28 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 03:30

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Weer doden in het verkeer

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord.

We gaan gewoon door elke dag opnieuw met het onveilige verkeer. In het regeerprogramma 2017-2021 hebben we het voornemen opgeschreven dat deze regering er naar streeft om Curaçao in 2030 in de top 10 landen met het meest veilige verkeerssysteem ter wereld te laten behoren!

- Advertentie -

We houden elk jaar opnieuw een verkeersveiligheidweek, de laatste augustus 2018. In de persconferentie erna vertellen we wat we allemaal gaan aanpakken, maar het zijn ondertussen sprookjes geworden. Voor mij krijgt deze regering een brevet van onvermogen hierover. Er gebeurt wel wat maar niet echt iets structureel om het tij te keren.

De ongevallen getallen blijven precies hetzelfde. Het dodelijk ongeval van afgelopen vrijdag laat precies zien dat we het erg vinden dat een negentienjarige moeder met haar baby het leven moet laten. Maar dat gebeurde een paar jaar geleden ook met drie doden iets verderop op dezelfde weg. Onze wegcultuur moet echt veranderen en daar zit het grootste probleem. Ook een versleten zebrapad is een onderdeel van de cultuur.

Boven op elkaar rijden en inhalen en te hard rijden is een onderdeel van de cultuur. Borden van 50 km/uur die we niet eens zien bij Promenade is ook een onderdeel. Het niet nakomen van het voornemen in het regeerprogramma is het grootste probleem met onze cultuur.

Inschakelen van een TNO om te helpen is een doekje voor het bloeden maar helpt helemaal niets om deze cultuur om te draaien. Ik heb het al eerder gezegd: Minister president trek dit naar u toe en schakel ondergetekende in om u te helpen hiermee.

- Advertisement -

Henk Pasman,
Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Schaf de ministerpost van verkeer maar af en investeer het uitgespaarde ministersalaris in het verbeteren van de weg cultuur.

  Krijgen we tenminste nog wat terug voor het ministersalaris, want van deze banariana republiek minister hoeven we niets te verwachten.

 2. @CR en Hans:
  Wat heeft het onderstand trekken nu in Hemelsnaam met verkeersveiligheid te maken? Ligt het aan MIJ????
  You guys defeat the whole purpose of Mr. Pasman’s contribution with your stupidity..

 3. Eens met Beflapas, bij wijze van uitzondering.

  Maar… ‘Binnenkort komt een collega van mij’? Dacht dat je onderstand trok, Beflapas.

  Als je liegt moet je wel je leugens onthouden.

 4. Niet alleen versleten zebrapadden maar op veel plaatsen zijn ook versleten haaientanden op de weg dus er wordt geen voorrang verleend, het is gewoon een kwestie van voorrang nemen.

  Het blijkt ook simpelweg dat bijna geen rekening met voetgangers wordt gehouden bij het aanleggen van wegen.

  Binnenkort komt een collega van mij uit Nederland zijn huwelijk hier vieren en ze zijn van plan een auto te huren. Dios spar hende.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -