27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

INGEZONDEN : Open brief aan minister-president Rutte

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we ” JACK RASMIJN ” aan het woord…………..

- Advertentie -

Excellentie,

Ieder land heeft in zijn bevolking mensen van goede wil en mensen die niet deugen.
Maar dat impliceert niet dat een totale bevolking niet deugt.

Dat er in de media hier bepaalde groepen zijn die er alleen op uit zijn om de slechte kanten van de Caribische landen van ons Koninkrijk te belichten is bekend.
Onze Nederlandse bevolking in Europa is niet achterlijk en weet de inhoud daarvan op zijn waarde te schatten.
Want een hoop van die onzinnige en negatieve gedachten zijn gebaseerd op ‘aannames’ en vooroordelen over de bevolking en situatie op de eilanden.

Wanneer je de statuten van het Koninkrijk erop naleest zul je zien dat een land nooit uit het Koninkrijk gezet kan worden, het kan alleen zelf besluiten om eruit te stappen.

Nadat de Spanjaarden en Nederlanders de oorspronkelijke bewoners (Indianen) grotendeels hadden vermoord of gedeporteerd, werd Curaçao een voornamelijk ‘blank’ eiland.
Pas toen Nederland zich met de slavenhandel ging bezighouden en er slaven op het eiland achterbleven, werd Curaçao ‘gekleurd’.
Uit historisch oogpunt hebben Nederlanders dus meer recht op Curaçao dan de huidige burgers van Curaçao want het was oorspronkelijk gewoon Nederlands.
Maar gelukkig denken we in deze tijd niet meer zo.
Als de burgers van Curaçao (Yu’ di Kòrsou) onder Venezolaanse vlag willen leven, moeten ze vooral uit het Koninkrijk treden.
Waarom de Venezolaanse rechtsorde?
Dat staat in de Grondwet van 1999 van de Bolivariaanse Republiek van Venezuela in artikel 11, 13 en 14, welke ook geratificeerd is bij de UN en waar Nederland geen bezwaren tegen heeft geuit.
Ook bij het verdrag van 4 juni jongstleden in Caracas, waarbij de Arubaanse regering aan de Venezolaanse regering verzocht heeft om deze artikelen uit hun grondwet te verwijderen, bleven de Venezolanen bij hun standpunt dat in het verleden weliswaar van Venezolaanse zijde uitspraken zijn gedaan over een ‘hereniging’, maar deze werden ook weer afgewisseld met uitspraken dat de eilanden met rust gelaten zouden worden zolang de eilanden onderdeel uit zouden blijven maken van het Koninkrijk.

In ons Nederland wonen heden zo’n 300.000 burgers (2e, 3e en verdere generaties niet meegerekend ) afkomstig van onze eilanden uit de Cariben, die bij geboorterecht Nederlandse staatsburgers zijn en waarvan u, Excellentie, ook hun minister-president bent.
Kunt u zich voorstellen hoe zij zich als een rechteloos wegwerpartikel verweesd voelen, vooral als hun minister-president zelf hieraan inhoud geeft?

De Nederlandse wegwerpmentaliteit laat zich gelden.
Brengt het niets op?
Weg ermee.

Is het bewerkelijk?
Weg ermee.

Begrijpen we het niet?
Weg ermee.

Kost het iets?
Weg ermee.

Is het verder weg?
Weg ermee.

Doet het niet wat wij willen?
Weg ermee.

Zo kleedt dit land zichzelf uit.
Die wegwerpmentaliteit vernauwt het blikveld, het verstand, het begrip, het inzicht, de visie, de aanpak.
Dit land valt stil, is gaan navelstaren en verliest aan moraal.
En het moreel.
Er sluipt onverschilligheid in en de gevolgen laten zich raden.

Excellentie, het zou u sieren gelijk een minister-president om aan de bevolking uit te leggen wat u wel en niet verklaard heeft aan de media en wat u daarmede beoogd heeft.

Met vriendelijke groeten van een Arubaan, vanaf 1959 woonachtig in dit land, die 43 jaren aaneengesloten hier gewerkt heeft en nu hier met pensioen is.

JACK RASMIJN
Nederland

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Vele politieke partijen op Curacao en St Maarten hebben volledige zelfstandigheid en uitstappen uit het Koninkrijk hoog in het vaandel staan.Als Nederland dan zegt dat zij daar geen enkel probleem mee heeft dan is het huis ,op deze eilanden, te klein. Er wordt te pas en te onpas gestrooid met de woorden “racistisch Nederland”. Tsja, dat is een uitdrukking die altijd wel indruk maakt ook al slaat het soms nergens op. Maar mijn vraag: als de eilanden NU nog niet het Koninkrijk willen verlaten omdat ze er nog niet klaar voor zijn, wat verwachten Curacao en St Maarten dan in de tussentijd aan activiteiten van dat “racistische Nederland”?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -