30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 10:48

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Dat belachelijk hoofdbandje

Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John H Baselmans-Oracle aan het woord

Dat bandje
Dat bandje

- Advertentie -

Sinds vele jaren draag ik een zwarte hoofdband. Veelal als er discussies zijn of mensen schieten woorden te kort gaat men mij belachelijk maken rond deze hoofdband. Men haalt er alles bij om het maar naar het belachelijke te trekken om zo van welk onderwerp dan ook af te wijken.

In het verleden werd me wel eens bij interviews vriendelijk verzocht deze band af te doen. Daar in tegen zijn er soms “helden” die heel vriendelijk maar schuchter vragen: Waarom ik die band draag.
Dan is mijn antwoord: Het is mijn geloof in het Energieniale leven.
Dan vervolg ik veelal met het volgende; u draagt toch ook een kruis op uw borst of draagt ook wel een of ander symbool om uw geloof in wat dan ook kenbaar te maken.

De vraag om mijn band af te doen werd me eens gesteld door een van de bewakers bij het gerecht. Bij dat te weigeren werd me de toegang tot het gerechtsgebouw ontzegd. Toen ik de toenmalige PG daar direct van op de hoogte bracht, ik had namelijk een afspraak met hem, stormde deze man naar buiten en plotsklaps gingen alle deuren voor mij open er werd me nooit meer gevraagd om deze band af te doen in dat gebouw.

Helaas weten weinig instanties hier op het eiland dat zij mij niet kunnen weigeren om deze band. Deze mensen moeten allemaal weten dat bij het internationaal maar ook lokaal recht het toegestaan is deze band te dragen volgens mijn geloofsovertuiging. Men kan mij niet verplichten deze band af te doen en mij op mijn geloof te weigeren. Verder denk ik dan ook even aan een identiteitsbewijs, rijbewijs maar ook paspoort waar ik met deze band behoor te staan volgens hun eigen geschreven wetten.

- Advertisement -

Grondwet voor het Koninkrijk der Nederlanden (2008)
– Hoofdstuk 1: Grondrechten
Artikel 1: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.
Artikel 6: Vrijheid van godsdienst en levensovertuiging

Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens,
artikel 9: Vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst

Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM)
Artikel 2: Een ieder heeft aanspraak op alle rechten en vrijheden, in deze Verklaring opgesomd, zonder enig onderscheid van welke aard ook, zoals ras, kleur, geslacht, taal, godsdienst, politieke of andere overtuiging, nationale of maatschappelijke afkomst, eigendom, geboorte of andere status.
Artikel 18: Een ieder heeft recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst; dit recht omvat tevens de vrijheid om van godsdienst of overtuiging te veranderen, alsmede de vrijheid hetzij alleen, hetzij met anderen zowel in het openbaar als in zijn particuliere leven zijn godsdienst of overtuiging te belijden door het onderwijzen ervan, door de praktische toepassing, door eredienst en de inachtneming van de geboden en voorschriften.

Internationaal Jeugdrecht
Artikel 14: Vrijheid van gedachten, geweten en godsdienst

Voortaan als u mij en mijn geloof belachelijk wil maken denk even na voordat u daarmee begint. Ook dat recht is beschreven in vele artikelen die in de wetboeken staan: Zie, Dossier: Wet- en regelgeving tegen discriminatie en verder de mensenrechtenregels in de vele getekende overeenkomsten. Elk mens op deze aarde heeft het recht te geloven waar hij of zij in wil geloven.

Door, John H Baselmans-Oracle
te, Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. @”Elk mens op deze aarde heeft het recht te geloven waar hij of zij in wil geloven.”….een waarheid als een koe! Kijk maar naar de aanhangers van MFK en PS !! 🙂
    @”Men kan mij niet verplichten deze band af te doen en mij op mijn geloof te weigeren.:……een band-probleem ipv hoofddoekjes ??

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -