27 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Kort Lokaal Nieuws

HomeMediaKort Lokaal Nieuws

kortjes
Werknemers Post nv thuis om drugs

Willemstad – Een paar medewerkers van Post nv zitten met verplicht verlof thuis lopende het onderzoek naar hun deelname aan de verzending van drugs via het werk.
Dat meldde de Extra in haar editie van gisteren. De drugs zou via pakketpost zijn verzonden. De medewerkers zouden al een paar weken thuis zitten. Een van de verdachten is een ex-politieagent.

PAR wil update voortgang Isla

Willemstad – In een brief aan premier Ivar Asjes (PS) heeft PAR-Statenlid Zita Jesus-Leito gevraagd hoe het staat met de onderhandelingen over de Islaraffinaderij.

Jesus-Leito verwijst hierbij naar een motie die op 22 augustus in de Staten is aangenomen en waarin de regering wordt gesommeerd elke drie maanden een update te geven over de voortgang van de onderhandelingen rond de raffinaderij, waarvan in 2019 het contract met het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA afloopt. Jesus-Leito wil weten hoe ver het team is dat werkt aan de modernisering van de Isla en hoe ver het staat met de onderhandelingen.

————
Jonckheer wederom voorzitter van KvK

Willemstad – Tijdens de eerste vergadering van 2014 van het bestuur van de Kamer van Koophandel zijn Billy Jonckheer en Marcos Cova op unanieme wijze tot respectievelijk voorzitter en vicevoorzitter voor het jaar 2014 verkozen. Dat heeft de KvK gisteren bekendgemaakt.

De KvK bestaat in 2014, behalve uit Jonckheer en Cova, verder uit: Sita Finessi-Kimatrai, Jeannette Hooi-Bonet, Arthur Rosaria, Bryan Irausquin, Rudolph Haseth, Michael Marugg en Vanky Moreno. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de KvK op 23 januari zal de voorzitter een korte evaluatie geven van de economische ontwikkelingen in 2013 en vooruitblikken op de ontwikkelingen in 2014.

————
Soft opening KH Hotel

Willemstad – Kura Hulanda Hotel & Spa, GHL Hotel, nu onder het management van GHL Hoteles, zal waarschijnlijk eind deze week nog de soft opening vieren. Dat heeft Jeanette Bonet van het managementteam van zowel Kura Hulanda Hotel te Otrobanda als Kura Hulanda Lodge te Westpunt, tegenover deze krant bevestigd.

Kura Hulanda Lodge is sinds 15 december 2013 weer operationeel. Bij de soft opening van het hotel, gevestigd in hartje Otrobanda, zullen niet alle diensten meteen beschikbaar zijn voor de klanten, zo laat Bonet desgevraagd weten. ,,We zullen zeker in het begin te maken krijgen met gelimiteerde diensten”, zo laat Bonet weten. ,,De hotelkamers zullen beschikbaar zijn en het Jacob-restaurant, het Museum- café en Conferentie Center.”

———–
Ombudsman binnen budget

Willemstad – De Ombudsman geeft in het jaarverslag 2012 aan dat het instituut in eerste instantie door de overheid een bedrag 1.235.715 gulden toegekend was.
,,Dit bedrag is daarna met 56.082 gulden gekort, zodat het totale bedrag op 1.179.633 is uitgekomen”, aldus de Ombudsman.

De uitgaven komen uit op een totaal van 934.389 gulden, waarmee de Ombudsman nog binnen de begroting is gebleven. In het verslagjaar is het project Versterking Communicatie Ombudsman dat bij Uitvoeringsorganisatie Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen (Usona) is ingediend en goedgekeurd. Door Usona is in dit kader een geldbedrag van 162.000 gulden ter beschikking gesteld. In het verslagjaar is een aanvang gemaakt met het aangaan van de verschillende verplichtingen die uit dit project voortvloeien.

————
Identiteit lijk Playa Kanoa nog onbekend

Willemstad – De identiteit van het lijk dat medio december 2013 opgerold in een stuk plastic in de mondi nabij Playa Kanoa is gevonden, is nog steeds niet bekend. Dat heeft Norman Serphos, de woordvoerder van het Openbaar Ministerie, gisteren tegenover deze krant bekendgemaakt. Volgens Serphos is er een monster gestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) om zo de identiteit van het slachtoffer te kunnen vaststellen, maar hier is nog geen resultaat van. ,,Dat kan wel even duren”, zo laat de woordvoerder van het OM weten. Ook de doodsoorzaak is vooralsnog onbekend.

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties