28 C
Willemstad
• woensdag 5 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

Hoyer2 | Rhuggenaath: Convenant Curacao-Nederland geen verkapte aanwijzing

Eugene Rhuggenaath in gesprek met Rick Hart

Rhuggenaath: Convenant Curacao-Nederland geen verkapte aanwijzing

Premier Eugene Rhuggenaath ontkent dat het samenwerkingsconvenant tussen Curacao en Nederland een verkapte aanwijzing zou zijn.

In Nederlandse media werd die suggestie gedaan. Nederland kan formeel niet ingrijpen in Curacao, maar het convenant zou wel zo kunnen worden gezien.

Middels dit convenant zal Nederland zich nadrukkelijker gaan bemoeien met het bestuur op Curaçao.

De NOS schreef dat het convenant ‘een beetje lijkt op wat een paar maanden geleden op Bonaire is gedaan, dat wel onder direct gezag van Den Haag valt en waar het bestuur geen keuze had om te accepteren wat Nederland wilde. Die keuze heeft Curaçao wel, en dit is dus geheel vrijwillig. Waarschijnlijk om goede wil te tonen, omdat Curaçao niet zit te wachten op een formele aanwijzing vanuit Nederland’, aldus de NOS.

Rhuggenaath bevestigt dat het convenant niet bedoeld was om een aanwijzing van de Rijksministerraad te voorkomen. ‘Het traject van het Cft en een mogelijke aanwijzing is separaat van dit convenant’, aldus Rhuggenaath.

Tijdens een persconferentie vroegen we Rhuggenaath wat hij vindt van de suggestie dat het convenant een verkapte aanwijzing is.

Tijd: 4.02

Vandaag werd ook bekend dat de Raad van Ministers het besluit heeft genomen per direct een algehele verplichtingenstop in te voeren. Daardoor kunnen tot in ieder geval eind februari geen nieuwe financiële verplichtingen worden aangegaan.

Bron: Radio Hoyer 2

Artikel delen

1 reactie

 1. Ik vind het knap wat ze doen, over hun trots heen stappen en begrijpen dat je er alleen maar op vooruit kan gaan. Mamma Nederland heeft daarvoor heel veel centjes op de plank liggen.
  Kijk st. Maarten die krijgen nieuwe wegen na 52 jaar. die hebben zich nu in de picture gewerkt. Ok de dieven even schuiven eerst wel maar die orkaan is en wordt goud waard en dat snappen ze nu ook.

  Ik denk ook dat Curaçao zich moet profileren als Curaçao en het hebben over de landen, zoals vroeger in de eerdere Antillen dat werkt niet.
  Profileer je als Curaçao. En kaart dat ook zo aan in Nederland en hou op met schreeuwen.
  We zijn geen Haïtianen toch of wel.
  Let ook op hoe je je in de pers profileert. En kijk of je gerichte acties kan plaatsen in de Nederlandse pers. Laat zien dat er kinderen met honger naar school gaan. Dat heeft effect. En als er funding komt zorg dan ook dat je voorbereid bent. Zet een aantal plannen op papier en maak 1 je hoofplan, zeg dat niet. en stress een aantal die je zeker weet dat ze die niet gaan doen. en laat dan de deur op en voor die ene die je wel kan doen.
  Zorg ook dat je het zelf draagt en dat er niet een blik externen wordt opgetrokken die alles komen doen
  Dat de yu korsow niet weer achterover gaat zitten en het over zich heen laat komen en wacht tot het weer weg gaat.
  Zorg dat ze zelf moeten werken. En desnoods met verplichte SimCity cursussen. Lokale en externe bureaus kunnen mee helpen maar je moet het het echt zelf dragen anders wordt het weer niks.
  Laat je niet overkomen dat Nederland zegt ¨zie je wel¨.
  No laga e kos aki pasabo paso palu ta hala kubo.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -