33 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

NRC | Johannes Vermeer Prijs voor zangeres Tania Kross: ‘Ik droom van een schouwburg op Curaçao’

Mischa Spel Highlight: Zangeres Tania Kross (47) is de winnares van de Johannes Vermeeprijs, de grootste en belangrijkste staatsprijs voor de kunsten. „Waarom zou ik alleen optreden voor een...

NU | Curaçao koopt beroemd bordeel zelf op, opbrengst is voor bestrijden criminaliteit

De regering van Curaçao heeft het openluchtbordeel Campo Alegre gekocht voor acht miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 4,2 miljoen euro). Het geld gaat naar een fonds waarmee criminaliteit op...

Democracy now! | Dinsday, September 26, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | Bouwexperts van Defensie oefenen op Curaçao en Aruba

Bouwexperts van de Koninklijke Landmacht zijn gisteren begonnen met een oefening op Curaçao en Aruba. De eenheid gaat in opdracht van Carmabi aan de slag bij Shete...

Extra | Journaal 26 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Samenwerking tussen CPA en N.V. Havenbeheer Suriname

Curaçao Ports Authority en N.V. Havenbeheer Suriname gaan samenwerken in de havenbusiness. Ze willen samenwerken op het gebied van vrachtvervoer, infrastructuur, cruiseschepen en scheepvaartdiensten, vooral voor olie-...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Krampachtige glimlach

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Krampachtige glimlach
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Op pagina 6 van het Antilliaans Dagblad ‘Staten verbijsterd over rol van Cft’. Zoals zo vaak moet ik wel glimlachen alhoewel de glimlach steeds krampachtiger geworden is.

,,We kunnen ons nog wel afvragen of we nog wel willen werken met het Cft”, aldus Yaël Plet. Het wordt nu tijd voor een eigen begrotingskamer. Glimlach verkrampt, want laten we nu wel wezen mijnheer Plat, u heeft met zijn allen jaar in jaar uit nou zonder te overdrijven er niets van terecht gebracht. Dan de van partij naar partij springende Charles Cooper, MFK inmiddels, ‘de Nederlanders geven ons een schop in het gezicht want vergeet niet dat Nederland geld verdiend met de rente’.

Nu word ik toch echt krampachtiger. Zonder Nederland te willen verdedigen hoor, moet mij toch van het hart dat bijvoorbeeld het ziekenhuis oorspronkelijk zo’n 200 miljoen euro zou kosten; dat werden er 100 miljoen meer en Nederland de eerste 200 miljoen euro via een obligatielening tegen gunstige voorwaarden leende aan Curaçao. Die obligatielening met een uiterst lage rente van zo’n 2,9 procent, dit in plaats van 70 procent overheid en 30 procent commercieel, zoals eerst de bedoeling was. Dat scheelt even zo’n twee procentpunten.

Ik wil toch Cooper verzoeken geen ‘fake’- berichten de wereld in te sturen. Er zijn namelijk altijd mensen die een goed geheugen hebben! Dan mijnheer Renfred Rojer die een brief aan Willem- Alexander wil schrijven, nou succes hoor. Als laatste de twee dames ‘Constancia’, en Moses.

Echt mijn glimlach is nu helemaal weg. U heeft als regering en Staten niets gedaan om op enige wijze de sociaaleconomische problemen op het eiland te verbeteren. Ergo, sinds 2018 is het aantal baanlozen plus het aantal mensen wat onder de armoedegrens moet zien te overleven, alleen maar toegenomen. En kijk nu eens met deze crisis. Op niets voorbereid, geen enkel scenario.

Waar hebben we een crisisbeheersing/ rampenbestrijding voor? Opheffen zou ik zeggen of anders capabele mensen op die plek. Verder heeft u het lef gehad een bedrijf als Insel air met tientallen miljoenen aan belastinggeld te steunen, wetende dat het een aflopende zaak was. En nu wordt alles voor het gemak op de crisis in Venezuela gegooid.

Maar vergeet niet dat vóór de Venezuelacrisis het al een financiële rommel was. Kortom, geeft u nu een keer toe dat geen van u allen in staat is een land te leiden, u mist leiderschap zeker in tijd van een crisis. Over de overheids-nv-betalingen wil ik het niet eens meer hebben. U heeft zich allemaal volstrekt belachelijk gemaakt.

Josef Martina,
Curaçao

4 reacties

 1. Sprinkhaan cooper mfk, zelf partij oprichten, 35 stemmen, dus noppes. Springt als ‘t iets wil met grootste gemak over naar ps of mp, als hij maar in ‘t geniep door kan blijven gappen. Zelf en nazaat geprofiteerd van nederland, moet helemaal niet willen van makambas.

 2. …..”,We kunnen ons nog wel afvragen of we nog wel willen werken met het Cft”, aldus Yaël Plet. Het wordt nu tijd voor een eigen begrotingskamer”…….

  Eigen begrotingskamer?
  Serieus?

  Zeker zodat meneer Yaël Plet goed kan vissen in het troebele water, met zijn sponsoren.

  Het zijn figuren als deze Yael met populistische, maar vooral stupide -“nos mes hende tin ku kontrolá nos” uitlatingen-, die dit eiland nog verder het moeras intrekken nog dieper dan Haïti.

  Er is een soort “hende” is die dit eiland en haar bevolking schandalig misbruikt heeft, dan zijn het “nos mes hende nan”.
  “Nos mes hende nan” zoals bv Yaël Plet.

  De gemiddelde minister is niet eens in staat op tijd op een vergadering of afspraak te verschijnen of tijdig een brief te besntwoorden namens het betreffende ministerie. Laat staan een strakke begrotingsdiscipline ten toon te spreiden.

 3. Het criminele viswijf van Boca Sami, Jacinta Constantia, in afwachting van de uitvoering van een opgelegde celstraf van meerdere jaren. gaat een brief schrijven naar de koning?

  SCHAAMTELOOS!

  Veroordeeld voor overvallen, winkeldiefstallen, meineed, mishandeling en fraude – en nog steeds Statenlid. Ja, we zijn een bananenrepubliek.

 4. Jozef. Strak verwoord. Je legt de vinger op de zere plek. Je noemt de personen op die alleen maar langs de kant kunnen roepen en trachten hun eigen voordeel te halen. Ik hoop dat mijnheer Knops zijn scherpe reactie op 14 april gaat waar maken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties