curacao moest ook lid worden van het Caricom: weer 5 snoepreizen per jaar erbij. Kassa!

 7. De partner van Cal(imero)mes is al ontslagen bij First Caribbean Bank vanwege de vervalsing van haar salarisstroken.

  Met dit incident wijd bekend komt zij niet snel meer aan de bak.

  Maar hopelijk wel snel in de bak.

 8. @kk niet zozeer zwart bestuur. Probleem is als mensen op iemand stemmen niet vanwege kunde maar omdat die van dezelfde stam, ras of cultuur is.

 9. Steeds vaker blijkt: Black bestuur sucks! Curacao is daar het schitterende voorbeeld van. Met Calmes de lolo van het parlemant, als topvoorbeeld. Pisas is zijn meester, woont zelf lux, in een gated community tussen expats en blanken, maar laat zijn zwarte volk meedogenloos creperen. Proof me wrong!

 10. @Met andere wooden deze lamlul zijn vrouwtje was een simple manusje van alles die dankzij haar incompetente man aan een leuk baantje met dito salaris is gekomen.

  Het probleem was dat mevrouw dus als manusje dus niet zo veel hebben verdiend.. Daarom ging Rennox rommelen met haar payslip.

 11. Off topic maar dit moet gemeld worden: Kijk hoe hongerig de Curacaose man is. Daarom worden ze zo snel in de maling genomen. Denken met hun pik vandaar dat ze Pik Paljas vereren als hun koning. De overheid die zich bezig houd met hoerenlopen en pooier praktijken. Snapt men nu waarom lichtgewichten als Rundox de politiek in kan rommelen?

  https://extra.cw/segun-pisas-mester-habri-un-sentro-di-prostitushon-na-korsou/

  Segun Pisas mester habri un sentro di prostitushon na Kòrsou
  June 28, 2024
  WILLEMSTAD.- Promé minister Gilmar ‘Pik’ Pisas ta kere ku mester bini un sentro di prostitushon na Kòrsou, sea kaminda ántes tabata Campo Alegre òf na un otro sitio. Tambe gobièrnu ta trahando riba un maneho di prostitushon pasobra aktualmente no tin un maneho asina. Durante e “vragenuur” (ora di pregunta) riba kompra di Campo Alegre, Pisas a bisa ku ta hopi petishon e ta haña pa habri Campo Alegre atrobe. “Durante marcha di Seú di kada 10 persona ku a aserká mi, 8 a puntra ki dia Campo Alegre…

 12. What does an investment advisor assistant do?

  Assist Financial Advisor with daily activities, including maintaining calendars, preparing correspondence, and providing friendly, professional customer service. Interact with clients in person and over the phone. Prepare and review new account paperwork.

  Met andere wooden deze lamlul zijn vrouwtje was een simple manusje van alles die dankzij haar incompetente man aan een leuk baantje met dito salaris is gekomen

 13. “Ik denk dat nu 70 procent van de mensen in de overheid daar zitten wegens hun connecties.”

  combinatie van 2 factoren:
  1. connecties
  2. geen bedreiging zijn

  nr 2 is essentieel: als lokale “topper” wil je niet een ethische slimmerik hebben die je voorbijstreeft en je de les gaat lezen maar liever iemand die “onze cultuur kent” en vooral geen reuring veroorzaakt.
  nr 2 verklaart ook waarom veel overheidspersoneel niet competent is: competentie of werkethiek zijn nooit criteria geweest tijdens de werving

 14. @Weet iemand wat mevrouwtje deed bij de bank waarvoor ze werkte? Toiletten schoonmaken of cheques tellen?

  Volgens openbare bronnen is ze een investment advisor associate.

  Ik denk dat dit gedoe met het aanstellen van vrouw, bysides, opa en oma en vriendjes in de overheid moet stoppen. Ik denk dat nu 70 procent van de mensen in de overheid daar zitten wegens hun connecties.

 15. ik hoop dat Calmes een tijdje in een American style gevangenis moet doorbrengen, en dan goed in zijn kontje genomen gaat worden. dan leert hij meteen dat een same sex relatie prima mogelijk is

 16. Wel ja, het de mond vol hebben over de behoeften van de pueblo maar terwijl Calmes al een maandsalaris verdient waarvoor hij als middelmatig politie-agentje 5 maanden voor moest werken zet hij nu ook nog eens met vervalste papieren zijn vrouw op de payroll van de gobiernu.

  Weet iemand wat mevrouwtje deed bij de bank waarvoor ze werkte? Toiletten schoonmaken of cheques tellen?

 17. Een van de problemen met parlementariers als Calmes is dat ze zodra ze in de Staten zitten gaan denken dat ze God zijn.

  Met een CV waarop slechts twee zwemlessen staan melden ze zich bij de airport, om als VIPS langs het gewone volk langs de incheck en security geleid te worden waarna ze zich klem zuipen in de VIP lounge om vervolgens in de businessclass van de blauwe of zilveren vogels nog eens liters alcohol tot zich te nemen.

  En Calmes maakte het helemaal bont door, in Amsterdam geland, niet door rijden naar beroemde verkeersbeurs maar lekker te gaan shoppen in Londen.

 18. Calmes opgepakt vanwege salarisslip gerommel. Ach is er iemand verbaasd? Bosjesmannetjes die de wereld rond reizen op staats kosten en werkelijk niets presteren . Trabao pa Korsou moet zijn Trabao pa famia

 19. Rundox Calmes zou in een beschaafd land nog niet zonder begeleiding hondendrollen mogen rapen, maar op Curacao kan deze laaggeletterde randdebiel op een pluchen stoel zijn rommel uitspuien en duizenden guldens op zijn rekening krijgen. Wie stemt toch op deze onbenullen vraag ik me af. Hopelijk met het kabinet Wilders 1 wordt de apenrots onder curatele geplaatst en zijn we gauw af van dit soort figuren.

  En mensen moeten ophouden met slap te lullen over dat opleiding niet alles is. Gewoon een drempel opbouwen

 20. @Erica:
  Je had gvd gelijk met Calmes! My bad. Ik heb vóór mijn beurt gesproken.
  Ik geef het ruiterlijk toe!!

 21. “Ik zeg niet dat opleiding alles is maar deze grapjassen hebben niet eens een éénmans bedrijf gerund en willen een hoerenkast met 160.000 mensen wat Curacao is, runnen? “Ban serio si swa”.

  hier raakt Lapas wel de kern van het issue. Zou je iemand die je niet eens toevertrouwd een winkel, lagere school, of tweede hands autobedrijf te runnen, wel de verantwoordelijkheid durven te geven van het runnen van een geheel land? Landen als noord korea, turkmenistan laten zien wat er gebeurt als iemand met het verstandelijk vermogen van een 10-jarige dictator wordt in een land

 22. Je hebt zoals gewoonlijk weer voor de volle 100% gelijk.
  En en passant de hele bevolking als hkerentent wegzetten (en ik heb ook bijvoorbeeld wel eens het woord “bosneger” of “apeneiland” en nog wel meer super denigrerende bewoordingen fucking ongestraft voorbij zien komen hier op KKC)
  Maar als ondergetekende iets zegt wat grof in de mond ligt, wordt hij genadeloos neergesabeld. Hmmmm…. En Erica: “Ban serio Swa? Ik zou je zussen onder geen enkele benaming dan ook niet eens aankijken, laat staan in een relatie treden met hun. Zal als ze eender als jij denken vermoedelijk toch nooooooit en never gebeuren ook, want ik ben niet blank.
  Maar je vertelt hier wel, maar je kan me nog meer vertellen.
  Anto en passant: bo por bai e kaminda ajá any time, b’a tende, kabèi di dòlò….

 23. @Drechi pa bosnan Tur, als je deze subjecten blijft verdedigen, zijn we in de aap gelogeerd. Waarom wilt iemand die geen opleiding heeft, geen Engels en Nederlands spreekt in hemelsnaam in de politiek?

  De man is notabene voor de cursus agent 1ste klas gezakt, het zelfde als zijn collega van MAN, Cleopa die bij de douane ook niet in staat was om voor de simpelste cursussen te slagen.

  Ik zeg niet dat opleiding alles is maar deze grapjassen hebben niet eens een éénmans bedrijf gerund en willen een hoerenkast met 160.000 mensen wat Curacao is, runnen? “Ban serio si swa”.

 24. @Erica Clapp Ass,
  Jij hebt vermoedelijk een universitaire opleiding. Je zinspeelt er n.l. op.
  Maar… Laten wij met z’n tweetjes mekaar geen mietje noemen: Lang niet iedereen haar vader likte op het werk omhoog, en trapte omlaag voor een goed salaris.
  En lang niet alle dochters van zulke vaders lagen op hun rug in de lerarenkamer voor een magere zes bij de schoolonderzoeken.
  De vader en de zussen van Calmes deden dat n.l. niet.
  ZIJN vader had vermoedelijk GEEN GELD voor een opleiding voorbij klas 6…
  Snap je?

 25. Laten we elkaar geen Mietje noemen, Calmes is iemand met amper zes klassen lagere school. Het zal niemand verbazen als Calmes zelf een homo is die niet uit de kast durft te komen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties