Ingezonden | Advies aan de overheid

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord

VRAAG AAN mezelf, wat zou ik adviseren aan de overheid om veel van onze veiligheidsproblemen aan te pakken en de burger (inclusief de toerist) het gevoel te geven dat er alles wordt gedaan aan het veiligheidsgevoel? En dat is echt Zichtbaar Maken van de Politie Op Straat. Ik moet elke dag zien op straat dat de politie waakt over onze veiligheid.

Neem maar het voorbeeld van de Olympische Spelen in Rio, daar zijn vele militairen ingeschakeld. Begin met alle politieauto’s van een opvallende kleur te voorzien in plaats van het wit van nu. Naast de auto’s wil ik ook de politiemotoren elke dag op straat zien. Camera’s plaatsen in de binnenstad is wel aardig maar geeft mij echt niet het veiligheidsgevoel en dat is ook meer om achteraf te kijken wat er heeft plaatsgevonden, daarmee zeg ik niet dat ze niet nodig zijn. Politur op politieauto’s aangeven is ook wel aardig, maar is niet voldoende. Ik wil elke dag voldoende opvallende politieauto’s op onze wegen zien. Zien dat automobilisten in overtreding op willekeurige plaatsen aangehouden worden en niet op de nu bekende plaatsen. Verdachte auto’s aanhouden. Inhalen elke dag op de Weg naar Westpunt aanhouden.

Ik moet het gevoel krijgen dat mijn pakkans om aangehouden te worden echt groot is, dan geldt dat ook vanzelf voor de criminelen, dan gaat de toerist met een veilig gevoel naar de baai. Daarnaast hoeft dit ook niet veel geld te kosten, aangezien dit vanzelf betaald kan worden door de vele bekeuringen die dit zal opleveren. Even op een rij zetten wat er nodig is aan apparatuur, computers en bestanden om een bekeuring binnen een aantal minuten te kunnen uitschrijven en vervolgens op naar de volgende. Soms zie ik politieauto’s met de nieuwe camera’s op het dak naar boven gericht, daarboven zit het probleem niet politie! Nogmaals, echt zichtbaar maken van de politie op straat.

HENK PASMAN

Curaçao

Een Reactie op “Ingezonden | Advies aan de overheid

 1. Mee eens.

  Echter, de boetes zijn belachelijk laag en de incasso faalt ook volledig.

  Ik heb zelf al jaren een paar verkeersboetes openstaan maar hoor er nooit wat van.

  Verkeersgedrag wordt bepaald door de formule Pakkans X Hoogte boete X Incasso.

  100 x 0 x 0 = 0

  Als je alleen aan de eerste factor wat doet en niet aan de tweede en derde heeft het geen enkele zin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *