33 C
Willemstad
• dinsdag 30 april 2024

Extra | Journaal 26 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 24, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Curacao Winery

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Curacao Winery
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Curacao Winery aan het woord

Beste volgers, lieve mensen,

Allereerst willen wij iedereen heel erg bedanken voor de vele, vele en warme steunbetuigingen. Het is overweldigend en ontroert ons zeer. Gelukkig zijn er heel veel mensen die ons project een warm hart toe dragen.

Afgelopen dagen is ons project hier op Curaçao volop in de media geweest en dit heeft veel los gemaakt. Naast de steunbetuigingen krijg we natuurlijk ook reacties als dat hadden jullie toch kunnen voorzien en dat is ondernemers risico. Graag zou ik daar het volgende over willen zeggen:

Als eerste willen we benadrukken dat we ondanks de vervelende situatie nu echt van Curaçao houden. Het is een prachtig eiland met aardige mensen en enorme kansen. We zijn hier naar toegekomen om wijn te maken in de Cariben, iets wat nog nooit door iemand is gedaan. We wilden hiermee een bijdrage leveren aan de economie van Curaçao.

Momenteel worden ook in de media door verschillende organisaties verklaringen gegeven die pertinent niet waar zijn en die ons hiermee nog meer proberen te beschadigen.

Ik nodig graag iedereen uit, om hier op landhuis Hato naar de contracten, mails en afspraken te komen kijken die we de afgelopen jaren hebben afgesloten met zowel CAP als CAH.

Met betrekking tot de tijdelijkheid van ons project: CAP (Curaçao AirPort partners) heeft ons zelf voorgesteld om vijfjarige pachtovereenkomsten af te spreken met telkens een verlengingstermijn van vijf jaar. Omdat de pachtprijs niet marktconform was hebben we een flexibelere afspraak gemaakt voor onbepaalde tijd. Dit in ruil voor 207 flessen Curaçaose wijn. Op aanliggende grond van de andere grond eigenaar CAH (Curaçao AirPort holding) hebben we twee overeenkomsten getekend voor 50 jaar en voor het landhuis voor 30 jaar. Ik weet niet wat er dan bedoeld wordt met tijdelijk……

Een druivenstok plant je ook niet voor een paar jaar, de gemiddelde wijngaard gaat 25 tot 30 jaar mee.

Ook het masterplan is aangepast pas nadat de afspraken gemaakt zijn. Op het moment van tekenen waren de plannen van bouw niet op het terrein voor het landhuis maar aan het einde van de landingsbaan. We zouden ook in dat plan geen last hebben van hangars en dus gewoon kunnen blijven zitten. Ook hier kunnen de tekeningen en afspraken worden ingezien. Ik zou dus zeggen komt u rustig langs als u hierover beter wilt worden geïnformeerd

Dit aanbod geldt overigens ook voor iedereen die gewoon graag een glas goede wijn wil komen drinken of met eigen ogen de druiven wil aanschouwen.

Wat betreft de uitspraken van de CCAA (luchtvaartautoriteit) waarin de directeur een rechtstreeks verband legt tussen recente birdstrikes en onze activiteiten, graag tot slot nog even het volgende: De directeur geeft aan dat begin dit jaar en in mei meerdere meldingen zijn geweest van birdstrikes. Onze druiven zijn, eind juni / begin juli rijp, ze beginnen net te kleuren, in januari zaten er helemaal geen druiven aan de struiken en in mei waren ze nog aan het bloeien. Op beide momenten was er dus geen enkele sprake van eetbare druiven, zelfs niet door vogels. Internationale experts op gebied van veiligheid in het algemeen en Bird strikes in het bijzonder, waren afgelopen week op de airport en bij ons in de wijngaard. Ook zij bevestigden ons dat wij op een juiste manier omgaan met vogelwering (nettengebruik, etc.) en er dus geen enkel gevaar voor vogel aantrekking was.

Er zijn op de wereld vele, vele AirPort (ook hele grote) die omzoomd worden door wijngaarden ( bijv. Athene) of andere landbouw (Schiphol).

Nogmaals bedankt voor uw steun en we zien u graag gedurende de aangepaste openingstijden op onze wijngaard. We zullen u ook komende week weer op de hoogte brengen van de ontwikkelingen.

Curacao Winery

11 reacties

  1. Geld is er voldoende, zie ook UTS, online gaming enz. Echter het komt niet ten gunste van de economie. Investeringen waarbij alle baten het eiland verlaten, hoewel men zich correct gedraagt, zijn van weinig nut.

  2. Ik denk dat een familielid van iemand in de politiek gezien heeft dat de winery een succes kan worden dus wil hij de makambas wegjagen om er dan zelf geld te verdienen.. Dat zien we wel vaker in de regio (al betekend het uiteindelijk dat er niets gebeurt want voor succes moet je hard werken en dat wil men niet).

  3. Goed gevonden @Rofi
    Een van de grootste aandeelhouders van Bluerise is ook de grootste aandeelhouder in CAP en CAH

  4. Ik denk dat het voorlopig het belangrijkst is dat er investeerders naar Curaçao komen.
    Zolang zij zich correct gedragen dan vind ik het feit dat men hier investeert belangrijker dan dat zij de taal leren.

  5. De laatste jaren heerst er op Curacao een toenemende anti-Hollanders sfeer. Dat is wat dhr. Meloen (neem ik aan) bedoelt met ‘lange tenen’. Zoals wijlen Helmin Wiels al zei, geldt die sfeer voor zich niet aanpassende Hollanders, ook wel makamba’s genoemd. Ik ken de Winery mensen niet, maar als zij onder die categorie vallen, hebben ze nog een lange weg te gaan. Als zij niet in deze categorie vallen, doordat ze bijvoorbeeld de landstaal hebben leren spreken, dan heeft de CAP een andere agenda. Dat van die vogeltjes is natuurlijk onzin. Dan is een rechtszaak op zijn plaats.

  6. @ Henk Pasman,

    Zoals gewoonlijk hier op Curacao kun je pas een vergunning aanvragen zodra je het huurcontract hebt getekend en de nodige andere papieren zijn afgehandeld (bv oprichting bedrijf). Daar al die instanties nogal de tijd nemen is het ook gebruikelijk dat men de vergunning pas een jaar of 2 jaar na aanvraag krijgt.
    Het is onmogelijk voor een investeerder eerst even een pand te huren, te gaan betalen en vervolgens achterover te gaan zitten totdat de dames en heren ambtenaren een ei hebben gelegd.
    Dat weet men drommels goed, maar toch doet men iedere keer alsof de fout bij de ondernemer ligt. In werkelijkheid ligt de fout bij de overheid, die niet in staat is om de eigen regels te volgen.

    Het onzin verhaal van de CCAA toont maar weer eens aan wat afgunst kan doen op het eiland. De tenen zijn niet een klein beetje lang, die zijn immens groot en wanneer iemand een klein plassertje heeft dan laat hij dit op deze manier blijken. Dat is hoe de overheid van Curacao omgaat met investeerders.

  7. Wat ik mis is bij wie moesten er allemaal vergunningen worden aangevaard en zijn die allemaal afgegeven?
    In de Amigoe lees ik het volgende:
    Het stond duidelijk in het contract dat ze een paar jaar terug getekend hebben, dat ze eerst hun vergunningen bij de CCAA (Curaçao Civil Air Authority) moesten regelen. Dat hebben ze pas later gedaan en dat is hen geweigerd”, legt Ignacio uit.
    Klopt dit , wanneer is die vergunning dan aangevraagd en wanneer is die geweigerd?
    Hoe komt het dat de CCAA er nu pas achterkomt dat er een gevaar zou zijn en waarom is men niet meteen opgetreden toen begonnen is met deze wijngaard? Heeft in alle kranten gestaan toendertijd.
    Airport autoriteiten hebben ook zittten te slapen en niet gedacht aan het genoemde gevaar, anders hadden die ook nooit contracten mogen tekenen en zeker niet mogen toestaan dat er begonnen werd zonder de nodige vergunningen.
    Lijkt mij aardig voer voor juristen.

  8. Ik zou de vogels wel eens willen zien die de nog niet gerijpte druiven (druiven nog in de babyvacht (bloei) eten. Na wat ik vermoed heeft CAP/CAH wat anders in petto. Wat moet er op die grond daar komen? De space shuttel opstijg/landings baan? Een geld verslindend project wat maar niet van de grond komt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties