33 C
Willemstad
• vrijdag 12 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden: Identiteitskaart/Sedula

HomeLandenCuraçaoIngezonden: Identiteitskaart/Sedula

Onze schreeuwlelijkerd, Bijenkorffanaat, Wiels heeft onlangs op een persconferentie laten weten dat hij de identiteitskaart gaat veranderen want hij vindt dat er veel meer gegevens op moeten komen, zoals de namen van de vaders en de moeders zodat we weten wie we verantwoordelijk moeten stellen voor het gedrag van de minderjarigen, en wel voor het leven zoals hij dat zegt.

Nou weet ik niet hoe lang je minderjarig blijft, maar het lijkt mij sterk dat als je 80 bent jouw ouders nog steeds verantwoordelijk zijn voor jouw gedrag in Habaai omdat je daar de dames in hun billen knijpt als ze langslopen.

Maar ja, de man zegt wel eens meer dingen die kant noch wal raken. Maar deze man vergeet één ding: dit is Curaçao en we zijn uniek. Dit is een eiland waar de meest verwarrende dag Vaderdag is, want er zitten honderden kinderen allerlei Vaderdagcadeautjes te maken zonder te weten aan wie ze deze moeten geven. En nu wil hij de naam van de vader van het kind op diens identiteitskaart zien. Er zijn tig vrouwen die niet eens weten wie de vader van het kind is omdat er steeds andere ‘tio’s’ thuis blijven kamperen, afhankelijk van welke rekening er betaald moet worden op dat moment.

Buiten dat brengt het natuurlijk ook egale consequenties met zich mee want, als er eenmaal de naam van de vader ‘voor het leven’ op die kaart komt te staan, houdt dat natuurlijk in dat de man ook zijn vaderlijke verplichtingen moet nakomen zoals alimentatie, opvoeding, kaartjes voor het jazzfestival, Playstation met Kerstmis, noem maar op.

En dat willen zelfs de ministers niet, want ik weet me nog goed te herinneren dat er een razzia in de stad werd gehouden en de groep illegalen op het vliegveld stond om gedeporteerd te worden toen er een zei: ,,Pero ese muchacho es hijo de un ministro (die kleine is een kind van een minister).”

Nadat er midden in de nacht heen en weer was gebeld kwam er een minister naar het vliegveld en mocht de señorita met aanhang toch opeens blijven. Stel je voor dat de naam van de minister op de identiteitskaart zou staan en niet op de lijst met namen van nabestaanden. Als hij komt te overlijden, dan heb je alle poppetjes ‘Ai se eu te pego’ aan het dansen.

Een schande voor de hele familie, want het is een hobby hier om, als iemand komt te overlijden, te kijken naar de lijst met namen op het overlijdensbericht om na te gaan wie er wel of niet bij de familie hoort en of er buitenkinderen zijn of niet. Deze hele club amateurs neemt ondoordachte beslissingen die ze dan later weer terug moeten draaien, meestal ten koste van een hoop geld omdat ze te dom zijn om vooruit te denken en de consequenties van hun acties te overzien. Vind je het raar dat ik blijf lachen op deze klip?

Arthur Donker,

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties