Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.
Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord.
Gelezen onderzoek door Jessica Smits (geschiedkundige) en het stuk hierover van Michael Newton, dan komen bij mij de vol- gende vragen op. Mij staat bij dat ook de treksterkte van de geleverde trekstangen is onderzocht en dat deze aan de minimum- eis zat, dit, gekoppeld aan de verzwakking door het lassen, is de oorzaak geweest van het begeven van een aantal van deze trekstangen met als gevolg het neerstorten van de brug.
Vraag is: zijn alle reeds geleverde trekstangen voor de Otrabanda-kant vervangen door nieuwe? Grote onbeantwoorde vraag is echter: als je niet mag puntlassen op deze trekstangen voor de bevestiging waar- om is dit dan wel gedaan? Degene die hier- voor gekozen heeft, wist blijkbaar niet dat dit ten enenmale niet is toegestaan en wist blijkbaar ook niet de juiste procedure voor de bevestiging van de trekstangen. Ik lees dan dat de schuldvraag niet is uitgezocht? Waarom? De directievoering van het project lag volgens mij bij Rijkswaterstaat.
Ik lees dat de montage van de brug werd uitgevoerd door de Curacaosche Dokmaatschappij en het Schelde Montagebedrijf, onder toeziend oog van DOW en Rijkswaterstaat. Een dergelijke brug bouw je maar één keer op dit eiland. Als ik dan lees onder toeziend lokaal Dokmaatschappij en DOW en niet lees onder hoofdverantwoordelijke Rijkswaterstaat, dan vraagt dit om problemen bij een dergelijk specialistisch brugproject.
Waarom is de schuldvraag niet verder onderzocht, uiteindelijk hebben we daar meer aan voor de toekomst dan het gegeven dat er niet gelast mocht worden. Komt bij mij de vraag op over de bouw van het nieuwe ziekenhuis en alles wat we daar meemaken. Ik lees ook nog niet of de vloeren van dit ziekenhuis wel of niet gestort zijn op de nieuwe manier waardoor het in aanbouw zijnde gebouw in Nederland is ingestort en men alle dergelijke vloeren controleert.
Dit soort grote projecten vraagt een goede specialistische directievoering ter voorkoming van veiligheidsproblemen en te hoge kosten, als dit niet gebeurt en te veel geld hebben we niet. Dit ziekenhuis kost veel meer dan nodig was geweest.
Henk Pasman,
Curacao
Volgens mij ligt het aan de wet van de zwaartekracht.
Dat wetsvoorstel had nooit door het parlement mogen komen.