31 C
Willemstad
• dinsdag 28 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Lichtveld verleert het niet en zijn verdere onbelang voor KFO

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Lichtveld verleert het niet en zijn verdere onbelang voor KFO
Lionstone heeft Chester Peterson ingeschakeld | Foto Persbureau Curacao
S&P advocaat Chester Peterson (KFO) | Foto Persbureau Curacao

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Chester Peterson (KFO) aan het woord

Lichtveld verkijkt zich waar hij meent dat op de mens de plicht rust om tirannie en onderdrukking te aanvaarden. Integendeel, de geschiedenis van de mens leert anders en dit heeft ook bevestiging gekregen in verschillende belangrijke oonvenanten van mensen. Bijvoorbeeld de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens waarin is vastgelegd dat de erkenning van de inherente waardigheid, gelijkheid en onvervreemdbare rechten van alle leden van de mensengemeenschap grondslag is voor het bestaan van vrijheid, gerechtigheid en vrede, die dus niet aan elkaar gelijk zijn.

Lichtveld en zijn gelijkgezinden moeten dus vrijheid en vrede niet met elkaar verwarren en goed beseffen dat er zonder gelijkheid geen vrede kan bestaan. Simpel as that!

Overigens is dit gemeengoed in ook de ‘vaderlandse geschiedenis’ van Lichtveld. Bij de Unie van Utrecht van 1579 al was beslist dat men zich gezamenlijk zou inzetten om de Spanjaarden het land uit te jagen en vond dit bevestiging in het Plakkaat Van Verlatinghe, de Nederlandse onafhankelijkheidsverklaring van 1581, ongeveer vijftig jaar voordat de koloniale bezetting van Curacao en de slavernij van Nederland aanvingen, meldde a1 het hier bedoelde algemene beginsel dat een ‘Prince van den lande (…) hooft over zijne ondersaten is, om deselve te bewaren ende beschermen van alle ongelijk’ en ‘dat d’ondersaten niet en sijn tot behoef van den Prince om hem in alles wat hy beveelt (…), recht of onrecht (…), onderdanig te wesen en als slaven te dienen’ en dat ‘so wanneer hy sulx niet (…) doet (…) moet ghehouden worden niet als Prince, maer als een tyran ende voor sulx nae recht ende redene magh (…) van zijne ondersaten (…) voor egheen Prince meer bekent, maer verlaeten’.

Dus laat het goed voor Lichtveld tussen de oren geknoopt zijn dat KFO hoog in haar vaandel heeft: ‘nos bida (…) ta poko pa duna nos pais, luchando uní pa libertat’. Erg vreemd kunnen de uitlatingen van Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO) dus niet voorkomen.

Nu nog het onbelang van Lichtveld. Bij de laatstgehouden verkiezing voor de Staten stond Lichtveld als kandidaat op de lijst van de PAR, die de rol van de Graaf van Rennenberg in de vaderlandse geschiedenis van Lichtveld in onze nationale bevrijdingsgeschiedenis vervult en heeft hij een te verwaarlozen aantal stemmen gehaald. Niet belangwekkend dus. Lichtveld is van beroep jurist en werd in 2004 veroordeeld voor valsheid in geschrifte om het jatten van gemeenschapsgeld te faciliteren.

Nu verdedigt hij dat zijn kornuiten van de PAR, onder leiding van Ersilia de Lannoy, samen met Suzy Camelia—Römer en Emsley Tromp, een criminele bende dus, publieke gelden mochten verduisteren, dit is het buiten de begroting van Curacao om zonder instemming van de Staten aanwenden van publieke middelen om hun persoonlijke visie in de Si i N0 te propageren. Hij verleert het dus niet deze crimineel, waar KFO verder geen aandacht aan zal besteden.

CHESTER PETERSON (KFO),

Curacao

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. @Pukkie
  Echter in ‘de veroverde kolonie” Curacao werden de slaven ontmenselijkt. Het werden ‘untermenschen’ waarop, voorheen ongekende wreedheden, systematisch werden toegepast.

 2. De waarheid is natuurlijk nooit leuk om onder ogen te zien. Maar wel vreemd eigenlijk dat een advocat zich via een blog meent te moeten verweren.

 3. ….Plakkaat Van Verlatinghe, de Nederlandse onafhankelijkheidsverklaring van 1581, ongeveer vijftig jaar voordat de koloniale bezetting van Curacao en de slavernij van Nederland aanvingen….
  …..tot behoef van den Prince om hem in alles wat hy beveelt (…), recht of onrecht (…), onderdanig te wesen en als slaven te dienen’ …….
  Waarmee onze meester onbedoeld bewijst dat slavernij in die tijd ook in Nederland voorkomt, zeker 50 jaar voordat die in Curacao begint.
  Slaven, dat waren de onderhorigen en de simpele landslieden die voor een deel van de oogst zwaar werk leverden en onderdanig waren aan hun heer.
  Een ook nog eens allemaal blank en van Nederlandse oorsprong.
  Overigens : koloniale bezetting werd in de tijd “verovering” genoemd.
  Er was nog geen kolonie om te bezetten.

 4. Tja, Corallo has left the building. Dus logisch genoeg dat de clown, ten einde raad, niet meer van het lachen omvalt, maar nu z’n eigen angst van repliek dient.

 5. Deze zogenaamde advocaten hebben schijnbaar grote belangen bij de gok maffia.
  ze willen dit eiland van het koninkrijk af hebben, zodat de maffia de grote kolonisator van Curacao kan gaan worden.
  maar gelukkig zijn er op dit eiland nog krachten werkzaam die dit hebben kunnen verhinderen.
  in 2010 ging het mis toen heeft de maffia de marionte Schotte naar voren geschoven met miljoenen, heeft deze veel stemmen kunnen kopen en heeft 2 jaar dit eiland in zijn macht gehad. en heeft veel geld kunnen roven in het belang van de gokmaffia.
  deze pepie en kokkie zijn uitgekotst en zullen nooit meer een fatsoenlijke client krijgen.
  Alleen de maffia, waar ze steeds weer de rechtzaak zullen verliezen.

 6. Waar blijft peppie en kokkie en de andere rat advocaat mr.spong van Raak
  mocht corallo geen mafia baas noemen hallo hoor ik het goed?
  Waarom hebben ze hem nu eindelijk gearresteerd?

 7. Ach, het feit dat de ratvocaten Peppie en Kokkie zich affilieren met mafia partij MFK, waarvan de twee grootste sponsors (Corallo en dos Santos) gevangen zitten of veroordeeld zijn en drie van de vier fractieleden strafbladen hebben, zeg meer dan genoeg over hen.

  Terecht dat Navarro de MFK en hun aanhangers de sushibak van de samenleving noemde.

  Laat ze maar lullen.

 8. En zoals gewoonlijk gaat KFO niet in op de argumentatie, dit antwoord valt dus onder de noemer afleiding en meer niet. Verwijzen naar de universele verklaring betreffende de rechten van de mens en de spaanse bezetting in delen van het koninkrijk snijden geen hout, het zijn goedkope en niet ter zake doende argumenten, aangezien indien men nu bijvoorbeeld bij een klacht indienen, omdat men vindt dat zijn rechten zijn geschaad, absoluut nul op het rekest krijgt. KFO weet dat dus sarren ze de boel maar op om zo hun zin te kunnen krijgen om hun criminele sponsors te pleasen. Het gaat ze ook niet om “vrijheid” het gaat ze om macht en meer niet. Een soort macht die de universele rechten van de mens nog nooit iets goeds heeft gebracht.

 9. Een rat in het nauw maakt rare sprongen, leg er Maar een avd Knoop in!!!! De geld voor schieter, bick boy Corralo zit vast nu gerrit de RAAF nog. !

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties