30 C
Willemstad
• zaterdag 23 september 2023

PBC | Postuum erepenning voor Jan Zwartendijk: de man die duizenden joodse levens redde met Curaçaose visa

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Demissionair premier Mark Rutte heeft afgelopen donderdag een erepenning voor Menslievend Hulpbetoon in goud uitgereikt aan de nabestaanden van Jan Zwartendijk. Zwartendijk, voormalig Philips-directeur...

PBC | Afvalkoningin Frouwkje Smit maakt Haute Couture uit Nederlands en Curaçaos’ afval

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Kunstenaar Frouwkje Smit transformeert weggegooid afval in koninklijke Haute Couture. Als de Afvalkoningin gebruikt ze versleten paraplu’s, plastic zakken en meer om niet alleen...

ParadiseFM | Curaçao gezakt op Fifa ranglijst

Het Curaçaos voetbalelftal is gezakt op de Fifa ranking. Daar staat het nu op de 90e plaats. De selectie van interim-bondscoach verloor deze maand nog twee wedstrijden...

ParadiseFM | Kunneman weg bij VanEps

De bekende advocaat Frank Kunneman is zijn eigen kantoor begonnen. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Kunneman is na bijna een kwart eeuw niet langer werkzaam bij VanEps....

NTR | Jongeren helpen mee met koraalherstel

  Melissa Stamper Fundacion Parke Nacional Aruba (FPNA) wil het koraal op Aruba herstellen. Hiervoor worden de komende tijd 400 kunstrifstructuren in beschermde mariene gebieden geplaatst om meer onderwaterleven...

CC | Public Prosecution Service confirms ongoing criminal investigation into Ennia

WILLEMSTAD - The Public Prosecution Service has initiated a criminal investigation into the insurance company Ennia and individuals affiliated with Ennia. The report filed by the Central Bank...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Whiteman in de race

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Whiteman in de race
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Ik kon maandagochtend mijn lachen niet inhouden toen ik in uw artikel las dat ‘Whiteman in de race is voor het leiderschap PS’. Ik moet het ze nageven: ze zijn goed in het bespelen van onderbuikgevoelens.

Vanaf 2010 en erna heeft deze partij niets maar dan ook niets gedaan aan de armoede of aan de een vierde van hen die al jaren onder de armoedegrens overeind moeten zien te blijven. Laten we vooral niet vergeten dat onder het ‘leiderschap’ van Ben Whiteman de vriendjespolitiek, welke in 2010 extra groots in gang werd gezet – denk bijvoorbeeld maar even aan de schandelijke capriolen van Marvelyne Wiels, waarbij niet werd ingegrepen – gewoon doorging. Het benoemen van onbekwame vriendjes op posten, denk aan opvolger van Whiteman op Volksgezondheid, Siegfried Victorina, die er altijd uitzag als ‘wat doe ik hier?’.

Vraag: heeft Whiteman als huisarts ooit iets gedaan met betrekking tot de uitstoot van de Isla? Ergo, hij gaf aan dat hij ‘zonder de Isla niet had kunnen studeren’ en zei zelfs ‘niet op de hoogte te zijn van een mogelijke stijging van de uitstoot’(!).

Grote subsidies die aan bepaalde projecten werden toegekend, het kon allemaal niet op. Financieel wanbeheer leidde ertoe dat de gezonde startpositie waar op 10 oktober 2010 sprake van was, jarenlang doorging met steeds verder toenemende tekorten. Daar lijdt het land nu nog steeds onder.
Mijn advies aan Whiteman, Jaime Córdoba c.s.: hou ermee op. Genoeg is genoeg.

Josef Martina, Curaçao<

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Weer een ingezonden stuk van lik mijn vessie.

  Gewoonweg een hater die wederom de ruimte krijgt om de oeroude klaagzang aan de man te brengen.

 2. M,i, hoeft Whiteman niet de politiek in te gaan om over de Guangdong Zhenrong deal. te spreken.
  Een parlementaire enquete zou het middel kunen zijn om Whiteman en de rest van die bedriegers de ‘waarheid’ te kunnen laten vertellen.

  @J. Martina
  Prima verwoordt artikel. Kudos. Uitstekend dat de KKC altijd de stukken overneemt uit het AD.

 3. Josef heeft gelijk, Whiteman die Fraudelyne Wiels schandelijk de hand bovern het hoofd hield heeft in de politiek niets meer te zoeken.

  Laat hem oprotten naar Thailand, naar zijn vriendinnetje Alexandra Roasaria (PAIS).

 4. Weet je Jozef, dit is niets nieuws in de Curaçaose politieke arena (ik denk dat je dat beter dan mij weet). Vriendjespolitiek bestond toen, nu en zal altijd blijven bestaan. Sterker nog, dit fenomeen is wereldwijd. In tegenstelling tot jou wil ik wel dat dhr. Whiteman terugkomt in de politiek, zodat wij kunnen eindelijk erachter kunnen komen waarom het mis ging met de Guangdong Zhenrong deal.

  Selectieve verontwaardiging is de reden waarom het economisch, sociaal en politiek slecht gaat op Curaçao. Jaren hebben wij (inclusief mij) de status quo onder leiding van PAR vertrouwd en beschermd, omdat wij bang waren voor nieuwkomers. De bangmakerij tactieken van de gevestigde orde (aka the Establishment) heeft helaas altijd gewerkt. Volgens mij zijn ze ook blij dat Helmien weg is, want nu kunnen ze probleemloos manipuleren. Kijk naar het cijfers van Curaçao en vraag jezelf eens goed af Jozef: wat heeft de status quo voor Curaçao betekent? Terecht heb je Victorina genoemd, maar verdienen wij ministers zoals Alcala-Walle en Zita-Leito?

  P.S.: ik ben geen fan van Schotte, Mozes, Amparo en Cordoba!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties