26 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | CPA mooi plan, maar de haven?

HomeAuteursIngezondenIngezonden | CPA mooi plan, maar de haven?
Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jan Bink aan het woord

Curaçao Ports Authority heeft een mooi plan ingediend om het Waaigat en de aanvoerroute naar de haven aan de Punda- en Otrobandakant te verfraaien.
Ook hier kan men weer de gebruikelijke vragen stellen:
Waarom een Amerikaans adviesbureau in de arm genomen, terwijl we hier op het eiland zoveel stedenbouwkundige ervaring hebben en de omgeving van huis uit kennen? Natuurlijk ook weer de vraag, wie gaat al dat fraais betalen?
Ik heb de plannen bekeken op de expositie, best leuk, vooral de reeds langer sluimerende ontwikkelingen rond het Waaigat zijn interessant.
Maar dit is toch een zaak voor de bestuurders en planners van het eiland? Wat heeft dit te maken met de haven en CPA?
Over de haven zelf geen woord, alleen op de voorkant van de brochure wordt met imposante cijfers het belang van de haven aangegeven. Maar niets van dit CPA-plan heeft iets met de core business, de havenactiviteiten, te maken. De haven van Curaçao is na het toerisme de tweede bron van inkomsten voor het eiland.
Curaçao heeft het geluk de mooiste natuurlijke haven uit de regio en ver daarbuiten te hebben.
Voor de haven en voor het volk is het van groot belang dat hier een plan van aanpak gemaakt wordt. Natuurlijk hebben we de problematiek rond de raffinaderij, maar daaromheen is er genoeg te doen. Hier moeten de zaken planmatig worden aangepakt.
Niet door een plan te laten maken door een duur buitenlands adviesbureau maar door CPA zelf in samenwerking met de maritieme ondernemers rond de Annabaai.
Het zal een stappenplan moeten worden: Er zal veel opgeruimd moeten worden. Kaden en beschoeiingen zullen op orde gebracht moeten worden. Industrie- en opslagterreinen moeten gecreëerd worden voor havengeoriënteerde bedrijven. Voorzieningen opbouwen die bij een moderne haven horen. Geen spectaculaire plannen met mooie plaatjes, maar wel zeer nuttig om de haven te laten floreren voor het zo vaak genoemde Curaçaose volk.
Laten we hieraan gaan werken, dan dragen we bij aan echte werkgelegenheid.

Door: Jan Bink, Marine
te, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Als ik mij goed herinner had Dhr de Kort (BdiC) zo’n 15 jaar geleden enorme plannen voor het Waaigat. Thuishaven voor jachten etc. Wat er van die plannen terecht is gekomen? Nooit meer iets over gehoord. .
    En zo gaat dat op ons dushi Korsow. Plannen maken kan men goed maar de uitvoering daarvan laat altijd te wensen over.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties